Sărci

Cronică: Deadpool (benzi desenate)

28 Septembrie 2015 ⋅

 

Apariție: lunar, în data de 15

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium Group, lexshop.ro

Wade Wilson a.k.a. Deadpool este un anti-erou care și-a făcut apariția pentru ptima oară în anul 1991 în benzile desenate Marvel. Mulțumită LexShop Romania, din luna august a acestui an, această serie de benzi desenate va fi disponibilă și în Romania, bineînțeles, tradusă.

În urma unui experiment guvernamental, Wade Wilson (omologul lui Slade Wilson din universul DC – câtă înspirație, nu?) dobândește, pe lângă o ușoară nebunie și cicatrici ireversibile, abilitatea de a se vindeca foarte repede. Instabil mental, cu replici acide – și amuzante, ce-i drept – personajul este supra-numit Wade „Gură Mare” Wilson. Dobândind „super-puterile” de care v-am vorbit, tânărul își face rost de un costum și devine un mercenar și tot odată cel mai iubit anti-erou din istoria benzilor desenate.

Seria aici de față începe cu un necromant, care din „spirit patriotic”, îi reînvie pe toți președinții americani, cu scopul de a readuce lumea distrusă de astăzi, la ce era înainte. Ce poate merge rău când readuci la viață unele dintre cele mai marcante personalități din istoria Americii? S.H.I.E.L.D. trebuie să oprească amenințarea, dar fără prea multă implicare, cu cât mai puține resurse. Ce e de făcut? Angajăm un mercenar. Și aici apare Wilson în peisaj. Împărțind pumni în stânga și picioare în dreapta, cu o sabie înfiptă în spate și un glonț în ochiul drept, alături de alte personaje celebre din universul Marvel, Deadpool va încerca să oprească stafiile președinților.

Pe lângă umorul acid (apropo, aceste exemplare sunt nerecomandate tinerilor sub 16 ani!!!) și faptul că se citesc super-repede, regăsim și personaje celebre: de la Thor și Căpitanul America, la Cei 4 Fantastici și Doctor Strange (asta în cele 3 numere apărute până în momentul de față... Mai departe, doar LexShop poate știi.).

                Pentru toți fanii Marvel, dacă aveți 5 minute la dispoziție, răsfoiți aceste pagini pline cu desene și replici pline de umor și vă promit că nu veți regreta.

                P.S. Pentru cei care vor să afle mai multe despre filmele și serialele Marvel, avem un articol aici.

P.S. Pe 12 februarie 2016, va fi lansat și filmul Deadpool, cu Ryan Reynolds în rolul protagonistului Wade Wilson.