Sărci

Musiu Timișoara

12 August 2015 ⋅

Adresa: Piața Bisericii 2, Timișoara 300233, România
Numar de telefon: +40 256 220 566

 

Situat în Piaţa Bisericii, într-un fost atelier al unui pantofar, Musiu este locul ideal pentru o ieşire liniştită, relaxantă. 

Locul este o casă foarte veche, cu geamuri duble, care la prima vedere, dacă nu ai ştii cu exactitate că acolo se află localul, ar părea a fi casa unui cuplu de bătrâni. Nu există niciun semn, absolut nicio pancartă care să te avertizeze că ai ajuns la locul corect.

Trebuie doar să ai încredere absolută că hărţile încorporate pe Foursquare, Swarm sau TripAdvisor te vor ghida cum trebuie şi nu vei ajunge să fii gonit de o doamnă nervoasă fiindcă ai intrat pe proprietatea ei neinvitat şi, pe deasupra, i-ai mai spus să îţi aducă şi o cafea.

Intri în curte, urci nişte scări de piatră mai vechi decât Dumnezeu Însuşi, iar când treci de uşile de lemn (pe care, dacă ţii ochii închişi, poţi să ţi le imaginezi că fiind ale unui dulap), crezi că ai ajuns în Narnia.


Nările îţi sunt umplute de mirosuri care mai de care mai ademenitoare, iar la tot ce te poţi gândi este : VISEZ OARE?Localul este absolut SUPERB! Pereţii vopsiţi într-un albastru marin reflectă lumina, relaxându-te instant. Senzaţia de rece pe care o ai datorită culorii este imediat uitată datorită zâmbetelor prietenoase ale barmanului, de mulţimea de flori şi plante care atârnă de peste tot, inclusive din candelabru, şi de atmosfera creată de jazz-ul de calitate ce se aude din boxele amplasate peste tot.

Când te gândeşti că vei sta la mese la care au lucrat foşti pantofari, la pulturi pe care cu 50 de ani în urmă au fost batute/întinse/tăiate pieile a sute de animale, imaginea pe care ţi-o creezi nu este tocmai eleganță întruchipată. Cu toate acestea, atmosfera camerei (care este de nedescris) te face să te uiţi la ce eşti îmbrăcat și să te gândeşti : “De ce nu m-am gândit oare să îmi iau o cămaşă?!”.


Musiu este relaxarea întruchipată. Fotoliile comode, canapelele spaţioase şi scaunele vechi, tapiţate te fac să vrei să nu te mai ridici. La acestea se adaugă muzică de calitate şi o lumină albăstruie care îţi crează o stare de comfort absolut.

În ciuda preţurilor destul de ridicate, Musiu este o cafenea 1 La 1000000…000 care nu trebuie ratată. Meniul este diversificat, mâncarea este superbă, iar după ce îţi comanzi o băutură, nu vei regretă banii pe care îi vei da.