Sărci

Festivalul Maraton al Culturii Coreene 2016

Expirate
22 Iunie 2016 ⋅
Ala

Când? 24 iunie 2016 14:00 – 25 iunie 2016 20:15 București

Unde? Universitatea Româno-Americană, București

 

Coreea ne surprinde iar și vine să ne arate câteva din tainele culturii sale la un festival devenit deja tradiție.

Astfel, Festivalul-Maraton al Culturii Coreene revine în București pe 24 și 25 iunie, la cea de-a treia sa ediție, fiind găzduită de Ambasada Republicii Coreea (Coreea de Sud) din București.

Maratonul culturii coreene și-a făcut deschiderea deja, pe 22 și pe 23 iunie la Iași, cu diverse evenimente cu tematică coreeană organizate în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași: proiecție de film coreean, seminar de caligrafie coreeană, cursuri de dans coreean, atelier de Hanji (hârtie tradițională coreeană confecționată manual), prezentare de Hanbok (port tradițional coreean), atelier de caligrafie și terminând cu un spectacol de muzică și dans coreean.

Dacă v-au făcut cu ochiul toate acestea, ei bine, festivalul va continua la București cu tot atâtea activități culturale, de la cursuri de dans și muzică, la spectacole demonstrative pregătite special pentru noi. Iar Muzeul Municipiului București, găzduit de Palatul Șuțu, promite să rămână alături de noi cu o expoziție de caligrafie coreeană și de hârtie tradițională (Hanji), până pe 17 iulie.

Programul este următorul:

  • 24 iunie:
  •    - 14:00-17:00: Cursuri de dans tradițional coreean alături de trupa „Do Dance Company”, Universitatea Româno - Americană – RAU Fitness, București;
  •    - 14:00-17:00: Curs Samulnori (gen muzical tradițional coreean de percuție), alături de Jaehwan Jang, Universitatea Româno-Americană- Sala de Protocol, București;

 

  • 25 iunie:
  •   - 11:00-12:00: Ceremonia de deschidere a Expozițiilor de Caligrafie și de Hârtie Tradițională Coreeană (Hanji), Muzeul Municipiului București –Palatul Suțu, București;
  •    - 15:00-17:00: Atelier de Hanji (arta coreeană a „modelării” hârtiei) organizat de prof. Yoo-ra Lee & artiști Hanji , Amfiteatrul, Universitatea Româno-Americană – RAU, București;
  •   - 18:00-20:15: Spectacol Samulnori -Pureun Narae (Azure Wings), echipa de Samulnori a Centrului de Studii Româno – Coreene, spectacol de caligrafie (prof. Byung-ki Kim), prezentare Hanbok (costumul tradițional coreean), organizată de designer-ul Mi-hwa Sel; și nu în ultimul rând, spectacolul de dans și muzică tradițională coreeană susținut de trupa „Do Dance Company”, Aula Magna, Universitatea Româno-Americană – RAU, București.

 

  • 25 iunie – 17 iulie: Expoziții de Caligrafie Coreeană şi de Hârtie Tradițională Coreeană (Hanji), Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu, București.

 

Intrarea este liberă pentru toate evenimentele organizate, dar se pot face rezervări de locuri la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Adresa de facebook a eventului o găsiți aici

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, Muzeului Municipiului București-Palatul Suțu și Universității Româno-Americane (URA) din București.