Sărci

„Azilul amanților” la Teatrul Evreiesc de Stat

18 Februarie 2017 ⋅
Ala

„Dacă cineva ia taxi-ul o dată, nu înseamnă că-și vinde mașina.”

Azilul amanților. Un nume predestinat. La ce te poate duce cu gândul? La exact ce este. O piesă nebună despre legătura secretă dintre o femeie și doi bărbați căsătoriți pe care-i joacă pe degete. Însă, după un eveniment neprevăzut, surprizele nu întârzie să apară, iar minciuna este singura armă împotriva dezvăluirii mutuale a celor doi. Evident că această minciună va ajunge din ce în ce mai mare și va tulbura triunghiul amoros.

Teatrul Evreiesc de Stat mi-a oferit șansa să fiu părtașă poveștii acesteia plină de culoare în care fiecare participant își ia în primire rolul asumat cu naturalețe și deschidere, fără să-și dea seama însă de reala anvergură din spatele născocirii. Piesa transpune o poveste încâlcită și comică prin situația creată și în care personajele intră tot mai adânc.

Întâi de toate, îi întâlnim pe cei doi amanți ai lui Harriet, rând pe rând, pentru ca mai apoi să-și facă apariția o veche prietenă – Anne - care tocmai ce s-a despărțit de soțul ei Richard și, astfel, este invitată să locuiască în casa lui Harriet.

După un accident nefericit al lui Gordon, care alunecă pe un pește și-și luxează glezna, acesta e nevoit să rămână în casa amantei sale și de aici încep toate peripețiile. Când ai impresia că mai rău de atât nu se poate întâmpla, apare altcineva care dă totul peste cap, care mai de care mai nebun.

Cum se termină această încurcătură, vă întrebați? Aflați doar participând la ea.

Dacă vreți să luați și voi parte la această piesă, o puteți face – Vineri, 7 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat