Sărci

Once Upon a Time A fost odată ca niciodată (2011–)

29 Iulie 2014 ⋅

IMDB: 8,1

EPISOADE: 106 (sezonul 5 în desfășurare)

Once Upon A Time e serialul care mi-a creat dependență încă din primele episoade. Pentru mine a fost o adevărată surpriză, mai ales având în vedere faptul că l-am subestimat în prima fază.

E un serial care îți aduce aminte de copilărie. Urmărește o călătorie în lumea personajelor fantastice pe care le știm încă de când nu puteam rosti prea multe vorbe. Însă asemănarea cu ce știm noi ca se petrece în basme se oprește doar la firul central. În realitate, poveștile au o altă finalitate, de multe ori nebănuită, care te ia prin surprindere, te șochează uneori și te face să îți pui la îndoială tot ce ți-au spus bunicii. Apar multe răsturnări de situație, poveștile au legătură unele cu celelalte și în același timp influențează ce se petrece în prezent. Ce îmi place mie cel mai mult este modul în care e legat trecutul de prezent. Fiecare poveste este ca o piesă de puzzle ce te face să înțelegi de ce se comportă într-un anumit fel un personaj sau de ce e prezentul într-un anumti fel. Din punctul meu de vedere este o operă scenaristică, cu o intrigă pertinentă, cu legături între fiecare episod și fiecare poveste.

Decorurile sunt realiste, costumele sunt bine alese. Totul contribuie în a ne plonja în universul magiei poveștilor. Personajele sunt bine realizate și conturate. Ajungi să le iubești nu numai pe cele pozitive pe care le iubeai și când erai mic, însă și pe cele negative. Preferatul meu e Mr. Gold (a.k.a. Rumpelstiltskin) interpretat de talentatul Robert Carlyle.

 

Online: http://www.vtube.ro/seriale/upon-time/