Sărci

Cronică: The Amazing Spider Man

02 Februarie 2016 ⋅

 

Apariție: lunar, pe data de 15

Disponibilitate:  Cărturești, Inmedio, Librarium și pe site-ul www.lexshop.ro

Recent, am descoperit o pasiune pentru benzile desenate. De mic mi-a plăcut să coecționez (ORICE), iar când din întâmplare am văzut pe Facebook că vor fi traduse și la noi benzile desenate MARVEL, am început să număr zilele până voi pune mâna pe ele.

Când au anunțat prima oară (prin noiembrie) că a 4-a serie tradusă o să fie The Amazing Spider-Man, trebuie să recunosc am fost puțin dezamăgit. După un poll pe gigantul social, unde fiecare a votat ce și-ar dori să citească în continuare, am fost surprins să aflu că Peter Parker era așa dorit de publicul român. Din punctul meu de vedere, o serie care să se centreze în jurul unei echipe (Avengers, fantastic Four, Guardians of the Galaxy, orice) ar fi fost următorul pas ideal la momentul respectiv. Timpul le rezolvă pe toate și cine știe, poate în curând, cei de la LexShop ne vor surprinde din nou!

După 2 serii de filme, o mulțime de adaptări animate, eram puțin sceptic cu privire la povestea lui Spider-Man. Pentru a câta oară trebuia să aud/văd/citesc cum un adolescent normal este mușcat de un păianjen radioactiv, bla bla, se sperie, bla bla, Uncle Ben moare (toți știm replica ”With great power comes great responsability”). Am avut un șoc când am deschis revista și am constatat că a avut loc un time-jump în poveste. Ce ne prezintă LexShop de data asta este un Peter Parker matur, schimbat, CEO al unei companii de succes, care a revenit recent în propria-i piele. După ce Dr. Octopus a pus stăpânire pe corpul lui, schimbările s-au ținut lanț în viața nu prea conștientului Peter Parker: Octo-Spider-Man a terminat o facultate, a făcut un doctorat, a fondat o companie, s-a implicat într-o relație serioasă și a stârnit antipatia cetățenilor New York-ului împotriva eroului. După o perioadă în care nu a avut control asupra propriului corp, Peter revine și este copleșit de schimbările radicale din viața lui. Mai departe, cum va reuși protagonistul să se adapteze din mers la cerințele exigente ale celor din jur, fără a da în vileag faptul că el nu știe ce a făcut în ultimii ani, rămâne la latitudinea vostră să citiți și să aflați.

Până acum, Deadpool era banda mea desenetă favorită (din cele traduse, bineînțeles). Dar cu un limbaj accesibil, cu replici amuzante și cu o poveste (surprinzător de) captivantă, lupta pentru coroană a început. Recomand această serie tuturor. Este perfectă pentru cei care nu au mai avut contact lumea benzilor desenate, iar pentru fanii împătimiți, este de nelipsit!

Această serie precum și Deadpool, Iron Man sau Thor, dar și multe altele, le găsiți pe www.lexshop.ro.

P.S. Pentru mai multe detalii și ce este MCU, dați click aici.