Sărci

Festivalul turcesc 2016

Expirate
15 Mai 2016 ⋅
Ala

Când? 20-22 mai 2016, 10:00 – 20:00

Unde? Parcul Titan, București

Intrarea la eveniment este liberă.

 

Festivalul turcesc este locul unde bucătăria turcească se va împleti cu arta și cultura orientală. Timp de 3 zile, de pe 20 mai până pe 22 mai, Parcul Titan din București se va îmbrăca în aromele și culorile turcești specifice, la atelierele și standurile special pregătite pentru voi.

Festivalul vă așteaptă între orele 10:00 și 20:00 cu diferite meșteșuguri, dansuri populare, dar și cu o expoziție culinară ce va cuprinde o multitudine de bunătăți din bucătăria tradițională, cu care vă puteți delecta (doner, kebap, gözleme, baclavale). Bineînțeles, nu va lipsi ceaiul și cafeaua turcească atât de cunoscută.

Pe lângă acestea, veți putea participa la atelierele de creație artistică, unde veți învăța de la artiști plastici veniți din Turcia, secretele artelor orientale: caligrafie, miniaturi, aurit (tezhip), ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă urmată de marmorarea hârtiei).

De asemenea, copiii vor avea și ei parte de lumea lor magică și se vor bucura de activități amuzante și relaxante precum face painting, modelaj de baloane, spectacole si concerte dedicate lor.

Muzica și atmosfera de festival vor fii prezente pe toată durata evenimentului prin concerte susținute de formații de muzică vocal-instrumentală turcească, dar și prin spectacole de dans tradițional. Vor avea loc prestații ale fanfarei militare otomane „Mehter”, formată din 35 de interpreți dar și spectaculosul dans al dervișilor rotitori. 

Evenimentul este organizat de Fundația Tuna și susținut de Primăria Sectorului 3.

Site: www.turkfest.ro

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/festivalul.turcesc