Sărci

Proiectul București. Aventura Coolturală invită la gala de premiere!

05 Noiembrie 2016 ⋅

Bucureşti, 4 noiembrie 2016 – După 6 săptămâni de excursii în muzeele bucureștene, plimbări urbane și workshop-uri de artă contemporană, fotografie și regie de scurtmetraj documentar, proiectul „București. Aventura Coolturală” ia final. Și nu oricum, ci prin intermediul unei gale de premiere menite să celebreze originalitatea și creativitatea liceenilor orașului.  

Care este legătura dintre Grădina Cișmigiu și iubirile apărute odinioară între fetele în casă și tinerii ofițeri ai Bucureștiului? Cum arată o dioramă a Mării Negre? Care sunt principalele încadraturi atunci când filmezi un scurtmetraj? Răspunsurile la aceste întrebări și la multe-multe altele s-au numărat printre informațiile de care s-au bucurat între 17 septembrie și 22 octombrie peste 200 adolescenți care au ales să participe la excursiile în muzeele bucureștene, la tururile urbane însoțite de explicațiile unui ghid profesionist și la workshop-urile de artă contemporană (cu artista Lia Perjovshi), fotografie (cu fotograful Sorin Onișor) și regie de scurtmetraj documentar (cu regizorul Cătălin Saizescu), organizate de proiectul „București. Aventura Coolturală”.

Provocarea originalității și a creativității s-au numărat și ele printre obiectivele „București. Aventura Coolturală”, așa că din programul proiectului nu puteau lipsi concursurile. Astfel, în urma fiecărui workshop, liceenii participanți au fost invitați să pună în aplicare noile informații dobândite, să recreeze traseele urbane urmate și să participe la concursurile organizate de echipa „București. Aventura Coolturală”. Cele mai convingătoare creații au fost notate, jurizate și vor fi premiate sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 16:00, cu ocazia Galei „București. Aventura Coolturală” organizate la Connect Hub (Bd. Dacia nr. 99).

Evenimentul va include prezentarea proiectului și a primelor date despre impactul activităților și va culmina cu prezentarea creațiilor înscrise în concurs și cu festivitatea de premiere.

În prezent, echipa „București. Aventura Coolturală” are în pregătire o  evaluare de impact a activităților proiectului asupra liceenilor participanți, care va fi data publicității în cursul lunii noiembrie.

Proiectul „Aventura Coolturală” este organizat de fundația „Voci Strămoși” și finanțat prin programul Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB “București – Orașul In-vizibi 2016l”. Înființată în 2011, Fundația „Voci Strămoși” este o organizație non-guvernamentală care promovează tinerele talente, prin concursuri, spectacole și festivaluri, și sprijină educația culturală în muzică, teatru, dans pentru a promova identitățile și valorile comunităților locale.