Sărci

Cronică: Foamea noastră cea de toate zilele

04 Noiembrie 2015 ⋅

INTRARE LIBERĂ

Reprezentațiile, în număr limitat, vor avea loc numai în perioada 29 oct.-11 nov.

URMĂTOARELE REPREZENTAȚII: 

04 nov., 05 nov., 06 nov., 07 nov., 08 nov., 11 nov. / ora 18.00

REZERVĂRI tel : 0732101860 / email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

            Ştiţi ce urăsc eu cel mai mult? Cinele, cinele în care se adună familia şi încep să discute vrute şi nevrute şi să țesăle tot felul de drame. Detest cinele în familie de sărbători, când vin rude pe care în timpul anului le vezi poate de trei ori chiar dacă stau relativ aproape. Şi pentru că nu apreciez aceste mese festive, încerc să le ocolesc cât mai mult. Cât mai mult până acum, deoarece am avut parte de cea mai superbă cină din viaţa mea. Da, aţi citit bine! Nu vi s-au aburit ochelarii şi nu aţi încurcat articolele.

            În piesa „Foamea noastră cea de toate zilele” se abordează un concept revoluţionar pentru arta românească. Este un spectacol-cină, în care eşti inclus în poveste încă de la intrare. Eu am fost domnişoara M. Ciobanu. Asemeni mie, toţi ceilalţi 39 de spectatori au avut parte de primirea unor noi identităţi. Am fost poftiţi la cina organizată de văduva Bazilescu, prin generozitatea răposatului său soţ.

            Scopul şi durata vizitei? Mi s-a părut o piesă-n piesă, pentru două ore şi ceva am fost prinsă în perioada aceea, propulsată brusc în prezent şi tot aşa. Scopul a fost de a cunoaşte povestea filantropului care a descoperit secretul pentru eradicarea foametei.

            Actorii reuşesc să creeze o legătură cu publicul şi să-l implice în scenariu. La un moment dat uiţi că eşti într-o sală în care se joacă o piesă, te simţi martorul unor confidenţe şi întâmplări la care nu ar fi trebuit să asişti. Este ca şi cum mergi la cineva în vizită, dorește să-ţi împărtăşească un secret, însă între timp vin mai mulţi oameni şi încep să discute alte lucruri.

            Cine a fost Septimiu Bazilescu Ariston? Datorită acestui filantrop noi am avut onoarea de a lua parte la această experienţă unică, care a reuşit cu desăvârşire să îţi dea foarte multe de gândit pentru viitor. În fond, despre ce este foametea? Aş numi piesa un experiment social, aş numi piesa mai mult decât un act artistic frumos dus la final. Totul este veridic, mărturiile de la finalul piesei stau dovadă, poveştile expuse într-un amalgam, un amalgam prin care trecem zi de zi şi nu îl observăm.

            Mai multe nu doresc să vă dezvălui deoarece vă las ocazia să asistaţi singuri la această piesă. Din nefericire spectacolul se va mai ţine pentru foarte puţin timp şi deoarece este gratuit, pentru a intra la piesă trebuie să sunaţi în prealabil pentru rezervare.

            Poftă bună!