Sărci

Londophone Pub sau Datorită locurilor ca ăsta iubesc eu Bucureștiul


    Aseară, în timp ce toată suflarea Bucureștilor era în stradă, ovaționând sau huiduind, m-am adăpostit cu o prietenă într-un bar de pe lângă Cișmigiu care mi-a plăcut atât de mult încât a trebuit să vă zic și vouă imediat despre el. 

    Dacă-ți place să fii înconjurat de cărți, să bei bere, să asculți muzică rock și ai vrea să locuiești în Anglia, barul ăsta e tot ce-ți trebuie. Decorul e atât de mișto, încât în primele douăzeci de minute după ce am ajuns acolo n-am făcut decât să mă uit pe pereți și să exclam 'wow' în timp ce oamenii se uitau ciudat la mine. O mulțime de vederi, afișe, tot felul de poze vechi și interesante,tablouri cu trupe rock și sute de cărți așezate într-un haos organizat te fac să ai impresia că te-ai teleportat într-un bar de cartier din Londra.

    Prețurile sunt accesibile si te fac să savurezi experiența asta până la capăt, fără să îți simți portofelul prea ușor când ieși de acolo. Ideal ar fi însă, să treci pe aici în ziua de salariu sau când primești bani de la părinți, pentru o beție zdravănă, dacă nu vrei să pici de la student bogat la student sărac foarte brusc. Faptul că barul închide la ora 1 e un plus în direcția asta pentru că nu-ți oferă prea mult timp de cheltuit bani, dar e și un minus, pentru că mă vedeam stând acolo cu prietenii până la răsărit.

     Ai la dispoziție multe beri, shot-uri și cocktailuri, deci posibilitatea să pleci treaz e destul de mica. Berea e intre 6 si 10 lei și ai de ales dintre Timisoareana, Ursus la draught si la sticla, blonda sau bruna, Stejar, Peroni, Redd's, Grolsch si o anume Guest Beer, pentru care meniul te trimite la bar. Shoturile sunt numeroase si variate, pornind de la 8 lei (blow job si ouzo) si culminand cu 14 lei (o portie zdravana de absint care te va trimite cel mai probabil la buda si apoi la culcare). Cocktail-urile si long drink-urile au si ele preturi acceptabile (de la 13 la 18 lei). Pe scurt, barul nu duce lipsa de alcoale.

     Categoria din meniu care m-a intrigat cel mai mult si pe care imi pare rau ca n-am incercat-o se numeste Bere de Combinat si din ce am citit eu acolo, consta in diferite alcoale combinate cu bere sau in bere combinata cu mai multa bere. De-abia astept s-o incerc data viitoare cand ma mai duc pe acolo. Dacă ți-e foame, personalul te poate ajuta cu fistic. 5 lei porția.

     Muzica a cântat și m-a încântat prin varietatea genurilor. Am intrat pe AC/DC, mi-am băut berea pe Iron Maiden și Arctic Monkeys și am încheiat seara pe Ella Fitzgerald și Bill Withers cu al lui răsărit lipsă. Din ce am văzut pe pagina lor de FB, din când în când mai au loc și concerte acolo.

      Zalomit 2, vis-à-vis de McDonald’s Cișmigiu, la demi-solul fostului magazin Steaua. Eu spun că merită să-l încercați.