Sărci

Second Chance (2016): Episod pilot

SF-s
17 Ianuarie 2016 ⋅

 

”What would you do if you’d get a second chance at life?”

Data apariției:  13 ianuarie 2016

IMDb: 7.9

Anul nu a început bine, dar televiziunea (americană) și, mai ales internetul, au fost asaltate de multe seriale nou-nouțe. De la posturi precum BBC și MTV, până  la Fox și platforma Hulu, fiecare a lansat sau va lansa în curând, câte o producție care speră să atragă spectatorii, dar și criticile pozitive. În zilele următoare, vă voi prezenta câteva impresii despre episoadele pilot ale serialelor care m-au atras.

Să începem cu Second Chance. Tema abordată nu este una originală și nici revoluționară. Mai exact, revenirea la viață. Cu toate acestea, forma sub care este prezentată, schimbă complet perspectiva. Ray Pritchard (interpretat de Robert Kazinsky) este un fost șerif, acuzat de corupție. Dintr-o pură întâmplare, bătrânul ia contact cu 2 hoți care încearcă să ascundă dovezile din cel mai important caz al fiului său, agentul FBI Duval Pritchard (Tim DeKay), și este ucis, aparențele sugerând o sinucidere.

Gemenii Otto și Mary sunt oameni de știință, revoluționatori ai tehnologiei moderne. Când chimioterapia nu mai dă roade pentru Mary, Otto construiește o mașinărie de reconstrucție genetică, în speranța că celulele reînviate ale șerifului Pritchard vor îndrepta cercetările spre găsirea unui leac pentru cancer.

Povestea serialului este mult mai amplă decât reiese din trailer, înrădăcinând conspirații nașionale, fraudă în interiorul FBI-ului și drame de familie. După primul episod, nu ne putem da încă seama dacă povestea se va contura în jurul lui Mary și Otto sau în jurul lui Duval și a FBI-ului (al câtelea serial de genul ar fi?). Cu toate acestea, atmosfera misterioasă, interpretarea convingătoare, replicile încărcate de umor și explicațiile abundente care fac povestea să fie plauzibilă, ne îndreaptă spre concluzia că este și va fi un serial reușit, pe care eu personal îl recomand. Enjoy!