Sărci

Cronică: Victoria (2016) - primele impresii

04 Septembrie 2016 ⋅

  

IMDb: 8.4

Episoade: 8 (renewed pentru sezonul 2)

 

Probabil că 25 decembrie 2015 a fost unul dintre cele mai triste momente ale anului trecut pentru mine. Da, era Crăciunul. Și da, iubesc Crăciunul și zilele acelea când te trezești și nu te poți uita pe geam pentru că te vor ustura ochii de la atâta zăpadă (teoretic). Cu toate acestea, anul trecut, când am văzut ultimul episod din Downton Abbey, când a trebuit să îmi iau rămas bun de la familia Crawley, de la Carson și Ms. Hughes, un gol s-a format în sufletul meu, gol pe care nu sunt sigur că îl voi mai umple cu vreun alt serial vreodată.

Când a fost anunțat că un nou serial de epocă își va face loc pe postul BBC, am fost în culmea fericirii. Un teaser, un trailer și un sneak-peak mi-au dat de înțeles că Victoria, care are, din păcate, doar 8 episoade, este un potențial „medicament” pentru nostalgia Downton. După 2 episoade, vă pot spune că un nou gol se va forma în sufletul meu și pe 9 octombrie 2016.

Acest serial urmărește povestea reginei Victoria a Marii Britanii la începutul domniei sale, pe când era doar o fată de 18 ani care se juca de-a conducătoarea. Jenna Coleman o interpretează perfect pe protagonistă, trăind fiecare emoție și stare a personajului ei. După ce întreaga-i viață a fost izolată și pregătită pentru a deveni conducătoare, Alexandrina Victoria se află în punctul în care unchiul ei moare, fiind nevoită să facă un pas în față și să preia rolul de monarh al Regatului Unit.

Serialul este mai mult decât un simplu documentar static, care ar trebui să prezinte date exacte despre viața reginei. Este o poveste dinamică despre nedreptate, despre comploturile de la curtea regală, despre o fată care prinde gustul libertății și care se revoltă împotriva unui părinte autoritar. Veți fi șocați să vedeți că în spatele unei fețe zâmbitoare, sub coroana împodobită cu nestemate și hainele pompoase, viața unui monarh nu este nimic din ce ne imaginăm și ne dorim.

Cu un decor care-ți taie răsuflarea, costume care te vor face să pui pauză doar să le admiri mai mult de câteva secunde și cadre uimitoare cu și din interiorul palatului Buckingham, Victoria  este un drog, care te va face să plângi încă de pe acum gândindu-te la numărul nesatisfăcător de episoade.