Sărci

Cronică: Deadpool #9

05 Aprilie 2016 ⋅

 

Apariție: 15 martie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

Și iată-ne aici, nouă luni mai târziu, față în față, nu cu un copil, ci cu acest nou număr al seriei Deadpool, care promite ceva shimbări serioase la poveste.  Acțiunea acestui număr începe în forță, preluând firul narativ exact de unde a fost lăsat. Astfel, la finalul numărului trecut, am rămas cu o întrebare majoră în minte: Cine îi fură organele lui Wade? Întrebarea te poate pune puțin în dificultate, fiindcă la urma urmei, în parametrii normali, cum putem vorbi despre un protagonist și o acțiune la care acesta participă cu câteva organe vitale lipsă? Dar fiind vorba despre Deadpool... orice este posibil.

Regăsim aproximativ aceeași scenă de început ca și la numărul anterior, respectiv Prescott și Deadpool într-un spațiu colorat. Ce diferă este că avem un singur Deadpool, de dimensiuni normale, aflat într-o stare critică și un agent SHIELD posibil îngrijorat de starea acestuia. Aceste prime scene, introduc un nou personaj învăluit în mister, și anume o anumită Eleanor, a cărei nume mercenarul îl pronunță cât timp este inconștient. Este posibil ca aceasta să fi avut o relație amoroasă cu protagonistul? Este un personaj crucial pentru viitoarele acțiuni? Trebuie să așteptăm și vom afla.

Acest număr ne prezintă o altă latură a lui Deadpool, una misterioasă, cu mult mai serioasă, mai preocupată. În timp ce elimină persoană după persoană de pe lista demonului Vetis, conviețuind în același trup cu o femeie afro-americană, Deadpool „uită” să depășească ce-a de 4-a barieră în acest număr, adresându-se mai mult colocatarei decât nouă, cititorilor. Ce mai schimbare.

Acest număr este captivant și amuzant așa cum am fost obișnuiți, permițându-ne să pătrundem mai adânc în mintea lui Deadpool cu ajutorul agentului Prescott. Veți fi plăcut surprinși de ce veți găsi aici!

Puteți comanda acest număr de aici.