Sărci

M-am blocat în lift. Now what?

26 Ianuarie 2015 ⋅

Trebuie să stabilim câteva aspecte încă de la început: relația mea cu lifturile a fost una de… iubire cu năbădăi încă de când am atins greutatea necesară pentru a merge singură cu această mașinărie atât de misterioasă și captivantă în ochii mei de copil naiv.

De ce de iubire? Păi în multe ocazii mergeam ba cu o ușă deschisă, ba cu lumina stinsă (descoperisem la liftul din scara mea că dacă nu puneai picioarele jos până apăsai butonul de la un etaj se stingea lumina și îți continuai călătoria alături de un posibil bau bau & company), ba cu străini, ba te mai miri cum. Ce pot să zic mai mult? Eram o preadolescentă rebelă (în mintea mea).

De ce cu năbădăi? Păi se mai supăra și domnul lift de fițele mele de copil rebel și mă mai bloca între etaje până mă gândeam la ce am făcut… sau până mă auzea cineva cum mă miorlăiam de disperare…

Odată știți ce mi-a făcut? Era ziua mea și mergeam la meditații la mate, și (de parcă mersul la meditații la mate de ziua ta nu era o pedeapsă suficientă) a avut proasta inspirație să mă lase între etaje fix când mă mai despărțea de profa de meditații doar o jumătate de etaj. Hmm, poate era un semn.

Ei, când ești mic și te blochezi în lift nu e așa mare pagubă: miauni puțin și se trezește vreo vecină cu inima cât cozonacu’ din reclamele la drojdie să vină repede repede să salveze bietul puișor de la ananghie.

Situația se face la fel de neagră și urâtă ca sufletul studenților în sesiune atunci când crești și nu mai reprezinți pentru tanti Maricica o emoție drăgălașă.

A, și odată cu vârsta mai vine și rușinea de a țipa cât să te audă toți oamenii de pe o rază de câțiva km că ai rămas blocat în lift (tu spune-i orgoliu, rămâne între noi că e rușine). Atunci să vezi belea pe capul tău!

Și totuși, ce poți să faci în calitate de tânăr adult blocat în lift (eventual și cu bateria moartă la telefon, că parcă toate relele se întâmplă în același timp)? Ai cam trei soluții:

1. Poți să apeși pe butonul acela de alarmă de sus de tot și în același timp să începi să zici vreo rugăciune încet în speranța că e bun de ceva…

2. Poți să aștepți în liniște ca o panseluță mica și timidă ce ești într-un colț să mai vrea cineva să folosească liftul și să observe că nu poate… de tine.

3. Poți să-ți iei inima în dinți și să îți incepi dulcea baladă pe tonuri cât mai ridicate sperând că te va auzi și te va și ajuta cineva.

Good luck!

P.S. A, sau ai putea folosi și tu scările ca un om care vrea să facă și ceva sport, dar pe cine păcălim? Amândoi știm că asta nu reprezintă o soluție.