Sărci

Très Court International Film Festival 2016

Expirate
02 Iunie 2016 ⋅
Ala

 

Când? Vineri, 3 iunie 2016, la 21:30 - 5 iunie

Unde? Institutul Francez, Cinema Elvire Popesco, București

Intrare: cu bilet

 

Recunoaștem: ne plac filmele și nu putem rezista să nu vă arătăm și vouă când mai apare câte un eveniment ce ține de această frumoasă artă cinematografică. Așadar, aflat la cea de-a 18-a sa ediție, vă prezentăm Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj (Tres Court International Film Festival) ce nu poate fii ratat.

Festivalul are loc în luna cireșului și, începând cu data de 3 iunie și până pe 5 iunie, vă dă întâlnire la Institutul Francez din București (bd. Dacia, nr. 77), unde aduce în atenția voastră o selecție de filme foarte scurte venite din lumea largă și o altă selecție națională de filme românești. Competițiile vor avea ca rezultat premierea celui mai bun film prin oferirea Marelui Premiu de către un juriu specializat și a Premiului Publicului oferit chiar de voi, spectatorii, prin vot.

În 3 minute, cât durează aceste metraje scurte, autorii exprimă viziunea lor prin creativitate, originalitate și vă oferă șansa să treceți printr-o gamă colorată de genuri: ficțiune, documentar, animație sau film experimental.

Dar arta nu se întâmplă numai la noi. Festivalul își va întinde aripile simultan pe toate cele cinci continente, în 80 de orașe și 30 de țări, ca să fim mai exacți, unde toți pasionații vor fii părtașii acestor senzații timp de peste 2 ore, de exemplu, în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah și Tel Aviv.


Programul Festivalului în București:

Terasa "Chez Elvire" - proiecții în aer liber:

- Vineri 3 iunie – 21:30 - Selecţia Around the Très Courts România
     - Competiţia internaţională 1
- Sâmbătă 4 iunie – 21:30 - Selecţia „Paroles de Femmes”
     - Competiţia internaţională 2


• Cinema Elvira Popescu:
- Sâmbătă 4 iunie – 11:00 - Selecţia Très Courts Familial pentru copii
- Duminică 5 iunie – 11:00 - Selecţia Très Courts Familial pentru copii.


Accesul se face pe bază de bilet, prețul fiind de 5 lei, care se poate cumpăra de la casa de bilete și de pe site-ul www.eventbook.ro.

Pentru detalii, intrați pe site-ul evenimentului: http://trescourt.com/ro/bucuresti.