Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public cititor.
Pentru anul 2023, echipa editorială păstrează același ritm, înregistrând în portofoliul editurii titlurile care au reușit să animeze interesul cititorilor la nivel internațional: Către paradis, de Hanya Yanagihara, SURRENDER. 40 de piese, o singură poveste, de BONO, și Epoca viciului, de Deepti Kapoor, se numără printre cele mai așteptate cărți ale anului.
Acestea sunt noutățile editoriale despre care credem că vor marca anul de lectură 2023 pentru cititorii români:
Topul este completat de cele mai așteptate cărți pentru cititorii YA:
Se adaugă acestei liste volumele discutate cu mare interes în mediul online, în special pe TikTok:
„Anul 2022 a fost un an dificil pentru edituri și vânzătorii de carte din întreaga lume. Războiul din Ucraina a fost o piedică în calea recuperării după criza generată de pandemia de COVID. Costurile crescute de producție și transport au dus la o creștere a prețului de vânzare de carte, alt factor care a generat o scădere în vânzări. Asociația editorilor din Franța a raportat o scădere de 5%, piața americană a înregistrat un minus de 6,5%, iar nemții un minus 2,1%. Editura Litera a închis anul cu o cifră de afaceri comparabilă cu cea din 2021.
În ultimele 12 luni s-au înregistrat creșteri importante ale vânzărilor de carte în format digital – ebook și audiobook, un trend pozitiv, în ton cu evoluția globală a pieței de carte. Online-ul, în continuare, domină vânzările.
2023 va fi un an complicat pentru industria de carte în România, dar și în afară. Totuși, editorii păstrează un optimism general și își canalizează eforturile pe o promovare mai eficientă, cu un focus pe cititorii tineri de ficțiune.“, Dan Vidrașcu, co-CEO al Editurii Litera și CEO al companiei Voxa, platforma românească de streaming pentru audiobookuri și e-bookuri.
Rămâneți aproape de platformele Litera (Facebook, Instagram, TikTok), pentru a nu rata noutățile editoriale, dar și detalii cu privire la datele de lansare, interviuri cu cei mai râvniți autori ai momentului, lecturi în avanpremieră, campanii de reduceri și premii. Mai mult, cărțile vor putea fi descoperite atât în format print, cât și în versiunea audiobook, în lecturi inedite.
Editura Litera organizează în perioada 16 – 18 martie 2020 o campanie de reduceri pe www.litera.ro care să îi inspire pe cititori și să îi îndemne spre activități dedicate lecturii pentru acasă. Stai acasă și citește! este sfatul nostru care vine la pachet cu o super-reducere de 50% la toate cărțile editurii Litera. Peste 2500 de titluri sunt disponibile pentru toată familia: cărți interactive, de...[Read More]
„Pacea nu oferă niciun avantaj.” Citesc, scriu și respir fantasy. Sunt zile (pe cine mint, sunt nopți) în care prefer romanele YA, în care, chiar dacă nu se pune un accent foarte mare pe universul fantastic creat, iar autorul preferă să se axeze pe evoluția personajelor principale, folosind o gamă restrânsă de teme și clișee, rămân o lectură captivantă și antrenantă, pe care o poți savura și la mi...[Read More]
Boala Somnului, cunoscută ca și Gripa Aurora, se răspândește treptat în toată lumea, (aparent) controlată de Stephen și Owen King. Fire albe, subțiri și fragile, se împletesc în jurul femeilor. Le înconjoară trupurile și li se strecoară sub piele. Le tulbură mintea și le încurajează să viseze, să-și părăsească familiile și să doarmă. Sunt închise în coconi, prizoniere care nu râvnesc după libertat...[Read More]
Editura Nemira lansează marți, 16 ianuarie, de la ora 19.00, cartea Arme matematice de distrugere, de Cathy O’Neil – Bestseller New York Times și nominalizată la National Book Award – apărută în colecția Anticipația de popularizare a științei. Evenimentul are loc la Seneca AntiCafe (strada Arhitect Ion Mincu, nr.1). Vorbesc despre big data, algoritmi și alte teme din carte: Cristina Bazavan, jurn...[Read More]