Sărci

Cum ai o zi proastă?

16 Octombrie 2015 ⋅

E simplu, nu faci nimic. A, nu, nu mă înțelege greșit, dacă nu faci nimic s-ar putea să ai chiar o zi decentă spre bună, poate indecentă dacă ai noroc.

Nu, nu la asta mă refeream. E suficient să te gândești că: Hei, mâine trebuie să ajung în București, și să stai la 400 de km distanță.

Dar să încep cu începutul. Istoria vieții mele, sau a zilei de ieri.

Astăzi e cu o zi înainte de ieri (dacă n-ai înțeles mai citește odată. A se repeta de câte ori este nevoie) și ca tot omul normal care a călătorit cu transportul în comun pe distanțe lungi, care se întâmplă să nu fie tren, din motive tehnice și din lipsă (de bucăți de cale ferată, dar asta e altă poveste) îmi fac o rezervare online (pentru că oamenii se modernizează) la microbuzul de 6 și jumătate, mâine dimineață. Și mă culc, că mâine e o zi lungă, dacă ajung la 10:30 în bucurești, prin administratorul la cămin până la 13:00 și nu dorm până poimâine în gară sau sub pod.

E unu noaptea, devreme pentru mine. Îmi pun alarma la 4 și jumătate, să am timp. Două ore mai târziu, adică pe la 3 realizez că încă nu am adormit. Ațipesc puțin, puțin de tot, mă mai trezesc, d’ale insomniei, după Caragiale. Mă trezesc înainte să sune telefonul. Oricum n-am dormit, ce-mi sunt 4 minute în plus. Îmi fac bagajul, îmi iau mâncarea și toate cele, pentru că de ce nu? La 6 fără 10 merg spre autogară. Microbuzul întârzie și întârzie și apoi, ghici ce, nu oprește. NU OPREȘTE! În condițiile în care avea rezervarea la mine.

Și cum ziceam, călătoresc cu ei în mod regulat, așa că sun la dispecerat să-l trag de urechi, ca să nu o dăm aici în amenințări și alte cele că ne-am ras, dar asta îmi venea să-i fac eu lui, de fapt ei. Ca să vezi, pentru prima dată rezervarea trebuia confirmată telefonic înainte să plece mașina (mașina a plecat din capăt la 5:00 dimineața, deci ar fi trebui să sun pe la 3-4 presupun, încă nu mi-a răspuns nimeni). Toate bune și frumoase. Eu fac spume. Îi spun prenumele meu, îmi găsește rezervarea de student pe care o făcusem ieri și mă întreabă dacă vreau să mi-o mute pentru cel de la ora 9:30. Normal că vreau.

Și cum fac prea mult până acasă, rămân în autogară, găsesc eu ceva de făcut, dar ca să vezi, nici bănci nu există. Erau la un moment dat, dar cred că le-au ascuns să nu le ia cineva. Hai că nu-i așa grav. După ce m-am plictisit să mă plictisesc să aștept, microbuzul vine, cu întârziere.

Și vreau să-i plătesc. Scot banii și legitimația de student și îmi zice că nu, că rezervarea e pe bilet întreg, prin urmare plătesc și în plus cu 9 lei, adică 2 meniuri la 5 de la Mc. E abia 10 și eu deja nu mai fac față. Ajung în București la 14:30, adică și cu întârziere. Fac cel puțin jumătate de oră până la cămin, administratorul pleacă la 3, dacă am noroc. După ce urc în metrou, se oprește între stații.

Nu, nu am dormit sub pod, dar nici mult nu mai aveam.

Așa că, dacă vrei să ai o zi proastă, nu trebuie să faci nimic, o să se întâmple de la sine.