Sărci

Ce se mai joacă pe la TNB în luna Octombrie?

Now What?
09 Octombrie 2016 ⋅
Ala

Unde? Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti (Piaţa Universităţii)

Acces: cu bilete (de pe site sau direct de la casa de bilete a TNB)

Revenim la o fostă iubire de-a noastră, teatrul. Şi cum vremea de afară nu ne mai permite foarte mult petrecerea timpului în aer liber, zic să facem o revizuire a programului artistic propus de Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) şi eventual, să dăm şi o raită pe acolo, să ne mai destindem puţin şi să ne bucurăm de un bun spectacol.

Vă invităm şi pe voi să faceţi acest lucru, iar pentru asta, v-am ales câteva spectacole care sperăm să vă atragă atenţia şi vouă, aşa cum ne-a atras pe noi.

 

DON QUIJOTE

Pantomimă, muzică și dans

Durata: 1 h 30 min (fără pauză)

Don Quijote aduce celebrul personaj al romanului lui Cervantes pe scena Teatrului Naţional Bucureşti în lupta contra morilor de vânt într-un spectacol marca Dan Puric, un spectacol în paşi de step, cu lupte marţiale şi în ritmul dansurilor populare.

Program:

16 Octombrie 2016, ora 20:00 - Sala Mare

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/don-quijote

 

OMUL CARE A VĂZUT MOARTEA

Comedie

Durata: 2 h (fără pauză)

Un haos total cade peste un orăşel de provincie. Planurile electorale sunt date peste cap. Un om vrea să se sinucidă, dar este scos din apă în ultima secundă. Salvatorul lui este numit Omul Zilei, iar oraşul îl vrea primar. Familia este dezbinată. Întrebarea este: politică sau dragoste? Deznodământul este neaşteptat, dar mai bine vă duceţi să vedeţi şi să constataţi singuri evenimentul.

Comedia este scrisă de Victor Eftimiu.

 

 

Program:

16 Oct 2016, ora 20:00 – Sala Pictura

02 Nov 2016, ora 20:00 - Sala Pictura

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/omul-care-a-vazut-moartea-800

 

CINCI FEMEI DE TRANZIŢIE

Comedie

Durata: 1 h 30 min (fără pauză)

„Cinci femei de tranziţie”, cu Rodica Popescu Bitănescu în rolul principal (este şi regizor), este o comedie despre caracterul femeii de ieri, de azi şi de mâine, o discuţie între cinci doamne care-şi destăinuie, în timpul unei petreceri prilejuită de ziua de naştere a gazdei, toate secretele. Piesa te ţine în priză şi este energică şi amuzantă, numai bună pentru o seară relaxantă. Merită!

„Dialoguri simple şi adevărate, conflicte omeneşti, întrebări existenţiale şi destăinuri tulburătoare, ca între prietene, la o şuetă. Un evantai multicolor de stări şi sentimente, într-un party al revelaţiilor.”

Program:

19 Oct 2016, ora 20:00 - Sala Atelier

26 Oct 2016, ora 20:00 - Sala Atelier

06 Nov 2016, ora 20:00 - Sala Atelier

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/cinci-femei-de-tranzitie

 

DINEU CU PROŞTI

Comedie

Durata: 1 h 40 min (fără pauză)

De vreţi să vă distraţi, să râdeţi cu gura până la urechi şi să uitaţi de griji, locul vostru este la TNB, la spectacolul „Dineu cu proşti”. Cu siguranţă vă va face să intraţi în poveste şi să credeţi tot ce se întâmplă pe scenă. Cu situaţii ce provoacă râsul, dialoguri explozive, dar şi cu o anumită consistenţă psihologică, piesa este potrivită pentru toate gusturile. Este o comedie vibrantă, bine construită şi cu o distribuţie de excepţie, Horaţiu Mălăele fiind în pionul întregului decor scenic.

Program:

14 Oct 2016, ora 20:00 - Sala Mare

18 Oct 2016, ora 20:00 - Sala Mare

02 Nov 2016, ora 20:00 - Sala Mare

PS: Eu am fost si recomand cu mare drag! Nu o să vă pară rău!

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/dineu-cu-prosti

 

20 DE ANI ÎN SIBERIA

Durata: 50 min (fără pauză)

Amalia Ciolan o interpretează pe Aniţa, o bucovineancă, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul trăit în Gulagul sovietic. Scenariul prezintă perioada în care Aniţa a fost deportată împreună cu cei trei fii ai săi în Siberia, la Cercul Polar, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce Bucovina de Nord fusese ocupată de Uniunea Sovietică. Separată de soțul și de mama bolnavă, ea a supravieţuit foametei, bolilor şi muncii de acolo, reușind să își crească cei trei fii și să se întoarcă cu ei pe plaiurile natale în 1961.

“20 de ani în Siberia” este în primul rând o trăire şi apoi un spectacol emoţionant, cu atât mai mult cu cât este o poveste ce a fost trăită. Este o invitaţie de a descoperi adevărata dimensiune a acestui flagel al secolului XX.

Program:

20 Oct 2016, ora 20:00 – Sala Atelier

06 Nov 2016, ora 20:00 - Sala Atelier

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/20-de-ani-in-siberia

 

O ÎNTÂLNIRE CIUDATĂ CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPŢII

Show performativ - Spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Durata: 1 h 40 min (fără pauză)

Este vorba despre un adolescent de 15 ani, cu sindrom Asperger, care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Christopher este varianta tânără a lui Sherlock Holmes, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega. Prin firele logicii, el reuşeşte să calculeze, să analizeze, să cântărească, să observe şi să perceapă viaţa. Şi aşa începe aventura sa aflată între comedie şi dramă, între adevăr şi minciună, aventură pe parcursul căreia descoperă, pe lângă ce s-a întâmplat cu Wellington, toate peripeţiile familiei şi vecinilor.

Program

21 Oct 2016, ora 21:00 - Sala Pictura

22 Oct 2016, ora 17:00 - Sala Pictura

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/o-intamplare-ciudata-cu-un-caine-la-miezul-noptii-fnt

 

LIVADA DE VIŞINI

Dramă - Spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Durata: 3 h (cu pauze)

„Livava de vişini” este o dramă ce prezintă situaţia familiei Liubov şi nevoia sa de a vinde livada, pentru a acoperi cheltuielile familiei, întreţinerea proprietăţii de la ţară şi stilul de viaţă boem. Însă încântătoarea şi aristocratica Ranevskaia refuză să accepte că se află într-o situaţie financiară dificilă şi refuză să vândă, ceea ce duce la declinul familiei şi-i dă posibilitatea proaspăt îmbogăţitului Lopahin, fiul unor foşti iobagi, să-şi urmeze visul, pentru îndeplinirea căruia este gata să sacrifice orice şi pe oricine. Este o piesă care te surprinde şi transpune schimbările sociale suferite de Rusia în secolul trecut.

Program:

29 Oct 2016, ora 19:00 - Sala Mare

30 Oct 2016, ora 19:00 - Sala Mar

Detalii şi bilete: http://www.tnb.ro/ro/livada-de-visini-fnt