Sărci

Cronică: Thor #10

05 Mai 2016 ⋅

 

Apariție: 15 aprilie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

A mai trecut o lună și avem în fața noastră penultimul număr al miniseriei „O bombă pentru zei”. Nu îmi pot da seama, clar, dacă sunt dezamăgit că peste o lună, acest fir narativ amplu, complex, încărcat de elemente filozofice, se va încheia, sau bucuros. De ce bucuros? Sesizăm deja o ușoară (și totuși clasică) „lălăială”. Nu mă întelegeți greșit. Acest număr este AWESOME! Acțiune cât cuprinde, psihologie fină a personajelor, alianțe neașteptate și răsturnări de situație imprevizibile... avem rețeta perfectă. Cu toate acestea, poveste se lungește, bomba a fost finalizată și ar fi cazul să lăsăm deoparte filozofia și să stabilim dacă vor muri sau nu zeii.

Îl știm cu toții pe Goor, antagonistul. În acest număr, se va afla și el în lumina reflectoarelor, urmând să primim anumite detalii despre el și familia sa. Nici TRINITATEA nu este neglijată și putem vedea cu claritate diferențele de mentalitate dintre cei 3 protagoniști, mai exact cum s-a maturizat Thor cu trecerea timpului. Eu am perceput-o ca pe o metaforă asupra evoluției din punct de vedere mental, în raport cu vărsta. Focul și patima bătăliei nu mai sunt atât de puternice, deciziile instantanee se transformă în tactici. Dar am să vă las pe voi să aflați aceste detalii singuri.

Desenele sunt superbe. Alternanța în folosirea diferitelor nuanțe de culor (închis-deschis) subliniază lupta dintre bine și rău. Desenele sunt detaliate, absorbindu-te la propriu în lupta lor.

Thor este o bandă desenată complexă, care merită citită. Așteptăm cu nerăbdare data de 15 a lunii mai, pentru a afla finalul miniseriei.