Sărci

,,Bye Bye Man: Numele nerostit” readuce teroarea pe marile ecrane din 31 martie

Diverse-f
31 Martie 2017 ⋅

Producătorii filmelor „Oculus” și „Necunoscuții” prezintă pe marile ecrane „Bye Bye Man: Numele nerostit”, un thriller horror palpitant care din 31 martie dezvăluie originea răului din spatele celor mai teribile fapte omenești, numai în cinematografe.

Să încerci din greu să nu te gândești la ceva anume: o amintire dureroasă, o poftă intensă, o privire ciudată din partea unui prieten sau a partenerului. Cu toții am trecut prin asta. Adesea, cu cât încerci mai mult să îndepărtezi aceste gânduri, cu atât mai tare se agață de mintea ta. Dar dacă ar exista ceva – un gând, o imagine, chiar și doar un nume – care ar putea să prindă rădăcini în mintea ta dacă lași garda jos chiar și doar o singură dată? Și dacă din acea sămânță ar răsări ceva întunecat, care să poată, încet-încet, să preia controlul asupra realității tale, să îți scoată la iveală toate fricile ascunse, determinându-te până la urmă să comiți inimaginabilul? Aceasta este sămânța poveștii – și a terorii – lui Bye Bye Man.

Oamenii comit fapte inimaginabile în fiecare zi. De nenumărate ori, ne străduim să înțelegem ce anume îi determină pe unii să comită lucruri groaznice. Dar dacă toate întrebările pe care ni le punem sunt greșite? Dacă adevărata cauză a răului nu este ceva, ci mai degrabă cineva?

Producătorii peliculelor „Oculus” și „Necunoscuții” aduc pe marile ecrane „Bye Bye Man: Numele nerostit”, un thriller horror palpitant care dezvăluie originea răului din spatele celor mai teribile fapte omenești. Când trei studenți dau întâmplător peste povestea îngrozitoare a originilor lui Bye Bye Man, ei descoperă că există o singură cale de a-i evita blestemul: nu-l gândi, nu-l rosti. Dar odată ce Bye Bye Man reușește să intre în mintea ta, preia controlul absolut. Există vreun mod în care să poți supraviețui, deși ești posedat de el?

Inspirat din evenimente reale, „Bye Bye Man: Numele nerostit” spune povestea lui Elliot, Sasha și John, trei prieteni aflați pe punctul de a trăi o experiență care ar trebui să fie cea mai tare din viața lor. Inteligentul, dar nesigurul Elliot (Douglas Smith) s-a lăsat mereu condus de dorința de a avea o familie, de a trăi într-o comunitate – de când a rămas orfan, fiind crescut de fratele său mai mare, Virgil (Michael Trucco). Acum, Elliot, iubita lui frumoasă și înțelegătoare Sasha (Cressida Bonas) și John (Lucien Laviscount), prietenul lor petrecăreț, dar bun la suflet, sunt pe cale să se mute împreună și să trăiască în prima lor casă. Dar ei descoperă cu repeziciune că această casă ascunde rămășițele lui Bye Bye Man, o forță supranaturală care a terorizat victime nevinovate cu câteva decenii în urmă. După o petrecere în timpul căreia Elliot descoperă din greșeală numele său, Bye Bye Man se folosește de prietena lor, Kim (Jenna Kanell), un mediu neliniștit, pentru a-și face drum în mințile și în lumea lor. Astfel, el pornește o campanie diabolică de deformare a realității celor trei prieteni – sau chiar mai rău.

Nesiguranța lui Elliot se transformă în paranoia, Sasha începe să se ofilească, iar John se transformă încet-încet într-o persoană furioasă și periculoasă. Pe măsură ce Bye Bye Man se hrănește cu mințile și sufletele lor, el târăște cei trei prieteni, familiile lor și comunitatea într-o pânză a terorii. Pentru Elliot și persoanele pe care le iubește, viața și moartea încep să depindă de capacitatea lui de a-și da seama ce e real și ce nu. Disperat să-i ajute pe toți, Elliot începe să investigheze trecutul lui Bye Bye Man, încercând în același timp să-și păstreze mințile. Obținând ajutor din surse improbabile, Elliot descoperă că singura cale de a-l învinge este de a șterge de pe fața pământului orice amintire a numelui său – inclusiv persoanele care știu despre existența lui.

„Bye Bye Man: Numele nerostit” este regizat de Stacy Title („Ultima cină”, „Diavolului îi stă bine în negru”), scenariul fiind scris de Jonathan Penner („Diavolului îi stă bine în negru”), pe baza romanului „The Bridge to Body Island”, de Robert Damon Schneck. Trevor Macy („Necunoscuții”, „Oculus”), Jeffrey Soros („Rules Don’t Apply”) și Simon Horsman sunt producători, iar Seth William Meier, Patrick Murray și Marc D. Evans („Casa conspirativă”, „Corbul”) sunt producători executivi. Din distribuție fac parte Douglas Smith („Ouija”, „Dragoste mare”, serial HBO), Lucien Laviscount („Scream Queens”), Cressida Bonas, aflată la debutul său într-un film artistic, Michael Trucco („Battlestar Galactica”) și, în rolul lui Bye Bye Man, emblema filmelor horror/fantezie Doug Jones („Labirintul lui Pan”). Alături de ei mai apar legendarele Carrie-Anne Moss („Matrix”, „Memento”) și Faye Dunaway („Bonnie și Clyde”, „Cartierul chinezesc”, „Afacerea Thomas Crown”), dar și Jenna Kannell („Jurnalele vampirilor”), Erica Tremblay și Cleo King.

Din echipa creativă care l-a adus pe Bye Bye Man la viață fac parte James Kniest, director de imagine („Annabelle”, „Hush”), Jennifer Spence, scenografă (francizele „Activitate paranormală” și „Insidious”), Ken Blackwell, editor de imagine („Ouija”, „Eroi de sacrificiu”) și Leah Butler, designer de costume („Activitate paranormală” – părțile 3 și 4, „Annabelle 2”). 

Distribuit de Freeman Entertainment, filmul „The Bye Bye Man: Numele nerostit” are premiera naţională la cinema din 31 martie.