Sărci

Cum te îmbraci necorespunzător în club Ghid practic în câțiva pași simpli

26 Februarie 2015 ⋅

 

"Eu nu-s din București" - Tot repet periodic propoziția asta, ca să mă scot, în anumite situații. (Eu nu-s din București, nu știu să ajung în punctul de întâlnire X. / Eu nu-s din București, de unde să știu că o să fac așa mult până aici? / Eu nu-s din București și n-am chef să socializez. ) Înțelegeți voi. Ei bine, nefiind din București și nefiind un animal social, de fel, până în octombrie 2012, ieșirile mele în cluburi au fost în număr de una. Două, cu aia de la banchetul de-a XII-a.

Dar eheei, dragii moșului, situația s-a schimbat, pentru că timp de 9 luni după ce-am luat bacul, am bătut cluburile în lung și-n lat și le-am vizitat de un număr impresionant de ori, care este trei. În 9 luni. Și astea trei ori mi-au fost suficiente ca să învăț ce să NU port atunci când se mai pune problema de ieșiri din astea.

1. Bluza aia care-ți cade pe un umăr - Da' nu vorbim de alunecat grațios, sexy și provocator, atât încât să dezgolească puțin clavicula și un vârf răzleț de umăr. Nu, dom'le. Trebuie să cadă zdravăn, ca și cum ai fost afectat de inundații și ți-ai pierdut toate hainele, iar tot ce mai ai de purtat acum sunt țoale căpătate de pe la vecini cu suflet mare și mărimi și mai mari. Astfel, vei petrece toată noaptea ridicându-ți bluza, până în momentul în care renunți și-ți dai seama că ai primit deja prea multe priviri strâmbe de la oamenii din jur. Bine măcar că ți-ai luat sutienul ăla șmecher.
 
 2. Blugii strâmți - Nu vorbim aici de skinny jeans. Dacă ai norocul să arăți bine în skinny jeans, toată considerația și ura nemeritată din partea mea; jos pălăria. Dar eu vorbesc acum despre o altă abominație a lumii moderne: blugii aparent comozi, fix ăia care cad atât de bine pe tine, simpli și purtabili, și care, în momentul în care ai avut îndrăzneala de a încerca să dansezi, se transformă într-un fel de capcană à la SAW și te fac să arăți ca un Haplea care nu vrea să facă genunchi la pantalonii buni - adică stai să tragi de ei toată seara.

 3. Sandale - Ai zice că nu e nevoie să menționezi așa ceva. E stupid. E inimaginabil de inutil și evident. Dar nu strică. Din motive simple, unul dintre ele fiind că, după o anumită cantitate de alcool, o să începi să ai impresia că știi să dansezi, moment în care vei avea tendința să te rupi pe ringul de dans. Problema e că și sandalele tale vor avea aceeași tendință.

Puncte bonus dacă bluza este foarte largă și ținuta - exclusiv neagră. Observați că nu am zis nimic de fustele prea scurte, rochițele prea sclipitoare, bluzele prea decoltate și pantofii prea înalți. Societatea le acceptă pe astea, iar simțul practic nu se aplică.