Sărci

Festivalul UNDERCLOUD, cu al său Teatru Independent, revine și în 2016!

Expirate
04 August 2016 ⋅
Ala

Când? 22 – 31 August 2016

Unde? ARCUB Gabroveni din București (str. Lipscani, nr 84-90)

 

Un alt eveniment cu și despre teatru!

Festivalul Internațional de Teatru Independent - UNDERCLOUD 2016 revine la sfârșitul acestei luni cu cea de-a noua sa ediție și a treia ediție internațională și cu multe lucruri frumoase de oferit. În perioada 22-31 August, sunteți mai mult decât bineveniți să asistați la o selecție inedită de spectacole și evenimente culturale aduse din țară și din străinătate.

Centrul istoric al Bucureștiului are plăcerea să fie părtăș, dacă pot spune așa, la cele zece zile de producții și evenimente conexe festivalului UNDERCLOUD, ce vor fii găzduite în cinci dintre sălile Hanului Gabroveni de pe binecunoscutul și renumitul Lipscani. Și de această dată, festivalul își propune să uimească publicul cu unele din cele mai noi și incitante producții ale teatrului independent românesc, dar și cu producții de teatru independent din străinătate, venite din cele 6 țări invitate: Anglia, Franța, Rusia, Republica Moldova, Israel și Grecia.

În cadrul festivalului vor fii 3 secțiuni, cea de Concurs la care au fost deja selectate 12 spectacole, cele mai originale și mai interesante dintre cele zeci de piese înscrise, apoi mai sunt secțiunile din afara competiției, și anume ”Invitați din România” și ”Invitați din străinătate”, la care spectacolele selectate vor fii anunțate curând.

Despre eveniment:

UNDERCLOUD se desfăşoară sub protecția programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa. Mai mult, UNDERCLOUD este singurul festival internaţional de teatru independent din România care a primit această distincţie.

UNDERCLOUD este organizat de Asociația Mișcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB și cofinanțat de AFCN. Acesta susține București 2021 – Oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Poți afla mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

Pentru alte detalii, vă invit să vizitați site-ul festivalului și pagina de Facebook.