Sărci

10 lucruri despre serviciile Google pe Android

16 August 2015 ⋅

 

Sau cum să te bucuri de un sistem de operare flexibil și să ții eventualele arme albe din casă la o distanță sigură.

Cu toții (și acum o să îmi sară hipsterii în cap – rectificare: majoritatea) folosim destul de des sistemul de operare Android – e abil, e flexibil, e personific-abil, vine pe platforme „accesibile” constituite de device-uri care poate nu au un măr - mândru că a fost mușcat - pe spate, dar totuși își merită banii (deși ar părea incredibil pentru aceiași hipsteri săritori). Și dacă țesătura Android-ului e atât de flexibilă, la fel de ușor intră în ea și bug-uri sau erori (și acum hipsterii săritori vor da din cap, zicând „te-am avertizat”). Acestea sunt 10 lucruri, să le zicem „efecte” ale personific-abilității Android-ului verdiuc, precum și a diverselor sisteme încorporate, concepute să îți facă viața (culmea), mai ușoară. De ce să te enervezi când poți râde de defectele telefonului/tabletei tale și să rămâi nervos doar sub suprafață, stocând nervii pentru explozii nervoase mai rare – și mai puternice; deci tot tu ai de câștigat.

Efectul #1 – Când îți ștergi Servicii Google Play ca să te lase dragul Play Store să îți instalezi o aplicație de 3 MB, culmea altfel nu e loc, dar după ce ai terminat de instalat ce îți trebuie reapare Servicii Google Play – pentru că pentru produsele Google se găsește loc – și unde nu se găsește, se face. Pe când aplicația necesară de 3 MB unde să o mai înghesui? Nu vezi bre că nu e loc?!

Efectul #2 – Îți instalezi o elită de playere pentru că Play Music are un bug – și bine înțeles că toate au aceeași problemă. Dar când mai încerci o dată Play Music – hopa! Unde-i bug-ul? Nu e bug-ul!

Efectul #3 – Încerci să îți amintești codul/modelul de deblocare al ecranului, și când, după multe variante, într-un final, ți-l amintești, trebuie să aștepți 30 de secunde – varianta Android-ului pentru „Stai la colț și gândește-te la ce ai făcut” sau „Ieși din clasă și bate la ușă din nou – așa se salută, domnu’ ”.

Efectul #4 – Îți dezinstalezi aplicații de 5 ori cât spațiu ai nevoie – memoria raportează că e plină – Da’ ultimu update la Google Talkback? Ală se face. (Cum am zis mai devreme, pentru produse Google e loc întotdeauna)

Efectul #5 – Te întreabă dacă vrei să faci update la aplicațiile pe care le folosești. Dar la alea pe care nu le-ai deschis vreodată - se face automat.

Efectul #6 – Google Documente – o aplicație de dimensiuni reduse (70 MB) ca să îți faci o dată un referat la școală. (Pentru asta, chiar dacă e Google, nu se găsește loc, pentru că îți trebuie ție și nu sistemului)

Efectul #7 – Dacă nu era destul de masiv Servicii Google Play, acum s-a adăugat și Jocuri Play. Și nu îți face griji, se găsește loc și pentru această aplicație Google. Numa pentru aplicația care îți trebuie, aia de 3 MB, nu se găsește.

Efectul #8 – Ce interesant pare jocul ăsta – hai să mi-l instalez: 5 MB aplicația, 5 mii fișier suplimentar.

Efectul #9 – Google Chrome pe telefon: dai în stânga, selectează în dreapta.

Efectul #10 – Google Chrome știe că vrei să traducă pagina. Nu vrei? Perfect, ai selectat butonul „Da, traduce întotdeauna acest site”. 

Efectul bonus – Vrei să intri pe varianta Desktop a unui site? Simplu: selectează „afișează varianta Desktop”, schimbă adresa din „m.” în „www.” , selectează varianta Desktop din nou și bucură-te de varianta Mobile a site-ului, dotată cu un „www.” și întinzându-se pe suprafața mai multor ecrane – unde sunt restul, rămâne un mister.