Sărci

CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE - lansare-record

Diverse-f
13 Februarie 2017 ⋅

În primul weekend (10-12 februarie 2017), cel de-al doilea capitol al francizei a fost văzut la cinema de 150.501 spectatori, cu încasări de 2.932.281 lei, întrecând, astfel, orice altă lansare cinematografică din România din 2016 până în prezent, dar și primul film din serie, Cincizeci de Umbre ale lui Grey, care a debutat pe ecranele noastre în 2015 cu 145.702 spectatori și cu încasări de 2.769.610 lei.                                

Gen: Dramă                    

Cu: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Hugh Dancy, Eric Johnson, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, Bella Heathcote with Kim Basinger și Marcia Gay Harden

Regia: James Foley

Scenariul: Niall Leonard

Bazat pe romanul lui E L James

Producători: Michael De Luca, E L James, Dana Brunetti, Marcus Viscidi

PREMIERA: 10 FEBRUARIE 2017

DISTRIBUIT DE RO IMAGE 2000

 

Jamie Dornan și Dakota Johnson se întorc ca Christian Grey și Anastasia Steele în CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE, al doilea capitol al fenomenului internațional “Fifty Shades”, care continuă povestea pusă în mișcare de blockbusterul din 2015, cu încasări mondiale de peste 560 de milioane de dolari. Noul capitol sosește pe marile ecrane aproape de Sfântul Valentin, și vă invită să luați parte la noi experiențe.

Christian Grey are inima rănită acum, și încearcă s-o atragă înapoi în lumea lui pe Ana Steele, aceasta e mult mai precaută, de data aceasta, așa că cere reguli noi înainte de a accepta să-i dea lui Christian o a doua șansă. Relația dintre cei doi începe să capete stabilitate și să se bazeze pe încredere, cuplul va fi asaltat de figuri dubioase din trecutul lui Christian, care sunt decise să le distrugă speranțele pentru un viitor împreună 

În noul capitol îi vom revedea pe Marcia Gay Harden, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford și Max Martini, cărora li se alătură nume sonore precum Kim Basinger, Hugh Dancy, Bella Heathcote și Eric Johnson.

CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE e regizat de James Foley (Fear, House of Cards) și produs de Michael De Luca, Dana Brunetti și Marcus Viscidi, alături de E L James, creatoarea seriei de cărți-bestseller. Scenariul îi aparține lui Niall Leonard, și e bazat pe romanul lui James.

 

 

 

DESPRE PRODUCȚIE 

Partea întunecată a poveștii: Începe producția

Fanii romanelor lui E L James și a adaptării “Fifty Shades of Grey” au fost bucuroși să afle că următoarele două romane din serie vor apărea pe marile ecrane... mai repede decât se așteptau. Fifty Shades Darker și Fifty Shades Freed vor fi filmate simultan, rezultând în două apariții de Ziua Îndrăgostiților succesive, în 2017 și 2018, scurtând perioada de așteptare la un an.

Deși următoarele două capitole vor explora dansul romantic dintre Christian Grey și Anastasia Steele, toți cei implicați în serie au vrut ca fiecare episod să fie o experiență unică. Echipa a simțit că e vital să satisfacă fanii înfocați dar și să atragă audiențe noi.

Pentru adaptare, producția a apelat direct la sursă: EL James în persoană, lucrând cu scriitorul care a locuit cu personajele – și creatoarea lor – încă de la început, soțul lui EL James, scenaristul Niall Leonard, a cărui sarcină a fost de a traduce aceste romane populare în două scenarii.

Când a luat decizia de a ocupa scaunul regizorului pentru ambele filme, Foley s-a alăturat rangului limitat de regizori care au maximizat timpul și efortul prin filmarea a două proiecte simultan. Brunetti este un fan al proiectelor lui Foley pentru Netflix și s-a bucurat de multe din peliculele cineastului.

 

Fără reguli, fără pedepse: Cuplul curios revine

 

Deși Fifty Shades of Grey a făcut cunoștință publicului cu miliardarul Christian Grey și curioasa studentă Anastasia Steele, următoarele două episoade vor provoca așteptările audienței pentru cuplul care a pus capăt relației lor la sfârșitul primului film.

Viscidi explică faptul că primul capitol a fost o trezire, iar următoarele două vor explora lumea și motivațiile personajelor.

Pe măsură ce Christian devine mai deschis cu Ana, vedem că încă poartă traumele din copilăria sa, ceea ce explică dificultatea sa. Nu e foarte abordabil, și nu știe cum să aibă o relație ”normală”, oricât de mult vrea. Totuși, e de acord să se schimbe de dragul lui Ana. Vrea să fie bărbatul care știe ea că poate fi, ceea ce e incredibil de dificil pentru el, datorită ororilor trăite în copilărie. Așa cum ELL James dezvăluie odată cu introducerea Elenei, aparențele înșală.

 

În jurul lui Christian și Ana: Distribuția 

Unul din jucătorii principali în Fifty Shades of Grey este o femeie care nu apare cu adevărat – dar al cărui efect îi afectează pe toți cei din viața lui Christian. Ana îi spune Mrs. Robinson—referindu-se la personajul lui Anne Bancroft din filmul clasic The Graduate, care seduce un bărbat mul mai tânăr, jucat de Dustin Hoffman.

Personajul—Elena Lincoln—e o parte integrală a poveștii din Darker, și cine altcineva s-o joace pe femeia enigmatică decât distinsa actriță a cărui experiență include o aventură cinematică în partea întunecată a dragostei în filmul 9½ Weeks.

O parte din problemele Anei cu Elena pot porni de la faptul că nu înțelege nevoia lui Christian pentru ea, cel puțin, la început. Christian este, prin natura sa, un singuratic. Greșelile apar atunci când Christian are încredere în Elena ca într-un prieten, după ce relația sa cu Ana a prins rădăcini mai profunde. Pentru că motivele Elenei sunt clare doar pentru o singură persoană: Elena.  

În rolul personajului extrem de complex al lui Leila este actrița australiană Bella Heathcote. Înainte ca Christian să intre în viața lui Ana, apare un om care, la prima vedere, pare a fi o alternativă pentru dl Grey. Acel om e șeful ei, editorul Jack Hyde.

Pentru acest rol pivotal, producătorii l-au ales pe toward Eric Johnson.

Darker le conține și pe femeile care sunt un punct de sprijin în viața lui Ana și Christian: Marcia Gay Harden ca mama lui Christian, Rita Ora ca sora lui și Eloise Mumford ca prietena lui Ana.

Deși Christian nu are un grup mare de prieteni, are un sprijin în bodyguardul și șoferul său, Taylor, jucat din nou de Max Martini.

 

Prin prisma DarkerFilmarea

Pentru cei implicați în producție, crearea și capturarea poveștii a încemnat 103 zile de filmare pentru Darker și Freed... dar, la final, au avut filmări pentru ambele filme.

Scenografia s-a împărțit între titluri, 42 de zile pentru Darker, 44 de zile pentru Freed și 17 în care scenele pentru ambele filme au fost filmate în aceeași zi. Filmările nu au fost cronologice – dar s-a făcut un efort pentru e filma în ordine cronologică cât de mult posibil- cu o singură excepție. Scenele fierbinți dintre Ana și Christian, dintre care o bună parte au loc în Camera Roșie, au fost programate la sfârșitul programului.

Ca regizor, Foley a fost extrem de ocupat, nu doar cu coordonarea sutelor de colabpratori, dar și la scară mai mică, ajutând actorii să rămână în pielea personajelor.

Producția a revenit la Vancouver, care a oferit locațiile deja stabilite și legate de personajele din primul film, dar și o vreme schimbătoare.

Filmările au început pe 16 februarie 2016, la etajul trei dintr-o clădire mică în care se aflau birourile SIP. Apoi, filmările s-au mutat la un spital de psihiatrie activ, unde echipele au creat camera de gardă în care un Christian de 4 ani își cunoaște mama adoptivă, Dr. Grace Trevelyan Grey.

În timpul filmărilor, producția va reveni pe platourile din Vancouver - Canadian Motion Picture Park din Burnaby, și North Shore Studios—unde s-a creat în întregime apartamentul lui Christian.

Fiindcă veștile privind filmările au ajuns la urechile legiunii de fani Fifty Shades/E L James, producătorii au făcut eforturi pentru a păstra secretul privind filmele. În timpul filmărilor, fanii erau constant prezenți la locația de filmare.

După 98 de zile de filmări, producția a luat sfârșit în luni, 4 iulie 2016.