Sărci

Cronică: Thor #9

05 Aprilie 2016 ⋅

 

Apariție: 15 martie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

Și iată-ne aici, într-un final, ajunși la confruntarea dintre zeul / zeii al / ai furtunii și Gorr, Măcelarul de Zei. Nu vă faceți iluzii, este doar partea a 3-a din 5. Thor #9 este cap coadă, nici mai mult, nici mai puțin, bătălia supremă. După luni în care firele narative se răsuceau și împleteau, acest număr este o pauză, o gură binevenită de oxigen, impresionând prin simplitatea sa necaracteristică seriei.

După ce în numărul trecut am asistat la o dezbatere filosofică amplă și profundă, de parcă Eminescu însuși ar fi scris acel număr, avem în mâini un număr surprinzător. Povestea este necaracteristic de simplă și de ușor de urmărit, dar, cu toate acestea, nu își pierde farmecul sau intensitatea, reușind să te captiveze. Predominate de culori închise, desenele amplu construite, detaliate, pe alocuri doar schițate, accentuează atmosfera apocaliptică, subliniind faptul că de această luptă depind toate zeitățile. Posibil, toate ființele din univers. Trinitatea, mai exact cei 3 „Thori” din timpuri diferite, luptă pentru supraviețuire, pasiunea și ambiția fiind redate excelent prin intermediul desenelor.

Finalul este neașteptat, iar coperta următorului număr prezentă la finalul revistei îți dă fiori. Vor câștiga protagoniștii? Va supraviețui îndrăgitul zeu nordic? Citiți acest număr și veți afla!

Puteți comanda acest număr aici.