Sărci

Recenzie: Nemuritoarea Starling (Emblema Eternității #1) de Angela Corbett

Fantasy-c
14 Iunie 2017 ⋅

  

Editura: Grupul Editorial Corint (Leda Edge)

Anul apariției: 2017

Goodreads: 3.66

 

            „Și-a apropiat buzele de urechea mea, iar eu i-am simțit respirația fierbinte pe gât când mi-a șoptit:

- Pentru că sunt sufletul tău pereche, Evie.”

Citisem de curând o chestie foarte interesantă despre sufletele pereche și cum universul nu este mereu drăguț cu cei ce își caută pur și simplu persoana cu care au o conexiune specială, cea pe care o găsești doar o dată în viață. Chestiunea era cumva logică și abstractă în același timp, vorbea despre posibilitatea sufletelor pereche ce nu ajung să se întâlnească niciodată din cauza intrării în corpuri care nu au compatibilitate cu corpul celeilalte persoane din punct de vedere al vârstei și nu numai. Astfel, mulți dintre oameni nu sunt capabili să își găsească acele jumătăți care să le ofere împlinirea. Dar cum ar fi oare dacă sufletele pereche s-ar căuta până se găsesc, în toate viețile, reîncarnare după reîncarnare?

Trebuie să recunosc că la asta m-am gândit imediat ce am pus mâna pe Nemuritoarea Starling și nu am mai putut să nu o citesc. Nu pentru că se întâmplă să fiu fată și să mă distrez citind despre dragoste, ci pentru faptul că lectura în sine este antrenantă și cuceritoare prin prisma ideii principale, cea a sufletelor pereche ce luptă să fie împreună. Dar ce se întâmplă dacă ești făcut să ai mai multe suflete pereche? 

„- Pot să te întreb ceva?

Vocea îi era blândă și profundă. Știam că era pe cale să mă sărute și că avea să fie fantastic. Niciodată nu mai fusesem atât de sigură de ceva.

Am înghițit cu noduri.

- Îhî.

Era practic un chițăit și mă pregăteam pentru ceea ce cu siguranță ar fi fost cel mai bun sărut din cei optsprezece ani ai mei.

- S-a uscat filtrul de aer? m-a întrebat cu acel rânjet superior. Se face cald aici.”

Evie Starling este o tânără absolut obișnuită care decide să se mute împreună cu prietena ei cea mai bună în Gunnison cu trei luni înainte de începerea primului an de facultate. Viața ei pare absolut normală, iese în oraș cu prietenii, citește, vizionează filme, își conduce cu drag Mustangul din '66 și monotonia este netulburată de vreun eveniment. Asta până când îl întâlnește pe Alex Night, tânărul care o ajută să găsească drumul spre casă atunci când se rătăcește într-o expediție. Alex pare mai mult decât fermecător, misterios și Evie are o conexiune instantă cu el, neînțelegând sentimentul ce o face să creadă că îl știe de o viață. Doar că nimic în astfel de povești nu este întâmplător.

Deși dragostea dintre cei doi este puternică și amândoi își doresc să devină și mai apropiați, Alex refuză acest lucru, stârnindu-i curiozitatea lui Evie, urmând ca mai apoi să dispară fără urmă, lăsând-o pe tânără și mai debusolată. Decisă să îl uite, Evie nu ezită când îl întâlnește pe Emil Stone, care de data aceasta pare să îi acorde în totalitate atenția lui, un băiat de care se simte atrasă și cu care poate avea o relație normală.

Nu peste mult timp, Evie are parte de dezvăluiri ce o șochează și o pun în dificultatea de a înțelege cine este ea cu adevărat și cine sunt cei doi bărbați care pretind că sunt sufletul ei pereche, având un trecut împreună și povești diferite, desprinse din altă viață decât cea pe care Evie o trăiește în prezent. Pusă la încercare, este nevoită să aleagă între a-și asculta intuiția și a crede ceea ce îi este spus de către unul dintre cei doi.

Fiind încolțită de două societăți secrete care stabilesc regulile omenirii încă de la începutul secolelor, Evie trebuie să decidă pe cine alege să o protejeze. Dacă dorește să își păstreze sufletul, trebuie să treacă de înfruntările pregătite de cei ce o vânează.

„De ce băieții nu își dau seama cât de mult își doresc o fată până când ea nu se arată interesată de altcineva?”

Cartea are un stil alert, este aproape imposibil să te oprești din citit. Personajele sunt complexe și, deși cei doi au foarte multe în comun, Alex și Emil sunt prezentați complet diferit, aparte. Sunt foarte bine descriși și atitudinea lor este diferită în ceea ce o privește pe Evie. Unul dintre ei poate fi mai mult decât iubit, poate fi prieten, ocrotitor și amic, în timp ce celălalt își declară imediat rolul de amorez. Sincer, mult mai simpatic și deosebit mi s-a părut Alex, care aproape că îl eclipsează pe Emil la toate capitolele.

Sursă: aici

Ideea unei iubiri care e atemporală cred că este de-a dreptul genială. O dragoste care se caută și se regăsește de-a lungul timpului, care nu ajunge să se consume vreodată și căreia nici eternitatea nu i se poate opune.

Nemuritoarea Starling este un volum plin de culoare și sensibilitate, ce aduce cititorilor conceptul sufletelor pereche ce luptă să se regăsească în fiecare viață, în pofida trecerii timpului. Un roman care se citește pe nerăsuflate, cu personaje cât mai realist redate și care descrie dragostea visată de toți. Sinceră, incredibilă și nemuritoare.

Mulțumesc Grupului Editorial Corint pentru roman!