Sărci

MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL!

06 Februarie 2016 ⋅
Ala

Să fie cu noroc!

Ce poate fi mai frumos decât o porție bună de râs, asezonată cu muzică și dans? Căci asta se întâmplă în piesa de teatru Mazl tov… and justice for all care a avut loc aseară (5 februarie) la Palatul Național al Copiilor!

Când am ajuns la Palatul Copiilor, nu m-a surprins să văd că erau foarte mulți copii veniți cu părinții sau bunicii, dar nu numai. Sala ne-a primit pe toți cu brațele deschise, toate generațiile, de la mic la mare.

Am apreciat foarte mult muzica live oferită atât de instrumentiști cu melodiile tradiționale evreiești, cât și vocal, de către actori, care ne-au încântat cu vocea lor și au încins atmosfera cu voia lor bună. Și, chiar dacă nu prea înțelegeam tema cântecelor, era imposibil să nu te prindă și să nu începi să bați ritmul pe melodie odată cu ei. Ce m-a impresionat a fost implicarea noastră, a spectatorilor, în unele dansuri, când luminile s-au aprins și actorii au coborât de pe scenă pentru a ne îndemna să participăm la horă.

Muzica și dansul s-au întrepătruns superb cu micile scenete în care personajele își destăinuiau ofurile, povestea de viață care mai de care mai amuzantă, răspunsurile date fiind pe măsură. Am râs cu poftă la unele replici!

În piesa lui Andrei Munteanu, dintre actorii de pe scenă nu putea să lipsească Maia Morgenstern, care este și directorul Teatrului Evreiesc de Stat (TES). Aceasta s-a remarcat, ca de fiecare dată, prin pasiunea pe care o are pentru scenă. Alături de ea au mai jucat și actorii Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Nicolae Călugăriţa, Geni Brenda, Nicolae Botezatu, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Dorina Păunescu, Cătălin Stelian şi Cabiria Morgenstern (fiica Maiei Morgenstern).

Spectacolul a fost realizat în colaborare cu Asociația Eduprest - ITC, care susține și promovează interesele copiilor și tinerilor, în vederea formării lor profesionale, prin proiectul Schimbă destine!.

Eu zic să dați o fugă și să vedeți piesa! Programul celor de la TES îl găsiți aici