Sărci

3 fESTIVALuri de sezon Respiră Teatru!

Now What?
08 Iulie 2017 ⋅

Vine vara bine-mi pare… stai, dar a venit deja. Sezonul Estival de care știm că este prietenul apropiat al verii, care a avut debutul la 1 Mai și se va finaliza la 1 Octombrie, a venit desigur însoțit de zilele de distracție și bună dispoziție atât de bine savurate. Cu atât mai mult cu cât și soarele ne însoțește mai mult de-a lungul zilei perioada asta, nu-i așa.

Regăsim pasionați de teatru printre voi? Daca da și sunt sigură că da, astfel încurajați, vă invit să aruncați un ochi pe ceea ce ne așteaptă în materie de Festivaluri. Cu toate că scena Teatrelor mari s-a închis momentan, scena stradală și alte câteva scene încă promit o multitudine de povești pe care să le putem savura chiar și gratuit și chiar indiferent de gusturi și de generație. Iată cum.

 

 

Teatru, Stradă și Copil București – Ediția a 6-a

 

Perioada: 22 Mai – 17 Septembrie 2017

Locul: București, Parcul Sebastian (22 Mai – 20 Iunie), Parcul Herăstrău (28 Iunie – 23 Iulie) și Parcul Lumea Copiilor (1 Septembrie – 17 Septembrie)

Intrare: bilet începând de la 1 leu

 

Copii, acest festival este pentru voi și totodată pentru noi toți. Organizat de Teatrul de Animație Țăndărică, în București, festivalul Teatru, Stradă și Copil, ne permite să retrăim poveștile nemuritoare ale copilăriei, precum Fata Babei și Fata Moșneagului, Scufița Roșie, Mica Sirenă sau Lampa lui Alladin, Micul Prinț și multe altele, prin reprezentații de teatru și spectacole de păpuși pline de culoare.

Mai multe informații regăsiți pe TeatrulTandarica.ro! Precum și pe pagina de facebook a festivalului. 

 

 

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – Ediția a 9-a (B-Fit in the street)

 

Perioada: 1 Iulie – 31 Iulie 2017, în fiecare week-end de vineri până Duminică, orele 19:00-23:00

Locația: București, Piața George Enescu, Piața Revoluției, Piața Krețulescu, Calea Victoriei, Piațeta Odeon, precum și Piața Universității, Piața Constituției, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii și Centrul Istoric

Intrare: liberă

 

București. Ziua ne pregătim de dans de stradă, spectacole de magie, statui vivante și artiști pe picioroange, la drept vorbind, încă un mister pentru mine, toate acompaniate de muzică, dans și culoare. Seara aplaudăm jonglerii cu foc, acrobații, reprezentații de tango, toate prezentate în costume spectaculoase. Și nu numai.

Organizat de Arcub cu sprijinul primăriei capitalei, cu 9 țări participante și 300 de artiști, cu 14 zile de spectacole și peste 400 astfel de reprezentații, festivalul promite un program diversificat, iar pe acesta dar și alte detalii le găsiți intrând pe site-ul Arcub.rodar și pe pagina de facebook.

 

 

25 de Ore de Teatru Non-Stop Sibiu – Ediția a 7-a

 

Perioada: 9 Septembrie ora 10:00- 10 Septembrie 2017 ora 22:00

Locația: Sibiu, Piața mare

Intrare: liberă

 

Festivalul “25 de ore de teatru non-stop” este un proiect maraton al Asociației Culturale BIS, al cărui slogan este scurt, dar cuprinzător: Respiră Teatru! Actori mari au acompaniat aceste festival încă de la prima sa ediție, nume precum Horațiu Mălăele, Silviu Biriș, Marcel Iureș, Florin Piersic, Dan Puric, Niculae Urs, Dan Vasiliu, Coca Bloos, Ada Milea, Ovidiu Niculescu, George Constantinescu, Ioan Gyuri Pascu și mulți alți actori de calibru.

Piața Mare din Sibiu ne așteaptă la înviorare, spectacole, poezie, conferințe, workshopuri, într-o zi prelungită care vă va testa rezistența. Fără alte comentarii, vă las să descoperiți pagina de facebook și site-ul RespiraTeatru.ro.