Sărci

Zeppelin Pub. Casa mea departe de casă

     Zeppelin is not your regular pub. It’s not even your regular workplace. Vă avertizez din incipit că Zeppelin Pub e locul în care am desfășurat activități muncitorești timp de aproape un an, e a doua mea casă, așa că obiectivitatea articolului tinde spre zero.

     Zeppelin e locul în care te vei simți ca acasă dacă ești prieten cu berea, deschis la lucruri noi, ascultător de altceva în afară de kiss.fm și radio zu. Acolo o să întâlnești cea mai pestriță echipă, un personal care o să-ți devină familie odată ce te obișnuiești cu diversitatea lui. Rockerul pletos de la bar de la care o să auzi cele mai tari dume e Edi și-i cel mai bun băiat (numai să nu i te adresezi cu “coaie” sau cu “bă” – preferă „domnul bă”, să știți – că atunci o să te întrebe daca nu vrei să vezi o farfurie zburătoare... spre capul tău). Costin e celălalt om din spatele barului, cel mai inventiv barman pe care l-am cunoscut, cel care o să-ți dea CELE MAI BUNE SHOT-URI pe care o să le bei vreodată. Victor, patronul, e mereu gata să-ți vorbească despre orice (inclusiv despre distilarea sentimentelor în retorda sensibilității umane) și să-ți dea lecții de viață (fie că le vrei, fie că nu). Șiiiiiii cele mai adorabile și mai zâmbitoare ospătărițe pe care o să le întâlnești, responsabile cu cantitatea de alcool din pahar și cu buna ta dispoziție. 

     Să nu te sperii dacă o să ai impresia că și clienții se comportă precum o sectă, e doar datorită faptului că la Zeppelin atmosfera e atât de primitoare încât oamenii ajung inevitabil să se împrietenească unii cu alții. Nu de puține ori am stat până dimineața devreme la masă cu oameni pe care de-abia îi cunoscusem și care abia se cunoscuseră între ei, ușor euforici cu toții de la cantitatea și calitatea alcoolului consumat, în timp ce ne confesam picanterii din viațile noastre. Face parte din farmecul locului. Nici nu mai contează dacă o să ajungi târziu la muncă ziua următoare, dacă o să te miști precum un zombie toată ziua, dacă o să adormi cu capul pe birou, dacă o să te înjure șeful. O să pleci cu o grămadă de povești și cu dorința de a reveni.

     La Zeppelin o să afli că există și alte beri în afară de consacratele Ciucaș, Timișoreana și Bucegi (pe mine informația asta m-a lovit prima), beri ce-ți vor încânta papilele gustative și-ți vor da peste cap noțiunile pe care le aveai despre lichidul ăsta tămăduitor. Ai băut vreodată bere cu aromă de ciocolată, de mango, de zmeură, de cireșe, de cocos sau de ghimbir? Aveai idee ca berea nu se clasifică doar după culoare, ci și după tipul de fermentare, hameiul folosit la fabricarea ei și zeci de alte criterii?


     Probabil răspunsul tău va fi „nu”. Atunci du-te pregătit să primești lecții valoroase, pe care e posibil să le uiți până a doua zi, ce-i drept. Dar e ok, căci asta îți creează un prilej bun să te întorci iar și iar. Barul se mândrește cu vreo sută de sortimente de beri și vin altele noi în fiecare săptămână, deci va fi o delicioasă provocare să le încerci pe toate. Victor o să te întrebe dacă ai mâncat bine în ziua respectivă, dacă ești cu mașina, dacă ai suferit vreo decepție în dragoste recent, dacă ai chef să te îmbeți sau doar să te amețești ușor și, în funcție de răspunsurile tale la aceste întrebări, o să-ți ofere o “ipă onestă”, un „ale din inima Angliei” sau o „belgiană ultra-premiată”, tu o să le bei pe toate și, la un moment dat, n-o să mai știi decât că ești într-un loc mișto cu oameni semi-necunoscuți și vorbiți despre cum v-ați pierdut virginitatea, despre Marea Schismă, al doilea Război Mondial sau impactul încălzirii globale asupra pinguinilor imperiali. Șansele sunt egale pentru fiecare subiect, nici măcar nu glumesc.

    Nu cred că mai are rost să încep să vorbesc și despre restul alcooalelor cu care este ticsit barul, despre cocktail-uri, shot-uri și alte minunății, că ne-am întinde până mâine dimineață, iar eu mai am seriale de văzut și treburi de amânat. Prețurile sunt pe măsura calității produselor, deci dacă vrei să te bucuri de experiența Zeppelin "full package", du-te cu ceva valută în portofel. Eu te asigur că nu vei regreta că le-ai lăsat banii tăi, iar tranzacția asta va fi una favorabilă ție.

     Marin Serghiescu, nr. 7, o străduță din zona Armeneasca/Batiștei, găzduiește colțișorul ăsta ușor întunecat de Rai. Dacă ai fost fraier și n-ai ajuns până acum acolo, un start bun ar fi 6 decembrie, când are loc petrecerea de 1 an de la deschiderea barului. Atunci o să ai ocazia să simți din plin spiritul locului.

 

     Acesta-i site-ul lor. Aici poți să le răsfoiești meniul și să vezi mai multe imagini cu locul. Aici e pagina de facebook, de pe care poți afla despre ofertele săptămânale, petreceri, lansări de bere și alte evenimente, și unde ai și numărul de telefon la care poți face rezervări.

     Cel mai probabil o să ne vedem pe acolo și dacă n-o să vă placă puteți să-mi.. vedem noi atunci ce, nici nu pot lua în calcul posibilitatea asta.