Sărci

Cronică: Iron Man #10

05 Mai 2016 ⋅

 

Apariție: 15 aprilie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

Continuăm în acest număr cu „Originea secretă a lui Tony Stark”. Mai adăugăm câteva piese la puzzle și în curând vom avea o imagine de ansamblu asupra Omului de Oțel. Numărul 10 al seriei continuă firul narativ început în numărul anterior. Ne reîntoarcem în trecut, la amintirile lui Howard Stark.

Suntem martori la încercările continue, ale unui om frustrat, dezamăgit, un Howard Stark care încearcă să își ajute soția să poată purta o sarcină până la capăt.  Nu sunt în „Ocolul Pământul în 60 de zile”, ci vizualizăm strădania unui om de a căuta ajutor în toate colțurile lumii. Când află despre un extraterestru deghizat în om, Howard descoperă o invenție, Androidul 451, care ar putea fi cheia spre rezolvarea problemelor sale. Însă acesta nu poate procura robotul singur, iar aici intervine gașca „Cei 7 Stark” (a se face diferența de „Cei 4 Fantastici”). Acest număr te va lăsa cu gura cascată, dezvăluind adevărata origine a lui Tony, respectiv părinții acestuia.

Regăsim același stil de desen și paleta cromatică din numărul anterior. Culorile cumva șterse, învechite, subliniază că este un fel de „prequel”, o poveste a originilor. Acțiunea și suspansul ating cote maxime în acest număr, așa cum nu s-a mai întâmplat înainte cu seria „Iron Man”.

Recomand acest număr cu încredere și sper că îi vom reîntâlni pe cei 7 și în numerele viitoare.