Sărci

Scârț loc lejer Timișoara

13 August 2015 ⋅

Scârţ loc lejer, după cum îi spune şi numele, este cea mai cozy cafenea underground din Timişoara. Situat pe str. Laszlo Szekely nr.1, localul găzduieşte şi scena Auăleu Teatru, unde, de mai bine de un deceniu, se organizează adaptări contemporane ale unor piese clasice, precum şi creaţii proprii.
Dacă vrei să vezi un loc neobişnuit sau dacă vrei să joci table, Nu te supără Frate sau Monopoly cu prietenii, sau dacă vrei doar să te relaxezi la o bere sau o limonadă rece, Scârţ este locul ideal.

Intri în curte, urci scările şi vei avea un şoc. Primul lucru pe care îl vezi este o bicicletă foarte veche agăţată deasupra uşii. Nu te speria, asta este doar începutul. Pereţii plini de postere vechi, de capace de la sticle de bere, sau tavanul acoperit de umbrele, fac din Scârţ cea mai originală cafenea din zona de vest, poate chiar din întreaga ţară. Te aşezi confortabil pe scaunele CFR (da, sunt scaune adevărate luate dintr-un tren adevărat) sau pe patul supra-etajat, iei borcanul în mâna (care este tot odată meniul) şi încerci să te hotărăşti ce să comanzi. Poţi alege de la ceaiuri la diverse sucuri făcute în casă (soc, mere, portocale), de la siropuri (salcâm, fructe de pădure, etc.) combinate cu apă sau sifon, la clasicele Coca-Cola sau Fanta.

Pe timpul verii sunt deschise terasa şi grădina. Dacă vrei relaxarea absolută, ai venit unde trebuie. Plină de hamace, cu mese de piatră sau cu butuci de lemn pe post de scaune, odată ce ai intrat în grădina, te simţi ca în pădure, departe de toată agitația urbană, chiar dacă eşti în inima oraşului. Copacii bătrâni, înalţi, te ascund de razele nemiloase ale soarelui chiar şi pe timpul zilei. Tot ce mai lipseşte din acest mic paradis, este susurul unei ape curgătoare. Cer cam multe, nu crezi?


Scârț este genul de loc unde decorul îţi impune să te simţi ca acasă. Este genul de loc unde, dacă te întinzi pe una din canapele şi îţi ridici picioarele pe pereţi, barmanul te întreabă dacă nu vrei şi o pernă. Ok, glumesc, nu faceţi asta!

Aşadar, dacă vreţi să vă şocaţi prietenii (care nu au mai fost aici, bineînţeles) sau dacă vreţi să aveţi parte doar de o ieşire relaxantă cu aceștia, ați locul potrivit.
P.S. Fanii rock vor iubi muzica de aici. ;)