Sărci

Continuum (2012–)

SF-s
28 Iulie 2014 ⋅

IMDB: 7,8.

EPISOADE: 36 (sezonul 4 confirmat - ultimul, va avea doar 6 episoade)

Kiera Cameron (Rachel Nichols) este un Protector, care în 2077 participă la un proces în care 8 teroriști (Liber8) sunt condamnați la moarte, în urma unor atentate în care au murit mii de oameni. În momentul execuției, liderul lor utilizează o armă secretă, iar Kiera și Liber8 sunt trimiși în trecut, în anul 2012.

Teroriștii, conduși de Edouard Kagame (Tony Amendola) vor să distrugă corporațiile care conduc societatea în 2077. Deși la început par un grup de mercenari care își doresc doar ca balanța puterii să încline în favoarea lor, cu fiecare episod trecut, deși nu vei fi de acord cu deciziile pe care le fac, începi să înțelegi motivul pentru care corporațiile trebuie să fie înlăturate de la conducere.

Sonya Valentine (Lexa Doig), Lucas Ingram (Omari Newton), Jasmine Garza (Luvia Peterson), Matthew Kellog (Stephen Lobo), Curtis Chen (Terry Chen) și Travis Verta (Roger R. Cross) formează un grup neobișnuit, care în ciuda unui ideal comun, nu reușesc să aibă încredere între ei. Crima și trădarea așteaptă după colț. Și ies victorioase.

Kiera vrea să se întoarcă în timpul ei, să-și revadă familia. Este singură și speriată, dar găsește un sprijin în Alec Sadler (Erik Knudsen), un geniu de 16 ani, care reușește să comunice cu ea la doar câteva minute după ce a ajuns în 2012, prin intermediul unei tehnologii care nu a fost încă inventată. (Huh?)

Ajutată de Alec, Kiera învața să se descurce într-o lume străină și ostilă și devine partenera lui Carlos Fonnegra (Victor Webster), un detectiv care face parte din Unitatea Specială de Investigații din Vancouver. Deși la început o privește cu suspiciune și își dă seama că ea îi cunoaște foarte bine pe cei din Liber8, Carlos ajunge să o respecte și să aibă încredere în instinctele ei.

Kiera Cameron este acel personaj care lipsește în foarte multe seriale. Este o femeie inteligentă, carismatică, care nu are nevoie de ajutor pentru a obține ceea ce își dorește și este dispusă să facă orice sacrificiu pentru a-și revedea familia.

Cu fiecare episod trecut, mai facem o călătorie în 2077 și aflăm cum membrii Liber8 au fost prinși de Kiera, care este legătura dintre ea și Alec, de ce este el atât de special și cum deciziile și descoperirile lui influențează viitorul. Viitorul ei.

Nu știu dacă explic (bine) cât de MULT îmi place serialul. Legăturile dintre trecut și viitor, simpatia pe care o am pentru Alec, care devine „cheia” salvării sau distrugerii viitorului, secretele personajelor (neașteptate, în unele cazuri) și acest Julian Randol (Richard Harmon), fratele nesuferit al lui Alec, care se regăsește în Liber8...

Deși o admir și îmi place de Kiera, personajul meu preferat este Kellog. Ați citit bine, nu este o greșeală. Personajul meu preferat este un terorist, însă Kellog este diferit. El nu este de partea Kierei sau de partea „colegilor” lui din Liber8. Este de partea lui și face orice (în limite legale de cele mai multe ori) ca să îi fie lui bine. Însă simpatia lui pentru Kiera este reală, la fel și scânteia care apare pe ecran când ea încearcă să-l prindă, să-l interogheze sau să afle informații de la el.

 

Yes, I ship them. SO. BAD.

Online: http://www.vtube.ro/seriale/continuum/