Sărci

Cronică: Deadpool îl omoară pe Deadpool (Killogia Deadpool #3)

29 Martie 2016 ⋅

 

 

Apariție: 25 martie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

 

Super eroi – bifat; personajele clasice ale copilăriei – bifat; creatorii benzilor desenate – bifat; ce a mai rămas de omorât, în goana după extincție totală? Ați ghicit, pe sine însuși, unicatul Deadpool. Acum că am trecut cu bine peste evenimentul cinematografic al primăverii, a.k.a. confruntarea dintre iconicii Batman și Superman (părerile noastre aici), avem înaintea noastră, o luptă ceva ma specială - Deadpool vs Deadpool: Dawn of Deadpool.

Pregătiți-vă! Urmează o SUPRAdoză de Wade „gură-mare” Wilson.

Deadpool îl omoară pe Deadpool este al treilea și ultimul volum al Killogiei Deadpool. După ce a omorât orice i-a stat în cale, singurul personaj de bandă desenată conștient de condiția sa a ajuns să înfrunte adversarul final: EL ÎNSUȘI. După ce ne-am luat La Revedere de la Tom Sawyer, Sherlock Holmes & Co. , a venit momentul să îl vedem pe Deadpool, cum îl înfruntă pe ... Deadpool. Stai! Cum pot exista doi Wade Wylson deodată? Aici intervine conceptul de Multiverse. Întâlnit anterior (În Deadpool omoară Universul Marvel), Multiverse-ul este totalitatea lumilor paralele, în care un singur om poate avea mai multe vieți, diferite una de alta. Dar va fi oare de ajuns ca Deadpool (să îl numim principal, că de la el a pornit totul) să îi omoare pe toți Wade Wilsonii? NUUUU! Este necesar să moară toți omologii super-eroi nemuritori, pentru eradicarea personajului.

Aici intervine partea amuzantă. Îl descoperim pe Deadpool în diverse forme și ipostaze: de la Lady Deadpool, Dogpool și Kidpool, îi avem pe DeadPandaPool, Tiranosaurus RexPool și chiar și Samurai Deadpool. Același costum roșu, aceeași abilitate de regenerare, numai că în alt corp, chiar altă ființă!

Albumul aici de față este un final grandios adus trilogiei. Aceeașii măiestrie în realizarea desenelor, aceleași replici amuzante, arogante, același personaj viu, complex, numai într-o poveste tratată cu mai multă seriozitate, mai matură. Bătălia aceasta nu mai este o joacă de copii (nu că primele ar fi fost, că doar albumul este pentru vârste 16+), fiindcă este profitat la maximum de conceptul de Multiverse, iar Deadpool în sine dă dovadă de o dorință mai arzătoare, fiind atât de aproape de a-și atinge scopul suprem!

Este un număr de neratat, atât pentru fanii Killogiei și al personajului Deadpool în sine, dar și pentru fanii MARVEL, în general!

Mulțumesc LexShop pentru acest album!

Felicitări LexComics pentru angajamentul luat prin publicarea acestei trilogii, a tuturor seriilor până la urmă!

Recenziile celorlalte numere ale Killogiei:

#1 Deadpool omoară Universul Marvel (aici)

#2 Deadpool Killustrated (aici)

Recenzia seriei de benzi desenate Deadpool (aici)