Sărci

ARTiști: Dub Fx

Artiști
26 Aprilie 2016 ⋅

Cum se numeşte artistul care îşi creează muzica independent, folosindu-se doar de abilităţile sale de beatbox şi de diferite aparate de inregistrat? DuB Fx, oameni faini!

Benjamin Stanford, cunoscut mai mult după numele de scenă şi celebru după clipurile ajunse virale pe internet, s-a născut în St Kilda, Melbourne, Australia, are 32 de ani şi este artistul ce creează magie pe străzile mai multor oraşe din diferite țări, improvizând live şi venind mereu cu ceva nou şi revigorant. Într-un interviu pentru ExperimentalistRO, Dub Fx spune că din 2006 şi până în 2012 a locuit într-o rulotă, cu ajutorul căreia călătorea prin diferite locuri ale lumii şi exersa pe stradă, în faţa oamenilor.

Cunoaşterea publicului, mesajul puternic exprimat în piesele acestuia, dar şi curajul de a crea ceva diferit i-a transformat viaţa, ajungând să facă de la 40 de euro după 2-3 ore de prestat la 1000 de euro pe oră, în urma CD-urilor vândute, în funcţie de oraşul în care se afla. Aceşti bani l-au ajutat să călătorească şi mai mult şi să experimenteze diferite stiluri muzicale şi culturi.

Pe langă acel vibe extradordinar, creat prin îmbinarea perfectă a genurilor Raggae, Drum & Bass si Hip Hop, Dub FX reprezintă şi o lecţie importantă despre succesul obţinut în urma perseverenţei. Voiam să scriu mai multe despre acest artist în adevăratul sens alt cuvântului însă nu-mi gasesc cuvintele care sa exprime in totalitate talentul acestui individ, deci consider că este mai bine să las playlist-ul să vorbească.

Playlist-ul conţine piese audio înregistrate în studio, clipuri live în care colaborează şi cu alţi artişti (veţi vedea exact cum funcţionează toată nebunia), momente de la concertul susţinut în Timişoara, un concert întreg în stradă, dar şi interviul despre care am menţionat mai sus.
Enjoy!!! :)