Sărci

Deadpool Omoară Universul Marvel (Killogia Deadpool #1)

02 Februarie 2016 ⋅

 

Data apariției: noiembrie 2015

Disponibilitate: Inmedio, Librarium, Cărturești și www.lexshop.ro

 

Ce sunt supereroii dacă nu idolii noștri, întruchiparea siguranței, păcii, dreptății, justiției, „paznicii” lumii noastre? (Vorbim din perspectiva universurilor ficționale, că până în momentul de față – 24.12.2015 – Andreea Esca nu a pomenit de niciun zeu cu vreun ciocan sau monstru verde gigant care să îi oprească pe Cei 7 Violatori de la Vaslui). Gândiți-vă că ar putea exista o persoană, un om și numai unul (puțin dement să o spun pe șleau), care să aibă capacitatea de a omorî toți supereroi care există.

Vi-l prezint pe Deadpool.

Albumul Deadpool Omoară Universul Marvel este alcătuit din cele 4 numere ale seriei  omonime. Pe parcursul a celor mai mult de 100 de pagini frumos ilustrate, este așternută povestea mercenarului în roșu, care în urma unei „confruntări” cu Pshyco Man, pornește într-o cruciadă împotriva entităților din Universul Marvel.

De la răufăcători până la supereroi, zei sau chiar civili, nimeni nu va scăpa de nebunia lui Deadpool, mai exact de tăișul sabiei acestuia. Scutul Căpitanului America nu este suficient, puterile de regenerare ale lui Wolverine sunt inutile, iar Mjöllnir va fi instrumental care îi va aduce finalul lui Thor.

Regăsim în acest album toate elementele întâlnite în seria Deadpool: aroganța și ironiile carismaticului Wade Wilson, multă acțiune, iar în principal mult mult sânge (probabil de asta benzile desenate, dar și albumul aici în discuție, nu este recomandat copiilor sub 16 ani). Ce aduce în plus această operă de artă (fiindcă Deadpool Omoară Universul Marvel poate fi numit așa) este ingeniozitatea cu care Cullen Bunn aduce în poveste o multitudine de metode ingenioase cu care mercenarul își omoară adversarii.

Mai multe nu vă voi dezvălui, lăsând la latitudinea voastră să savurați, să interpretați și să apreciați paginile aceste reviste. Dintotdeauna (care nu e așa lung cum pare, fiindcă doar de câteva luni LexShop au început să traducă comics), benzile desenate care îl centrează pe Wade Wilson a.k.a. Deadpool au fost preferatele mele. Nu știu dacă e vorba de desenele meticulous realizate, de atitudinea protagonistului sau de glumele inspirate ale acestuia, dar această serie și, mai ales, albumul… sunt de neratat!

În data de 15 februarie 2016 va apărea și un film care îl va avea drept protagonist pe Deadpool. Yaaaaay!

Pentru comenzi online, aici.