Sărci

Săptămâna de dinainte de salariu

28 Octombrie 2014 ⋅

A treia săptămână a fiecărei luni este motiv de foamete, disperare, plânsete și rugat la toți sfinți să nu se întâmple nimic ce solicită bani. Căci în ultima săptămână vine salariul, dar până atunci pare-se că trec secole bune când buzunarul e mai gol decât sufletul tău.

În săptămâna cu numărul 3 a fiecărei luni îmi doresc cu ardoare ca Universul să-și apese butonul de pauză și să aștepte cuminte livrarea banilor în portofelul meu. În termeni foarte expliciți ar fi mai mult decât perfect dacă NU s-ar întâmpla următoarele:

  1. să mi se strice laptopul și să fiu nevoită să ”fur” unul de la birou
  2. să mi strice microfonul de la telefon și astfel nimeni să nu mai poată auzi ce spun eu în conversații, iar eu să comunic cu ei în felul ăsta: ”DA ACUM MĂ AUZI? ALO, AM PROBLEME CU TELEFONUL, DĂ-MI UN SMS SAU SCRIE-MI PE FACEBOOK”
  3. să mă cheme x și y la nu știu ce petrecere în miez de noapte, asta  presupune bani de băutură, plus bani de taxi.
  4. să mă cheme x și y la masa de prânz în localul în care se servește feluri de mâncare cu nume de care nu ai auzit în viața ta. Și știți ce gust au felurile astea de mâncare? Unul scump de bun!
  5. să fie ziua lui x și y și hop! Cadou. și bani de taxi
  6. să îmi zică tata (iar) să mai cumpăr 2 ședințe de condus la școală
  7. să-mi zică mama că aș putea să cumpăr aia, aia, aia și aia. Și musai să cumpăr aia. Oh, wait, dar de ce nu o fac?
  8. să-mi dau seama că nu mai am blugi și că afară se simte un minus la temperature, deci, nu, fustița nu mai poate fi purtată.
  9. să văd super ofertă de reducere la magazine, dar să nu am bani nici de alea.
  10. Să zică x și y hai să plecăm la munte/tabără/teambuilding/pe Lună

Când vine salariul nici nu apuc să mă uit bine la el, căci și dispare. Pe ce…de multe ori nu știu. Salariul sunt ca șosetele pierdute la mașina de spălat. Nu știi unde se duce, când se duce.

O să revin cu moduri de a economisi bani, dar mai întâi să mai plâng puțin. E săptămâna cu numărul 3…