Sărci

10 Semne de carte de care nu te plictiseşti

Diverse-c
10 Martie 2016 ⋅

 

Ca majoritatea pasionaţilor de lectură, fie că preferi cărţi de dezvoltare personală, economie sau beletristică, vine o vreme în care începi să te saturi să memorezi pagina la care ai rămas (ca să nu mai spun că o uiţi destul de des). Apoi ţi se face lehamite să mai foloseşti semne de carte improvizate pe moment, cum ar fi biletul de călătorie, bonul fiscal sau o bucăţică de hârtie aruncată între file. Vrei ceva mai bun pentru tine şi cartea ta, ceea ce înseamnă că eşti pe drumul cel bun.

Permite-mi să-ţi arăt 10 semne de carte incredibile, de care nu te vei sătura vreodată!

 

#1 Cele originale

Aici intrăm într-o zonă cu mare disponibilitate. Semnele de carte originale poartă emblemele cărţii, regăsindu-se de cele mai multe ori detalii de pe coperta, poate personajul central, sau mici citate, ceva care să te împingă şi mai mult spre lectura ta. Accesibile şi amuzant de colecţionat, mai ales când este vorba de o serie şi reuşeşti să ai o colecţie completă.

#2 Cele vintage

Nu m-am putut abţine să nu oftez plină de invidie la vederea lor şi să nu-mi doresc şi eu aşa ceva. Semnul de carte constă într-o panglică stilată şi accesorizată cu o minibijuterie precum o broşă, cu toate mărimile acceptate şi toate modelele posibile. Sunt pur şi simplu extrem de frumoase şi dacă eşti pasionat de bijuterii sau îţi doreşti să oferi un plus de stil cărţilor şi bibliotecii tale, atunci neapărat trebuie să arunci un ochi la ele.

#3 Cele din sârmă

Nici mie nu mi-a venit să cred cum stă treaba cu ele până când nu le-am văzut şi am avut prilejul să le admir aşa cum trebuie. Fie că este vorba despre un model unic, sau pur şi simplu un simbol pe care ţi-l poţi alege, numele tău sau al cuiva drag, un cuvânt care îţi place mult sau ceva cât mai simplist, toate acestea se pot materializa sub forma unui semn de carte din sârmuliţă colorată şi modelată sub forma pe care tu o doreşti. Sunt destul de rezistente şi îţi va face plăcere să le vezi atunci când vei deschide cartea pentru a-ţi continua lectura.

 

#4 Cele cu agrafe

Cred că sunt printre cele mai simple de făcut şi oricine poate încerca acasă. Fie că le aşezi sub forma inimioarelor sau pur şi simplu le accesorizezi cu fundiţe sau cu panglici colorate, te vor bucura. În plus, sunt tare pricepute în reţinerea paginii la care ai rămas: micuţe, dar practice.

#5 Cele cu figurine

Sunt cu adevărat uimitoare! Dacă iniţial apăruseră modele doar în stilul pantofilor Vrăjitoarei de la Apus, cu picioarele încălţate scoase din carte, ca şi cum ar fi prinse înăuntrul filelor, acum orice se poate. Sunt puţin mai greu de găsit, dar sigur te vor amuza. Poţi alege orice figurină care să sară poznaşă din cartea ta sau poţi încerca foarte bine să faci una din plastilină. Alege-ţi modelul sau fă tu unul nou-nouţ şi pune-te pe treabă. Rezultatul va merita străduinţa!

 

#6 Cele din lemn

Superbe! Poţi alege orice model, de la rustice, parcă desprinse din basme, până la cele cu citate sculptate. Te vor încânta cu textura lor, mai ales că poţi alege tipul de lemn din care ai dori să fie făcut semnul tău, pentru că mirosul şi culoarea se remarcă în mod diferit.

 

#7 Cele cu citate

Pe acestea le poţi obţine de oriunde doreşti. Indiferent că le comanzi de pe internet sau le primeşti cadou la livrarea cărţii, din partea editurii, sunt o încântare. Alege orice doreşti şi niciodată nu te limita. Umple sertarele cu ceea ce-ţi place sau alege câte unul pentru fiecare carte, ceva care crezi că se potriveşte subiectului. Scapă de inhibiţii şi apucă-te să faci chiar tu unul, scriind citatul care te-a cucerit şi păstrându-l ca model pentru cele ce vor urma!

 

#8 Cele origami sau quilling

Amuzante şi cu puţin exerciţiu pot fi concepute cu uşurinţă! Găseşte-ţi favoritul şi păstrează-l cu atenţie în cartea ta. Pentru cei cu răbdare şi cei care îşi doresc să înveţe arta origami sau quilling în materie de semne de carte, tutorialele vă stau la îndemână. Nu aveţi motive să ezitaţi când produsul în stare finită arată atât de frumos!

 

#9 Cele făcute de mână

Aici ai liber la distracţie şi imaginaţie. Taie atât cât îţi trebuie, lipeşte, scrie, mâzgăleşte, colorează şi repetă procesul. Decorează aşa cum îţi place, adaugă fundiţe, panglici, ciucuri, versuri sau citate, dedicaţii dacă vrei să-l oferi cuiva drag. Orice este permis, aşa că suflecă-ţi mânecile şi dă startul!

 

#10 Cele printate

Dacă preferi să printezi unul şi doar să-l colorezi, relaxându-te şi obţinând în acelaşi timp un semn de carte unicat, atunci fugi după cele necesare şi începe lucrul cu zâmbetul pe buze. Semnul tău de carte va fi ca din poveşti, la propriu şi la figurat!

 

Orice ai alege, bucură-te de ceea ce este mai bun şi de modelul care te va da pe spate. Combină lucrurile pentru şi mai multă distracţie. Încearcă şi tu să faci un semn de carte! Lasă artistul din tine să se exteriorizeze!