Sărci

Cronică: Civil War World War Marvel

03 Martie 2016 ⋅

 

Apariție: 25 februarie

Disponibilitate: Inmedio, Cărturești, Librarium, www.lexshop.ro

De cum am ieșit din sala de cinema, acum aproape un an, după 2 ore de acțiune intensă, după ce am văzut Avengers: Age of Ultron, tot ce am gândit a fost „Nu vine 2016 mai repede?”. Captain America: Civil War este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Timp de luni bune ne-am spălat ochii numai cu teasere, postere, ulterior cu un trailer care a stat pe repeat de zeci de ori. Mulțumită LexShop, agonia a luat sfârșit și trebuie să menționez că așteptarea nu a fost în zadar.

Am început să citesc comics odată cu apariția celor 3 serii la noi în țară (Iron man, Thor și Deadpool). Acțiune lentă, replici diverse (amuzamentul varia de la număr la număr, de la serie la serie), nimic ieșit din comun. Deadpool omoară Universul Marvel (recenzia aici) și Deadpool Killustrated (recenzia aici) au fost ceva mai diferite. Acestea au fost primele albume de bandă desenată cu care am luat contact. Mi-au plăcut. Le-am îndrăgit. M-au amuzat.

Eeeeei. Civil War e cu totul altă mâncare de pește.

Când am primit pachetul, am fost complet șocat. Am rupt ambalajul și am găsit cea mai frumoasă revistă pe care am ținut-o vreodată în mână. Eram hipnotizat. Tăiate perfect (colțurile sunt super ascuțite), 208 pagini se aflau între 2 coperți lucioase, impecabile. Lăsând superficialitatea la o parte (nu judeca conținutul după aspectul exterior), dacă până acum nu erai fan al benzilor desenate, citește acest album, iar percepția ți se va roti cu 180 de grade.

Povestea este simplă. În urma unor incidente nefavorabile, guvernul decide că super-eroii trebuiesc controlați (un fel de recensământ al ființelor cu super-puteri). Astfel se formează 2 tabere, conduse de de Tony Stark a.k.a. Iron Man – cei care acceptă înregimentarea -  și de Căpitanul America – cei care se opun ideii. Vă mărturisesc că nu am mai văzut asemenea răsturnări de situație de când citeam cărțile lui G. R. R. Martin. Paginile sunt pline ochi de super-eroi, care de care mai înverșunați, luptând pe viață și pe moarte pentru libertate.

Regăsim unele dintre cele mai cunoscute figuri ale Universului Marvel, iar șocul este de nedescris în momentul în care asistăm la alegerile taberei în care vor lupta, acestea fiind de obicei cele mai neașteptate. Îmi doresc ca cei de la Disney să păstreze cât mai multe elemente din această bandă desenată, deoarece este superbă.

Încă îmi revin după finalul neașteptat. Dacă nu aveți deja albumul acasă, alegeți unul dintre distribuitorii de mai sus și puneți-vă pe citit!

Mulțumesc LexShop pentru acest album!

Aruncați un ochi și asupra trailerului filmului!