Sărci

Silk SkyBar Localul cu vedere tip portret asupra Bucureștiului

 

Pentru că îmi place să fiu mereu la înălțime sau poate cu capul în nori (luând în calcul un început de Alzheimer), o să vă spun câte ceva despre alt skybar care mi-a plăcut. Silk este un skybar-restaurant situat în “epicentrul” Bucureștiului, zona Universitate, la ultimul etaj al Hotel Z (etajul 9). Dacă încerci să “forțezi intrarea”, trebuie să ai ai în vedere un lucru: treci peste aspectul luxos al recepției hotelului; să nu-ți pară că n-o să ai bani nici pentru tipărit nota de plată. E loc pentru toată lumea!

Odată ajuns la ultimul etaj, vei da peste o încăpere etajată care înglobează atât conceptul de bistro cât și pe cel de cafenea (primul etaj – restaurant, al doilea, și cel mai potrivit în raport cu atmosfera – cafeneaua). Dacă de felul tău ești un meditator, e locul perfect. O să dai nas în nas (asta pentru cei care au nasul mare, ca mine) cu o perspectivă panoramică de invidiat, de sus putând fi privită toată agitația bucureșteană de la Universitate, în regim Zen. Vei avea timp suficient și să studiezi meniul, asta pentru că fiecare masă are buton de chemat ospătarul și de făcut nota.

Să trecem la partea care vă interesează cel mai mult – prețurile. Nu sunt extreme de mari, asta dacă iei în calcul zona, priveliștea și locul unde te afli. Limonada cu mentă, pe care eu o laud mereu este 13 lei, cappuccino – 12 lei, ceaiurile 18 lei indiferent de sortiment.

Cât despre mâncare, am remarcat un lucru extrem de plăcut, anume că au atât meniu pentru vegetarieni cât și meniu preparat special de un chef bucătar, despre care nu vă mai spun cât costă pentru că sigur vă imaginați. N-o să insist prea mult pe mâncare, pentru că prefer priveliștea cafenelei, dar pentru a consulta meniul aveți la dispoziție link-ul de mai jos.

http://silkpanoramic.ro/doc/meniu.pdf

Cam atât de zis despre Silk, restul las să vă surprindă. Chiar dacă e posibil să vă surprindă și nota de plată.