Sărci

Fear the Walking Dead (Sezonul 2): îi cunoaștem pe actori

Seriale
05 August 2016 ⋅

KIM DICKENS, “Madison”

Kim Dickens a dovedit că este o actriţă talentată interpretând o paletă variată de personaje complexe şi puternice de-a lungul carierei în televiziune şi film. Dickens s-a născut în Huntsville, Alabama, şi a frecventat Universitatea Vanderbilt din Nashville, unde a absolvit secţia de comunicare. După absolvire s-a mutat în New York pentru a-şi continua studiile la Institutul de Teatru şi Film Lee Strasberg. Mai târziu a absolvit doi ani la conservatorul de arte interpretative al Academiei Americane de Arte Dramatice din New York. 

În 2001, Dickens a jucat alături de Gabriel Mann în filmul lui Allison Anders “The Things Behind the Sun”. Rolul lui Dickens i-a adus recunoaşterea cu o nominalizare în 2002 la Premiile Independent Spirit. Dickens a jucat rolul unei cântăreţe rock în Florida a cărei trupă devenea din ce în ce mai cunoscută, în mare parte datorită unui cântec controversat. 

Din 2004 până în 2006, Dickens a apărut în serialul dramatic, Deadwood de la HBO, câştigător al  Globului de Aur. Cu Timothy Olyphant în rolul principal, serialul este plasat la finalul anilor 1800 în Deadwood, South Dakota, oraş încărcat de crimă şi corupţie. Dickens a jucat rolul lui Joanie Stubbs, un personaj depresiv care se urăşte, care era fosta iubita a lui Cy Tolliver (Powers Boothe). 

În  2005,  Dickens a jucat unul din rolurile principale în comedia satiră, nominalizată la Golden Globe ‘’Thank You for Not Smoking’’, Dickens a jucat rolul  fostei soţii nemulţumite a lui Nick Naylor (Aaron Eckhart), cel care face lobby pentru Studiourile Academiei Tobacco.

Din 2006 până în 2009, Dickens a avut câteva scurte apariţii în serialul lui ABC câştigător al premiilor Emmy şi Golden Globe, ’’Lost ’’. Dickens a jucat rolul fetei de care era îndragostit James “Sawyer” Ford (Josh Holloway). 

Din 2008 până 2009, Dickens a jucat unul din rolurile principale în serialul de success ’’Friday Night Lights’’, a cărui acţiune se desfăşura în jurul problemelor de zi cu zi, ale unei echipe de fotbal din Texas, a prietenilor, familiei şi antrenorilor ei. Dickens a jucat rolul coafezei Shelby Saracen, mama lui Matt Saracen (Zach Gilford).

In 2009, ea a apărut  în filmul nominalzat la Oscar, al lui John Lee Hancock “The blind side”. Dickens interpreta  rolul unei profesoare intuitive care lupta să permită accesul lui Michael (Quinton Aaron) în scoală. 

Din 2010 până în 2013, Dickens a jucat unul din rolurile principale  în drama premiată la HBO ’’Treme ’’. Serialul creat de David Simon s-a concentrat pe viaţa de după uraganul Katrina,  pe măsură ce locuitorii din New Orleans au încercat să-şi reconstruiască vieţile, casele şi cultura unică în urma unuia dintre cele mai groaznice dezastre naturale din SUA. Dickens joacă rolul unei bucătărese care încerca să-şi ţină restaurantul în stare de funcţionare, în timp ce asteaptă să plătească pierderile suferite. Dickens, alături de actorii din ’’Treme ’’, a fost nominalizată pentru un premiu Emmy la categoria ’’Mini serii deosebite”.

În 2014, a făcut parte din distribuţia thrillerului psihologic, foarte apreciat de critici, “Gone Girl” jucând alături de  Ben Affleck şi Rosamind Pike. Bazat pe romanul de success al lui Gillian Flynn, firul narativ urmăreşte drumul unui barbat în căutarea soţiei sale dispărute. A jucat rolul Rhonda Boney, detectiva dură, dar uneori empatică. Thrilerul a fost creat de 20th Century Fox. 

În 2015, Dickens a devenit Ambassador  al “Women’s History Museum’’.  N.W.H.M. Women’s History Museum, fondat în 1996, este o instituţie educaţională nonpolitică, nonprofit care îşi dedică eforturile pentru a conserva, interpreta şi celebra variatele contribuţii istorice ale femeilor şi de a integra această moştenire bogată în istoria naţiunii noastre. 

Dickens este personajul principal în “Fear The Walking Dead“, serialul-pereche al “The Walking Dead“. Acest serial  iubit de critici, cu acţiunea desfăşurată în Los Angeles a devenit numărul 1 în reţeaua de cablu şi a depăşit recordurile internaţionale, cu un record de peste 10,1 milioane de telespectatori la difuzarea primului episod în SUA. Serialul a doborât recorduri si la nivel modial, difuzându-se în premieră pe AMC Global în peste 125 de teritorii, cea mai mare lansare într-o zi a unui serial american.  “Fear the Walking Dead“  nu a dezamăgit și a stabilit recorduri la nivel mondial pentru canalul AMC. Până la finalul sezonului, “Fear the Walking Dead“  a depăşit o medie de 11,2 milioane de telespectatori, fiind cel mai bine cotat serial din istoria reţelei de cablu. 

Redactorul Vanity Fair, Richard Lawson a explicat că a fost “intrigat de desfăşurarea rapidă a apocalipsei şi urmările ei aşa cum a fost ilustrată de distribuţia minunată”. A continuat cu descrierea lui Dickens ca fiind “unul din cei mai carismatici actori aflaţi în branşă zilele astea.” 

Dickens a terminat filmările la producţia lui Tim Burton “Miss Peregrine”. 20th Century Fox a adaptat nuvela clasică în care au jucat starurile Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Allison Janney şi Samuel L. Jackson. Regizată pe baza unui roman al lui Ransom Riggs, filmul urmăreşte povestea unui adolescent care se găseste transportat pe o insulă unde trebuie să ajute la protecţia unui grup de orfani cu puteri speciale. Filmul este programat să apară în decembrie 2016.

În prezent, Dickens locuieşte în Los Angeles.

 

CLIFF CURTIS, “Travis”

Cariera lui Cliff Curtis, actor de succes atât pe micile cât şi pe marile ecrane, încorporează roluri variate cu performaţe convingătoare care se întind pe parcursul a douăzeci de ani. 

El joaca alături de  Kim Dickens  în serialul difuzat la AMC, “Fear of the Walking Dead“ care a avut premiera în data de 24 august 2015 şi a fost cel mai vizionat serial la o televiziune de cablu. Stabilit în Los Angeles, Curtis a jucat rolul profesorului de engleză Travis Manawa, care încearcă să îşi ţină familia unită în timpul apocalipsei zombilor.  

În luna decembrie a acestui an va juca un rol important în povestea bazată pe realitate “The dark horse“, al cărei producător executiv este. Regizată de James Napier Robertson, Curtis joacă rolul copilului minune maistru al şahului Genesis Pontini care a antrenat tineret sărac şi aflat în pericol în timp ce el însăşi suferea de personalitate bipolară. Filmul a câştigat premiul publicului pentru cel mai bun film la festivalurile de film din San Francisco şi Seattle, precum şi premiul pentru Cel Mai Bun Actor oferit lui Curtis în cadrul Festivalului de Film Seattle.

În ianuarie, Curtis va juca alături de Joseph Fiennes în lungmetrajul produs de Sony, “Risen”,  povestea biblică a Învierii.

Născut în Rotorua, Noua Zeelandă, Curtis este descendent al tri bului Maori din Noua Zeelandă (cu afilieri tribale Ngati Hauiti şi Te Arawa). S-a înscris la Facultatea de Teatru din Noua Zeelandă, şi apoi la Teatro Dmitri Scoula din Elveţia. A primit primul său r ol în „The Piano”. Alte roluri din Noua Zeelandă includ melodrama a cărei acţiune se petrece într-un lagăr, „Desperate Remedies”,  drama urbană aspră „Once Were Warriors” şi comedia ușoară „Jubilee”.

În Hollywood, Curtis a interpretat o paleta largă de personaje de diferite etnii, variind de la rolul unui columbian, jucat alături de  Johnny Depp în “Blow“, un arab în “Three Kings“ alături de  George Clooney şi Mark Whalberg, şi un sud-american în “Training Day” alături de  Denzel Washington şi Ethan Hawk. A fos distribuit şi în alte filme precum: “The Insider“ alături de Al Pacino şi Russell Crowe; “Runaway Jury“ alături de  John Cusack; “ Bringing Out the Dead“ al lui Martin Scorsese şi “The Last Airbender“ al lui M. Night Shyamalan.  Curtis a jucat rolul tatălui lui Paikea “Porourangi”, în Whale Rider.

În 2007 Curtis şi-a îndreptat atenţia către producţie, printre realizările lui numărându-se filmul de debut al lui Taika Waihiti, comedia cu tocilari “Eagle vs Shark”, cu Jermaine Clement în rol principal, iar mai târziu adăugându-şi în palmares un alt film cu Waititi, Boy, film ce a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria Noii Zeelande.

Curtis a apărut la tv în  “Gang Related“  al postului Fox, în rolul Javier Acosta şi ca agent FBI, pe numele Dax Miller în serialul “Missing” al ABC.

 

FRANK DILLANE, “Nick”

Dillane s-a pregătit la Academia de Artă Dramatică  Royal (RADA), absolvind în 2013.

În copilărie a jucat în rolul lui Christopher Henderson în “Welcome to Sarajevo“, regizat de către Michael Winterbottom (Channel 4/Miramax/Dragon Pictures).

La 16 ani a jucat rolul lui Tom Riddle în “Harry Potter şi Half Blood Prince” şi mai târziu în “Harry Potter and the Deadly Hallows”. (Warner Bros).

În perioada primului an la RADA, a filmat în rolul lui James Papadopoulos în “Papadopoulos & Sons” (Double M Films).

Imediat după absolvire l-a jucat pe Eugene Marchbanks în “Candida” (la teatrul Royal Bath). A urmat apoi rolul lui Coffin în “In the heart of the sea”, regizat de Ron Howard. Ulterior, a filmat “Viena“, el deţinând rolul lui Keyes şi filmul “The Fantomes“, regizat de Gerardo Naranjo şi care va fi difuzat în 2016 (Lola Pictures). 

Pentru televiziune Dillane a jucat rolul lui Shugs în primul sezon din “Sense 8”, regizat de Andy şi Lana Wachowski şi a fost apoi distribuit în serialul “Fear the Walking Dead“ de pe AMC, în rolul lui Nick. De atunci a filmat sezonul 1 şi filmează în prezent sezonul 2. În pauza dintre sezoane a filmat recent rolul lui Alex în filmul regizat de Chris Mul  “Astral”.

In afară de actorie, Dillane este unul din membrii trupei Tinker Wright.

 

ALYCIA DEBNAM-CAREY, “Alicia”

Nativa din Australia, Alycia Debnam Carey şi-a făcut debutul în filmul “Martha’s new coat“ , film regizat de Rachel Ward, a jucat recent alături de Rufus Sewell în thrilerul “Where the devil hides“ şi în thrilerul de acţiune “Into the Storm“ alături de Richard Armitage. Actriţa a apărut şi în scurtmetraje ca “Jigsaw Girl“,“At the Tattooist“  şi “The Branch“. Debnam-Carey va fi personajul principal din filmul “Unfriend“ produs de Warner Bros.

Pe micile ecrane Debnam-Carey joacă în prezent în serialul “Fear The Walking Dead“, serialul-pereche al  “The walking dead“. Ea a interpretat rolul Lexei în sezoanele 2 și 3 din “The 100“ de pe CW. Printre realizările ei în televiziune se numără rolurile din serialul popular McLeod’s Daughters în Dance Academy, şi a apărut în telefilmul “Dream Life”. A jucat de asemenea rolul principal feminin în filmul de pe AMC “Galyntine”.

Alycia a ieşit pe locul doi în 2012 pentru bursa Heath Ledger, care promovează noile talente din Australia şi a primit recent titlul One of the Actors to Watch în revista “Australians in Film Trade”. Debnam – Carey locuieşte în prezent în Los Angeles.

 

LORENZO JAMES HENRIE, “Christopher”

Lorenzo James Henrie are un palmares impresionant alături de unii dintre cei mai renumiţi producători, regizori şi actori de la Hollywood. Cel mai recent rol al său este în serialul “Fear the Walking Dead“ care prezintă începuturile pentru seria “The Wlakking Dead“. Lorenzo joacă rolul lui Chris , un tânăr de 16 ani care încearcă să echilibreze resentimentele faţă de tatăl său din cauza divorţului de mamă şi nevoia lui de a primi instruire de la el pentru a supravieţui haosului apocalipsei. Anterior acestui rol, Lorenzo a apărut pe marile ecrane în producţia Sony Pictures ,”Paul Blart:mall Cops 2” cu actorul principal Kevin James ,

Henrie a deţinut un rol principal în filmul “Warrioa Road“ despre parcursul plin de curaj şi forţă al unui tânăr în faţa unui trecut dureros. Alte roluri din film includ rolul principal “Riding ’79” unde interpretează un adolescent american care este trimis să trăiască alături de bunic şi bunică după moartea tatalui său.

Henrie a început să joace în filme de la 8 ani debutând în filmul “Arizona Summer”. Jucând rolul lui Jerry în filmul care-şi desfăşoară acţiunea într-o tabară de vară, Henri câştigă simpatia telespectatorilor pe măsură ce reuşeşte să se înţeleagă cu un  tată  care nu are timp de el şi o mama care şi-a abandonat familia. 

Henrie a continuat să aibă roluri diverse în televiziune, inclusiv un rol episodic în filmul “7TH Heaven“, de pe WB , în rolul lui Jeffrey , fiul adoptiv al lui Chandler ( Jeremy London) şi iubitei sale Kendall (Leighton Meester). Va juca din nou alături de Meester ca invitat în “CSI: MIAMI”.

Alte roluri de acest fel includ “NCIS“, “Cold Case”, “Malcolm în the Middle”, “Wanted”, “LAX”  cu Heather Locklear şi “Ghost Whisperer” cu Jennifer Love Hewitt, unde Henrie joacă rolul lui Rat, liderul unei găşti de băieţi din 1950 ale căror suflete au pierit într-un incendiu dintr-un orfelinat.

Henrie a fost distribuit în filmul de lungmetraj “Star Trek” al lui JJ Abram în rolul unui bătăuş Vulcan. La vârsta de 16 ani a primit rolul lui Ted Wheeler în filmul “Almost Kings“ alături de Portia Doubleday şi Alex Frost , film care a avut debutul internaţional la Festivalul de Film din L.A. din 2010.

Kirk Honeycutt, de la “Hollywood Reporter” a scris urmatoarele despre Henrie şi partenerul său din filmul Almost Kings : “ Henrie şi Ramm ies în evidenţă ca doi boboci care trebuie sa experimenteze o traiectorie tăioasă de studiu în primul lor an iar asta nu se poate face în clasa. Henrie are rareori nevoie de cuvinte pentru a exprima o paleta largă de emoţii prin care trece atunci cand personajul său conştientizează trădările nenumărate ale fratelui său . Ramm compensează prin gesturi şi atitudine. Aceştia doi ar putea fi marile revelaţii ale acestui film” .

 

RUBEN BLADES, “Daniel”

Ruben Blades este un artist renumit ale cărui lucrări cuprind mai multe domenii.  Poate fi văzut apărând alături lui Robert de Niro, Edgar Ramirez şi John Turturro din ‘Hands of stone” . A apărut recent în filmul ‘The Councelor” al lui Ridley Scott, alături de Michael Fassbender. 

În industria filmului, Blades a avut roluri memorabile în filme la ale căror cârme s-au aflat Robert Redford în “The Milagro Beanfield War“, Robert Rodriguez în “Once Upon a Time“ în Mexico, Spike Lee în “Mo’ Better Blues“, Alan Pakula în “The Devil’s Own“ şi Jack Nicholson în “The Two Jakes“. Un alt rol al său este cel alături de Denzel Washington şi Ryan Reynolds în filmul “Safe House” al Universal Pictures .  Actorul a fost nominalizat pentru  2 premii Emmy pentru  munca lui în televiziune la serialele “The Josephine Baker Story” (1991) şi “Crazy from the Heart” (1992).

Alături de realizările în industria filmului, Blades este unul din cei mai de succes cântăreţi din industria muzicii din Panamiana. A câştigat 12  premii  GRAMMY  şi 5 Latin Grammy inclusiv unul în categoria muzică internaţională . Are doctorate în drept şi ştiinţă politica de laUniversity din Panama şi Scoala de Drept de la Harvard. A candidat la preşedenţia republicii Panama în 1994 ieşind pe locul 3 cu 18% din voturi. Blades portretizează  un adevarat om renascentist.

 

MERCEDES MASON, “Ofelia”

Mercedes Mason în rolul  Ofeliei Salazar în serialul “Fear the Walking Dead de la AMC“.

Născută într-o familie multinaţională, Mason s-a mutat din Suedia în SUA la vârsta de 12 ani.  Ea a fost descoperită rapid de o agenţie de modele Ford care a lansat-o într-o carieră internaţională de modeling cât era încă în liceu . Ulterior anilor de modeling, Mason a început să joace de la 22 ani apărând prima data în telenovela “One Life to Live”.

Mason a apărut în peste 20 de seriale tv. A jucat ca actriţă principală în adaptarea “The Finder” a serialului “Bones” de pe FOX, avându-i alături în distribuţie pe actorii Michael Clarke Duncan, nominalizat la Oscar şi Geoff Stults. Mason a jucat un rol principal alături de caştigătorul premiului Emmy, Terry O’Quinn şi actriţa nominalizată la premiile Emmy, Vanessa Williams,  în serialul “Misterios 666 Park Ave“. Mason a apărut în seriale populare şi apreciate de critici precum: “Entourage” al HBO, “The Closer”, “Castle” şi a avut câteva apariţii în serialul apreciat de public “ Chuck” . În plus, Mason a avut un rol important în sezonul final al “Californication” de pe Showtime. Ea continuă să se joace în “NCIS: LA” al CBS, în rolul agentului antidrog, Talia Del Campo.

Mason a jucat în filmul horror “Quarantine 2“ şi comedia romantică “Novela Land“ în rolul Anei Maria.

Mason locuieşte în Los Angeles cu soţul ei, David Denman.

 

COLMAN DOMINGO, “Strand”

Colman Domingo este un actor câştigător de premii, scenarist şi regizor care reprezintă o triplă ameninţare în 2016 cu proiecte mult aşteptate în cadrul teatrului, ale micului şi marelui ecran.

Domingo îşi va relua rolul ca Victor Strand în sezonul doi din serialul de pe AMC “Fear the Walking Dead”.

Ca pas următor Domingo s-a alăturat distribuţiei formate din staruri în filmul lui Nate Parker, “The Birth of a Nation” alături de Armie Hammer, Gabrielle Union. Filmul este o biografie a unui sclav devenit revolutionar , Nat Turner, şi a avut premiera anul acesta la Festivalul de Film Sundance.

Fiind un actor nominalizat la premiile “Olivier”, “Tony”, “Drama Desk” şi “Drama League” şi câştigător al premiilor “OBIE” şi “Lucille Lortel Award”, Domingo  şi-a consacrat locul ca veteran pe Broadway . Cea mai nouă piesă a lui Doming,”Dot” a avut premiera la  Festivalul  Humana din Louisville, apoi un an mai tarziu s-a jucat şi în afara Broadway-ului, pentru prima dată la Teatrul  Vineyard în anul 2016, în regia lui Susan Stroman, câştigătoarea premiului Tony.

Cariera lui Domingo în teatru a facut un mare salt înainte când a jucat în celebrul musical rock ”Passing Strange”. Distribuţia Off-Broadway a primit un premiu OBIE în 2008 şi Domingo şi-a reluat rolul în ecranizarea piesei, regizată de Spike Lee în 2009 . Si-a făcut debutul pe scena britanică şi australiană cu propria piesa “A Boy”. Această producţie a pornit de la Vineyard Theater din New York  şi i-a adus premiile GLAAD şi Lucille Lortel în 2010. Domingo va reveni şi va regiza piesa ”A boy and his soul” pentru Guthrie Theatre în august 2016.

În 2010, Domingo a jucat rolul  lui Billy Flynn în Chicago, cea mai lungă revenire de pe Broadway, şi în unul din rolurile pe care le-a avut  atât pe Broadway cât şi în afara lui în piesa premiată “The Scottsboro Boys”. Domingo a fost nominalizat  pentru premiul  Tony, Olivier şi Fred Astaire pentru rolul său din “Scottsboro Boys” colaborări suplimentare în cadrul teatrului includ repunerea în scenă a pieselor Off-Broadway ”Blood Knot” şi ”Wild With Happy”.

Ca regizor , Domingo a pus în scenă “Band of Angels” câstigatoare de premii în cadrul Off-Brodway Alliance şi s-a ocupat de “Seven Guitars” a lui August Wilson pentru ”Actors theater” din toamna anului 2015. De asemenea a regizat producţiile Off Brodway aclamate de critici “ Exit Cuckoo” şi “Single Black Female”.

Printre colaborările adiţionale în cadrul filmelor, menţionăm: ”Selma” a lui Ava DuVernay şi “Lincoln” al lui Steven Spielberg, “The Butler” a lui Lee Daniels, “Freedomland” lui Joe Roth şi “True Crime” al lui Clint  Eastwood, “Miracle at St. Ana” şi” Red Hook Summer” ale lui Spike Lee,  şi prima adaptare pentru ecrane , ”King of the Bingo Game” a lui Ralph Ellison, Colaborările lui în cadrul televiziunii  includ : ”The Knick”, ”Lucifer”, ”Law & Order”, ”The Big Gay Sketch Show” şi ”Nash Bridges”.

Domingo este în consiliul de administraţie  al Vineyard Theater din New York. El este de asemenea membru în cadrul Institutul Naţional de Teatru (Centrul de teatru Eugene O’Neill) şi invitat speaker şi mentor în multe colegii şi facultăţi de prin ţară. Domingo a regizat pentru Berkeley Rep cât şi pentru Lincoln Center Director’s Lab.