Filme cu și despre viața urbană între 1-5 noiembrie la UrbanEye Film Festival 2017

Ediția a patra a UrbanEye Film Festival începe pe 1 noiembrie 2017, timp de cinci zile bucureștenii având parte de filme în premieră și evenimente conexe dedicate mediului construit și vieții urbane.

Festivalul prezintă 27 de pelicule, cuprinse în 7 secțiuni, ce abordează probleme și subiecte actuale, despre mediul construit și societatea în care trăim.

Festivalul ridică întrebări și invită la reflecție despre situația migranților și refugiaților, în secțiunea „Refugii”. Filmul din deschiderea festivalului, „Taste of Cement”, face parte din această secțiune, urmărind muncitorii sirieni ce lucrează pe șantierele din Beirut.

Anul acesta, teme relevante pentru agenda publică globală, de la gentrificarea zonelor urbane și nevoia locuințelor sociale până la reconfigurările urbanistice, sunt atinse în secțiunea „Lupta pentru spațiu”. Dreptul la locuire și spațiu public și nevoia orașelor construite pentru cetățeni, sunt problematici chestionate în filmele „Dispossession: The Great Social Housing Swindle”, „Citizen Jane: Battle for the City” și „Istanbul Echoes”.

Festivalul propune la cea de-a patra ediție și secțiunea „Utopii culturale”, despre proiecte ambițioase, capodopere sau excentricități arhitecturale menite să găzduiască cultura. Aceste ansambluri construite cu mari sacrificii, a căror potențial enorm este fie risipit (în „Unfinished Spaces” și „Novgorod Spaceship”), fie văzut ca o minune nesperată (în „Crackle of Time – Christoph Schlingensief and his Opera Village in Burkina Faso”).

De neratat sunt și filmele care pun în discuție „Arta și locul”, despre land art și proiecte ce modelează spații și texturi („Crossed Words: Matta-Clark Friends” „Troublemakers, The Story of Land Art”, „Il Grande Cretto di Gibellina”).

Deja clasica secțiune „Portrete de arhitecți” aduce în prim plan două personaje total diferite: Bjarke Ingels, care a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați arhitecți (în „Big Time”), și Laurence Wilfred Baker, un arhitect care a lucrat în India, un pionier al designului cu preț redus și al lucrului cu materiale locale (în „The Gandhi of Architecture aka Uncommon Sense”).

În cadrul competiției sunt selectate șase filme care vorbesc despre realitățile din România. Anul acesta, juriul care va desemna premiul este format din Vlad Petri (regizor), Cătălin Olaru (critic de film) și Ștefan Ghenciulescu (arhitect).

Publicul poate participa la sesiuni speciale de Q&A cu invitați și realizatori precum Andrei Rozen (regizor Novgorod Spaceship ), Elizabeth Lennard (artistă și realizatoare de film, cu care publicul poate discuta la finalul peliculei Talking House: Eileen Gray & Jean Badovici ), Petra Noordkamp (fotografă și realizatoare de film, cu care ne întâlnim la finalul vizionării Il Grande Cretto di Gibellina), dar și alți invitați.

Pentru mai multe detalii, vizitați urbaneye.ro și pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.

Biletele pentru vizionările de la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111, pot fi achiziționate prin Eventbook.

Teaser festival: https://vimeo.com/239993692

Acesta este un proiect al asociației ARTA în dialog, proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București – Oraș participativ și co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.

Ușor zăpăcită și încăpățânată, consideră că viața trebuie privită cu umor și cu un strop de ironie. Îi place să creadă că norocul ți-l faci singur, așa că și-a făcut un trifoi cu 4 foi și l-a pus pe pălărie. :)

Călătoreşte într-o galaxie îndepărtată cu „SOLO: O poveste Star Wars”

Îmbarcă-te şi tu la bordul navei Millennium Falcon alături de cel mai iubit mercenar din galaxie. Vei avea parte de călătorii de neimaginat, în mult-aşteptatul film „Solo: A Star Wars Story“, în care aventura și scenele de luptă superbe se îmbină perfect cu iubirea. Avanpremiera celei mai noi producţii din Universul Star Wars – distribuită în ţara noastră de Forum Film România – a avut loc a...[Read More]

FCSB a vizionat în avanpremieră absolută comedia ,,Ghinionistul”, alături de echipa filmului

Chiar înainte de disputarea unui meci important din Europa League, FCSB a vizionat seara trecută în avanpremieră absolută comedia ,,Ghinionistul”, alături de regizorul Iura Luncaşu si actorii: Vlad Logigan, Dorian Popa, Levent Sali, Augustin Viziru şi Codin Maticiuc, la Cinema City VIP ParkLake. Hotărâţi să alunge ghinionul, fotbaliştii s-au relaxat cu cina şi film, in cele mai confortabile fotoli...[Read More]

Focviu inaugurează un nou tip de personaj: super-eroul horror

Vineri, 10 mai 2019, pe marile ecrane va rula, în premieră națională, filmul “Brightburn” / “Focviu” – o producție prezentată de Sony Pictures, ce inaugurează un nou tip de personaj: super-eroul horror. Cinefilii români au privilegiul să vadă filmul cu două săptămâni înaintea americanilor. După decenii întregi în care cultura pop a fost dominată de super-eroi care salvau lumea, iată că desco...[Read More]

Cinema City a descoperit „Micile Voci Mari“

Peste 2,700 de voci au fost înscrise pentru a câştiga un rol de dublaj în „My Little Pony: Filmul”. Giada Giardinelli şi Gabriel Dobre sunt cei doi câştigători ai concursului „Micile Voci Mari”, relansat anul acesta de Cinema City România. Cei doi au fost premiaţi cu câte un rol de dublaj în super-animaţia „My Little Pony: Filmul”, distribuită de Vertical Entertainment. În competiţie au fost înreg...[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader