Sărci

Cronică: Deadpool Killustrated (Killogia Deadpool #2)

04 Februarie 2016 ⋅

 

 

Apariție: 25 ianuarie 2016

Disponibilitate: Cărturești, Inmedio, Librarium, www.lexshop.ro

 

Să auzi, dar să mai și citești și să vezi, că un mercenar măcelărește fără milă toți supereroii pe care îi îndrăgești încă de mic copil este ceva de necrezut (recenzia albumului Deadpool omoară Universul Marvel aici). Dar de la asta până la a-l ciopârți pe Tom Sawyer cu sabia în timp ce se distrează vopsind gardul, este cale lungă.

Deadpool Killustrated, al doilea volum al trilogiei desenate, reia povestea protagonistului începând de la finalul volumui anterior. Sabia lui Deadpool a tăiat în 2 costumul (și corpul) lui Spider-Man de nenumărate ori, iar toți supereroii și-au găsit sfârșitul pe rând în toate felurile posibile și imposibile. Cu toate acestea, Multiversul nu este de ajuns. În încercarea de a opri existența sa monotonă și fictivă, Deadpool concluzionează că pentru a distruge Universul Marvel cu adevărat, trebuie să distrugă sursa de inspirație care a dus la crearea acestuia.

Până să deschid acest album, nu îmi trecuse nici măcar prin gând că supereroii și poveștile lor au la bază marile figuri clasice ale literaturii universale. Bizar, nu?

Să clarificăm mai întâi: ce încearcă Wade Wylson să facă? Dacă stai să te gândești, faptul că ești nemuritor și că în orice fel ai încerca să îți iei viața, nu există nicio șansă ca acest lucru să se întâmple și colac peste pupăză mai știi și că de fapt întreaga ta existență, tot ce ai realizat sau vei face, este doar plăsmuirea imaginației unor ființe din cu totul altă lume (în care teoretic nu ar trebui să ajungi), nu este tocmai eternitatea de pace, liniște și comfort. Astfel o să faci tot ce îți stă în putere să înclini balanța în cealaltă direcție.

Revenind la album în sine, Deadpool Killustrated, la fel ca și predecesorul său, a fost inițial publicat în 4 numere, publicate ulterior sub forma actuală. În cele 100 de pagini reîntâlnim personajele cu care (teoretic) am crescut: de la Tom Sawyer la Moby Dick, de la Pinochio până la Sherlock Holmes. Așa cum ne-am obișnuit, albumul este inedit realizat, cu desene extraordinare, cu personaje frumos conturate, ale căror replici îți vor răpi câte un zâmbet pe alocuri. Ce se schimbă de data aceasta este faptul că nu mai ești doar un observator. Ce citești și vezi, nu mai este DOAR ficțiune. Tu însuți devii un personaj omniscient și omniprezent, dar totuși intangibil, trăind intens fiecare mișcare și fiecare decizie a lui Deadpool. Pentru cele câteva zeci de minute cât îți va lua să răsfoiești paginile acestui album, realitățile se îmbină în jurul tău, timpul se dilată, se schimbă, fiind de-a dreptul insesizabil.

Toate acestea fiind spuse, declar că Deadpool Killustrated este până acum banda mea desenată preferată!

Pentru comenzi, click aici https://www.lexshop.ro/comic-books-benzi-desenate/deadpool-killustrated-p11552