Sărci

Noaptea Muzeelor 2016

Expirate
20 Mai 2016 ⋅
Ala

Când? 21 mai 2016

Unde? Muzeele din București

 

Vreți să petreceți toată noaptea în mare fel? Noaptea Muzeelor este un motiv întemeiat să faceți acest lucru, așa că nu ezitați să vizitați cât mai multe muzee și să participați la evenimentele organizate cu această ocazie.

De pe 21 mai și cu extindere până pe 22 mai, muzeele din București (și nu numai) își deschid porțile larg și vă invită să aflați secretele din spatele ușilor. Anul acesta, pe lângă muzeele consacrate, alte noi organizații și evenimente vă așteaptă și, mai mult, participanții vor avea acces la ghidaj audio-video pe telefoanele mobile, prin aplicația izi.TRAVEL

Chit că ești iubitor al artei, că ai o atracție către istorie, ești pasionat de muzică sau pur și simplu dorești să te bucuri de o atmosferă culturală împreună cu prietenii sau familia, evenimentul reușește să satisfacă preferințele fiecăruia, oferind o suită întreagă de posibilități de recreere și desfătare. Pe lângă expozițiile ce vor fii redate, vor avea loc ateliere, diferite reprezentații, recitaluri, proiecții și alte evenimente speciale.

Așadar, Muzeul Național de artă al României propune spre vizitare, pe lângă Galeria Națională și Spațiile istorice din spațiul central al Palatului Regal, expozițiile "Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră", "150 de ani de la instaurarea monarhiei constituționale în România" și "Oglinzile Orientului" — expoziție deschisă în avanpremieră la parterul Galeriei Naționale.

Muzeul Național de istorie naturală Grigore Antipa vă invită, începând cu ora 18:00, la vizitarea expunerii permanente, precum și la câteva ateliere pentru copii și alte evenimente inedite, iar Muzeul Național Cotroceni vă îndeamnă la vizitarea saloanelor regale și a expoziției “Eleganță și tradiție în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic”, dar și la spectacolul de teatru, muzică și dans susținut de copiii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 6.

Muzeul Căilor Ferate va fi deschis între orele 20:00 — 03:00, timp în care este accesibilă expoziția permanentă și de asemenea, se pot viziona o serie de proiecții de filme istorice feroviare în incinta instituției. Muzeul Național George Enescu pune la dispoziția participanților în intervalul 18:00 – 01:00 un atelier de origami pentru crearea unor instrumente de hârtie și o serie de concerte instrumentale.

Acestea sunt însă doar câteva dintre atracțiile serii, în cadrul evenimentului fiind incluse 27 de muzee și alte 22 de organizații culturale. Lista cu toate muzeele participante o găsiți aici. 

Surpriza constă în acordarea unui premiu - Kitul NM - primilor 21 de vizitatori care vor găsi indiciile ascunse la cele 21 de muzee care au audio ghidaj. Cum faci asta? Simplu – făți un selfie în toate cele 5 spații participante (Muzeul Național Al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul de Artă Veche Apuseană "Ing. Dumitru Furnica-Minovici", Casa Memorială Tudor Arghezi, Muzeul George Severeanu și EFdeN) și postează-le pe facebook folosind hashtag-ul #noapteamuzeelor2016. Apoi, fii între primii 50 de exploratori care ajung la Party Noaptea Muzeelor 2016 La firul ierbii, pe Splaiul Unirii 160, începând cu ora 23:30.

Evenimentul se organizează la nivel internațional și a fost inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. În România este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.