Sărci

Cronică: The Amazing Spider Man #5

18 Mai 2016 ⋅

 

Apariție: 15 martie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

Dacă ați citit recenzia numărului trecut, vă veți aduce aminte că dintre cele 4 benzi desenate MARVEL traduse la noi, Spider-Man este favorite mea. Un număr mai târziu, ajung să pun sub semnul îndoielii această afirmație. Da, povestea este și mai captivantă în acest număr. Da, desenele îți fură ochii, așa cum nu s-a mai întâmplat în alt număr anterior. Dar, pentru prima oară,  referirile la seriile Spider Man trecute sunt copleșitoare. Foarte multe semne de întrebare sunt ridicate, rămânând fără răspuns. Și nu mai știm exact care este misterul seriei în sine sau dacă este doar o informație din seria trecută, menționată și acum. Spre exemplu, pe tot parcursul numărului, vedem menționări la ceva „ce i-a făcut Spider-Man lui Black Cat”, dar, din fericire, acest mister este elucidat în final. Pe tot parcursul numărului am fost frustrat, crezând că nu voi afla decât dacă voi citi seria anterioară. Dar se pare că la unele întrebări mai primim și răspunsuri.

Acum, privind și părțile pozitive: AFLĂM ÎNTR-UN FINAL CE I-A FĂCUT SPIDER MAN LUI BLACK CAT! ȘI ESTE DE-A DREPTUL WOOOOOW. Eu unul chiar nu mă așteptam la asta. Sfârșitul este și mai năucitor. Suspansul atinge cote maxime. De abia aștept să văd cum va ocoli Spidey și de data aceasta pericolul, dar după cum arată coperta viitoare (o găsiți la finalul numărului actual), nu știu dacă va mai scăpa cu basma curată.

Villan-ii strălucesc în numărul acesta. Felicia și Max (Black cat și Elektro – da, își spun pe nume) fac o echipă formidabilă. Mi-ar plăcea nespus de mult să îi văd și pe marele ecran, dar cred că mai e destul până atunci. Putem să aruncăm un ochi și la întrunirea antagoniștilor din New York, dar nu vă voi strica surpriza dându-vă mai multe detalii.

Desenele sunt pline de viață. Culoriile explodează din pagină și te absorb în poveste. Coperta este superbă, genială, extraordinară.

Numărul acesta este cel mai bun de până acum, cred că dintre toate cele traduse. Absolut genial, păcat că este stricat numai de multele referiri la seriile Spider-Man trecute, pe care fanii neexperimentați ca mine nu le vor înțelege.