Black Sails · Vele Negre (2014– )

Cronici Foxisme Seriale
10

Perfect

6.6

User Avg

Black Sails · Vele Negre (2014– )
Black Sails · Vele Negre (2014– )

1715. Epoca piraților din Caraibe a atins apogeul. Fosta colonie britanică New Providence este acum un teritoriu fără legi, controlat de câteva zeci dintre cei mai temuți căpitani ai piraților. Cel mai înfricoșător dintre aceștia este Căpitanul Flint. Odată cu reîntoarcerea Marinei Regale a Regatului Unit în zonă și amenințarea cu dispariția a piraților, iese la iveală o nouă față, mult mai umană, a Căpitanului Flint. În lupta pentru supraviețuire, violența și curajul sunt cele două arme ale piraților din New Providence.

Allied (2016) on IMDb

”We control something so valuable, the whole of England wants it. We control Nassau and the ransom we are going to demand for her is going to be fucking enormous. More than money, more than land; legitimacy.”

Când participi la un maraton, îți e puțin teamă: dacă ești singura persoană căreia nu îi place serialul și care ar vrea să vină cu o altă propunere, asta după ce ai furat jumătate din perne și ai confiscat floricelele doar pentru a nu da glas nemulțumirilor, iar cei din jurul tău sunt entuziasmați și abia așteaptă următorul episod? În cazul de față, eu eram persoana care nu voia să doarmă, care făcea cafea, ness și oferea energizante, pentru că nu voiam să mă culc, nu voiam să pun pauză și să aștept până a doua zi pentru a continua Black Sails. Efortul meu nu a fost în zadar, pentru că am terminat serialul în mai puțin de 48 de ore (îl terminam mai repede dacă episoadele nu durau aproape o oră).

Încerc să îmi amintesc ultima oară când am fost atât de entuziasmată pentru un serial. Vikings? Orphan Black? Penny Dreadful? Eram atât de nerăbdătoare să văd ce se întâmplă încât eram capabilă să văd mai multe episoade în același timp, puțin îngrijorată în ceea ce privește finalul și de faptul că mai am de așteptat câteva luni bune înainte să înceapă al treilea sezon. Eram atât de intrigată de personaje încât am ajuns să le urăsc într-un episod, să le doresc moartea, doar pentru a-mi retrage cuvintele după zece minute, când adevăratele lor intenții erau dezvăluite.

Bahamas. Insula Noua Providență. Și Nassau… portul piraților. După ce admiri limpezimea apei, nisipul și plaja pe care te-ai muta în următoarea săptămână, o dată ce pășești pe străzile din Nassau și întâlnești privirile piraților, bucuria ta dispare treptat, neliniștea crește, dar înainte ca tu să îți duci mâna la șold și să îți folosești pistolul pentru a te apăra, sângele tău deja pătează nisipul, iar criminalul ți-a furat cizmele și se îndreaptă cu pași siguri spre bordel, unde va cheltui puținii bani pe care îi aveai la tine. Bine ai venit în Nassau!

Sursă

Dacă te așteptai ca la conducere să fie cel mai vestit sau crud pirat din Bahamas, vei avea o mare surpriză când o vei întâlni pe Eleanor Guthrie (Hannah New, care ar putea să fie sora mai mare a Keirei Knightley), proprietara cârciumii și cea care îi ajută pe pirați să se îmbogățească, după ce aceștia îi predau bunurile furate și ea le face să dispară peste mări și oceane.

Nu face vrăji, însă este o tânără inteligentă și curajoasă, care nu se sfiește să se bată, să ucidă, să trădeze și să mintă pentru a obține ceea ce își dorește, care conduce cu o mână de fier „mica” ei afacere cu contrabandă, fără să fie intimidată de bărbații care vin la ea în birou și o amenință cu cele mai originale înjurături pentru a obține o informație sau un avantaj la următoarea tranzacție. Eleanor este rezistentă și luptă cu îndârjire pentru a-și păstra autoritatea, dar are 2 slăbiciuni: pe Max (despre care îți voi vorbi mai târziu) și pe căpitanul Flint (Toby Stephens).

Indiferent de greșelile pe care le face sau de crimele pe care le comite pentru a rămâne căpitan, Eleanor întotdeauna îl apără pe Flint și are încredere în el. Sunt momente în care am impresia că el este fratele ei mai mare, că ea îl respectă și îl admiră pentru puterea pe care o are asupra celor din jur, însă nu pot să nu remarc o emoție diferită pe chipul ei când îl revede după o perioadă îndelungată sau teama care o urmărește ca o umbră atunci când nu are vești de la el sau crede că ar putea să o trădeze.

Căpitanul Flint este mereu în pericol, pentru că în fiecare episod cineva încearcă să-l omoare, să îi fure echipajul și nava, să-l înșele sau să-i însceneze o infracțiune. Când se întâlnesc mai multe personaje la căderea nopții, chiar înainte ca ei să vorbească, știi că se gândesc la un plan prin care Flint va avea de suferit. Căpitanul îmi amintește de Ragnar (Vikings) și de Michael Fassbender, asemănare pe care am tot repetat-o de-a lungul celor două sezoane, de parcă încercam cu încăpățânare să îi conving pe toți de „descoperirea” mea.

Flint este încăpățânat, viteaz și carismatic, își manipulează cu tact și diplomație echipajul, prin discursuri scurte sau acțiuni neașteptate, care iau locul cuvintelor, însă când secretele din trecutul lui încep să iasă la iveală, el este nevoit să dubleze numărul de minciuni pe care le rostește pentru a rămâne în continuare căpitan și… în viață.

În toate serialele există un personaj pe care îl disprețuiești, care te enervează în fiecare scenă și pe care, în cazul de față, l-ai transforma, fără nicio părere de rău, în masa de prânz a rechinilor. În Black Sails, sunt două personaje: Max și căpitanul Charles Vane.

Max (Jessica Parker Kennedy, pe care o vei recunoaște din The Secret Circle) este o curvă. Foarte multe personaje nici măcar nu se obosesc să îi pronunțe numele și o „alintă” cu multă „afecțiune” pe această franțuzoaică șireată, care știe să seducă și să își bată joc de toți, fără ca zâmbetul să îi dispară din privire, fără să își demaște tainele sau să îți spună ce plan are pentru a se răzbuna pe cei care și-au bătut joc de ea.

Cu un accent cu care o să îți fie greu să te obișnuiești în primul episod și o minte ascuțită, Max este o supraviețuitoare și un personaj de care îți este greu să te atașezi, însă dacă la început îmi doream să fie ucisă de un pirat sau să alunce de pe o stâncă, au existat episoade în care am admirat-o și mi-am schimbat părerea despre ea, până când… acțiunile ei m-au îndemnat să îmi dau ochii peste cap în ultimul episod din al doilea sezon.

Sursă

În ceea ce îl privește pe Charles Vane, se repetă situația de mai sus. Îl simpatizezi, ești de partea lui, apoi are o izbucnire violentă, îi ucide pe toți cei care îi stau în cale, după care vine zâmbind la tine, murdar de sânge și cu cuțitul în mână, cu o nouă propunere, un parteneriat diferit sau o înțelegere pe care nu o poți refuza, doar te afli în prezența unui pirat hain și crud, care te amenință cu o armă. Ce răspuns ai putea să îi dai?

În ciuda caracterului său, Charles Vane are o afecțiune sinceră pentru Eleanor. Legătura dintre ei poate să fie comparată cu disputa dintre două feline, care nu vor să renunțe la avantajul pe care îl au, dar care găsesc o metodă prin care să lucreze împreună, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp, înainte ca una să o răpună pe cealaltă. E o relație nesănătoasă, obsesivă, cu urmări neplăcute, între doi oameni orbiți de idealuri diferite, care îi obligă să fie în tabere opuse și să se înfrunte… cred că la 2-3 episoade.

Printre negustori, contabili, contrabandiști, curve, pești și bețivi, se află tânărul John Silver (Luke Arnold), șarpele grupului. Îmi e greu să recunosc asta, dar este un geniu al manipulării. Silver este capabil să scape întreg, cu hainele curate și toate membrele intacte, din orice situație, cu zâmbetul pe buze și cu buzunarele pline, chiar dacă este un luptător de duzină, se rătăcește pe o navă sau face alianțe cu cele mai nepotrivite personaje. Este un PR extraordinar, a cărui viață este în pericol după ce fură o pagină importantă dintr-un jurnal de bord, o pagină care îl poate ajuta pe Flint să găsească… o comoară. Doar este un serial cu și despre pirați, nu?

Trebuia să apară și o comoară, pe care toți și-o doresc și pentru care toți sunt în stare să ucidă. În plus, prietenia formată între Silver și Flint, legătura lor, cu ups and down, o să te surprindă și o să te șocheze pe durata celor 4 sezoane. Ajung să comunice prin priviri, să se schimbe unul pentru celălalt, să își mărturisească secretele și temerile, până în punctul în care vezi sentimente noi, pe care nu le-ai fi intuit după primele episoade. Oh, yeeeeees. I ship them so bad.

Sursă

”I don’t believe you did any of this for a pardon; or a passage to Nassau; or to be able to walk away from anything. I think you intend to reclaim your captaincy. I think you intend to take control of this ship. And then I think you intend to return to that beach, armed to the teeth, and seize every last ounce of gold off of it. And I think you’re going to need my help to do it.”

Trebuie să vă vorbesc despe Rackham (Toby Schimtz) și Anne Bonny (Clara Paget), cel mai neobișnuit duo din seriale (dacă nu îi pun la socoteală pe Will și Hannibal). Sunt aliați, uneori iubiți, Rachkham vorbește foarte mult (el a obținut tot ce are în viață folosindu-se de mintea și numele său), nu dai doi bani pe el și ai impresia că o să fie mâncat de viu după ce petrece o oră în Nassau, iar la polul opus este Anne Bonny, foarte tăcută și o bună observatoare, o asasină care se îmbracă mereu în haine de bărbat, care are tot timpul pălăria trasă mult peste ochi, de parcă te provoacă să i-o dai la o parte pentru a-i vedea chipul. Aș putea să îi numesc oamenii de încredere ai lui Charles Vane, dar te las pe tine să tragi concluziile după ce o să vezi de ce sunt capabili.

Black Sails nu se axează doar pe disputele dintre pirați și neînțelegerile care apar zilnic între membrii echipajelor. Eleanor și Flint vor să transforme Nassau într-un port sigur și prosper, care nu trebuie să se supună legilor Coroanei, însă pentru a avea putere și influență au nevoie de o comoară pierdută, pe care doar Silver îi poate ajuta să o obțină. Nu exagerez când îți spun că în fiecare episod se schimbă alianțele. O să amețești, pentru că nu știi cine de partea cui este, nu vei putea să diferențiezi adevărul de minciună și vei renunța să mai ții scorul, de câte ori a încercat X să-l omoare pe Y, pentru că la final vei realiza că nu poți să afirmi că îți place un personaj, când toți sunt criminali și trădători.

Black Sails este alegerea ideală pentru fanii Game of Thrones și Vikings, pentru cei care au jucat Assassin’s Creed: Black Flag (o să recunoști o parte din personaje), dar și pentru cei care vor să urmărească un serial intrigant, capitvant și de calitate, cu personaje complexe, care te vor uimi și șoca episod de episod, o producție Starz care te va transforma într-un fan încă de când vei vedea intro-ul, pe care îl vei intona de fiecare dată când încarci un alt episod. Pânzele sus!

P.S.: Cuvântul preferat al personajelor este „fuck”. Cred că este rostit de 30-50 de ori pe episod.

“I don’t know how else to say this, except no. I suppose there’s fuck, no. Or fuck you.”

P.P.S.: Serialul se desfășoară cu 20 de ani înainte de acțiunea romanului Insula comorii de Louis Stevenson.

Trailer

No items found.
10

Perfect

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader