Sărci

Studentpub sau JEG reloaded

Ca orice articol pe care-l scriu, și ăsta o să înceapă cu ceva despre mine, să fie treaba treabă.

Facultatea la care îmi desfășor în momentul actual studiile superioare nu deține o clădire proprie, cu un sediu al ei, ci a-ntins și ea mâna și a căpătat un etaj de ici, o sală de colo, vreo trei camere dincolo, așa încât întâmplarea face ca secretariatul și cam toată administrația FJSC-ului să fie la etajul 6 al Facultății de Electronică din cadrul Politehnicii. Asta înseamnă că e la Leu și că toate pauzele dintre un seminar și altul, în anul I, le petreceam La Jeg. Toate chiulurile – care erau puține, totuși, că eram abia în primul an – aveau loc acolo. Teme pe ultima sută de metri? Acolo. Patru ore între seminarul X și laboratorul Y și -20 de grade afară, că-i iarnă? Mergem și noi La Jeg?

Trecând peste aducerile-aminte, că n-a trecut așa mult și ne – pardon – pe noi degeaba, în Jeg era foarte mișto, dar Politehnica a hotărât subit că spațiul ăla e musai să fie folosit la altceva, anume la a sta degeaba doi ani de zile. Așa încât în anul II, odată ce s-au îndesit lipsitul de la cine știe ce seminar câh și pauzele pe care ni le ofeream singuri, ne-a trebuit un loc nou unde să existăm ca entități studențești și să...nu știu. Do our thing.

Așa au început orele petrecute în Studentpub, care nici nu-i așa departe de FJSC, după cum se poate observa din schema de mai jos:

(furat cu nesimțire de pe http://www.studentpub.ro)

Îți dai seama că-i un loc mișto după faptul că poți să te așezi la masă cu străini și să nu protesteze, spre deosebire de ăia din restaurantele fancy, care încep cu „Te cunosc?”, „Nu cred că e OK să te așezi aici”, „De ce îți bagi fața în tortul meu?” și alte fițoșenii de-astea. Încă un lucru mișto e că au nume personalizate pentru mâncăruri. Pentru articolul aici de față, mă voi rezuma să exemplific doar cu pizza – pardon, pitză. Să vedem, deci, ce pitze oferă Studentpub:

 

PITZA STUDENT  

PITZA PARTZIAL (VEGETARIANA)

PITZA RESTANȚĂ

PITZA ACADEMICĂ

PITZA SEMINAR

PITZA DECAN

PITZA MASTER

PITZA INGINER

PITZA DATA DREAQU'

La fel e și în cazul sandvișurilor, care se găsesc într-o gamă largă de forme, mărimi și ingrediente, și al băuturilor, unde băuturi cu nume plictisitoare primesc rebranduiri demne de ce reprezintă cu adevărat. Nu mai dau spoilere, mergeți și vedeți cu ochii voștri. Până dă frigul rău de tot, mai prindeți și terasa deschisă, deci fuga marș, în pas alergător!

 

Ca să parafrazăm din marii clasici cândva în viață, doar o vorbă săț-i mai spun: toate pitzele de mai sus costă 15 lei și au diametrul de 30 de cm. Excepție face pitza student, care poartă doar povara sosului de roșii și a unei zăpezi de mozarella, motiv pentru care capătă numai 10 lei.

Dacă v-ați terminat anii de studenție, probabil oricum mergeți prin Student, din nostalgie, dar, dacă nu, atunci mă adresez și vouă, bătrâni ofiliți – rockerii amabili din Studentpub vă așteaptă cu bere de la 4 lei în sus și mâncare caldă ca într-o zi de duminică în care ți-e lene să-ți faci altceva decât sandvișuri.

http://www.studentpub.ro/