Happy Death Day · Zi de naștere mortală (2017)

Cronici Filme
7

Bun

8.7

User Avg

Happy Death Day · Zi de naștere mortală (2017)
Happy Death Day · Zi de naștere mortală (2017)

Imaginați-vă cum ar fi ca de ziua ta, care și așa iți amintește de o persoană dragă care nu mai este lângă tine, să se transforme într-una de coșmar, în ziua în care moartea te pândește după colț. Acum puneți asta pe repeat și dați play.

Happy Death Day și vizionare plăcută!

 pe IMDb

Gen film:, , An lansare film:Regizori:Actori:, , Distribuitori:

„Te trezești. Îți trăiești ziua. Ești ucis. O iei de la capăt.”

Imaginați-vă cum ar fi ca de ziua ta, care și așa iți amintește de o persoană dragă care nu mai este lângă tine, să se transforme într-una de coșmar – în ziua în care moartea te pândește după colț. Acum puneți asta pe repeat și dați play. Ar fi groaznic, nu?

Zi de naștere mortală”, căci despre acest film este vorba, îmi inspiră acel gen tipic de film pe care-l urmărești în liceu cu prietenii.  Totuși, am avut surpriza să fie ceva mai mult de atât.

Tree Gelbman (Jessica Rothe) este studenta dominantă, dificilă, nesuferită, indiferentă față de tot ce o înconjoară și care nu se împiedică de sentimentele celor din jurul ei. Face ce o taie capul și se minte singură că totul este bine prin simpla ignorare a problemelor. Dar în momentul în care este urmărită de un personaj dubios apar și întorsăturile de situație, un moment nicidecum mai oportun.

Tree Gelbman: „Somebody is gonna kill me tonight!”

Ajunsă în camera de cămin a lui Carter Davis (Israel Broussard), după o noapte de beție de care nici ea nu-și amintește, Tre se trezește într-un circuit închis al macabrului, urmărită repetat și continuu și mai apoi ucisă constant de același personaj dubios.

Țin să spun câte ceva și despre acest tânăr Carter. El este tipul carismatic, bun la suflet și dornic să-i sară în ajutor lui Tree, mereu în apărare față de reacțiile ciudate ale acesteia și surprins de izbucnirile ei de personalitate. Zâmbetul lui te dă pe spate, iar modul în care gestionează el situația prezentă a zilei macabre de fiecare dată, deși el nu știe asta, este atât de simpatică, că nu se poate să nu îți scape un oftat. Îmi place relația care se creează între cei doi tineri. Iar colegul lui de cameră inoportun, cu a sa replică deocheată spusă la țanc (sau nu chiar), este cireașa de pe tort.

Carter Davis: „Whoever is killing you, knows it is your birthday!”

Interesantă mi s-a părut și prezentarea poveștii, reacțiile protagonistei în mare parte naturale și spontane care dădeau veridicitate, chiar dacă pe alocuri gesturile sale îmi erau neclare, nedefinite. Filmul mi-a furat atât zâmbete cât și fiori pe șira spinării, chiar dacă povestea per ansamblu mi s-a părut puțin exagerată, unele scene fiind ușor stranii și neîndemânatice.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost ideea pe care s-au axat în expunerea poveștii și anume faptul că prin repetiția anumitor situații din viață îți dai seama de greșelile pe care le-ai făcut până atunci și cum poți să le rezolvi. Expresia repetiția e mama învățăturii se potrivește mănușă aici. Îți dai seama că ignorând problemele, doar le ascunzi sub preș, dar ele tot vor ieși la iveală la un moment dat. Exact de acest lucru și-a dat seama și Tree și a încercat pe zi ce „trece” să fie mai bună și mai bună.

Pe de altă parte, muzica de pe fundal mi-a indus starea de suspans pe care bănuiesc că și-au dorit-o producătorii, scenele în sine nefiind foarte de speriat, cu tot cu masca aceea sinistră de simpatică ce era, cu ochii mari și zâmbet dulce. Mă iau fiorii numai când mă gândesc!

Ziua aceea devine o rutină, iar momentele și scenele amuzante și scoase din cotidian nu întârzie să apară, detalii ce dau filmului farmec. Fata, exasperată, și-a băgat picioarele în ea de zi și și-a făcut de cap. Cred și eu! Și eu aș înnebuni! Ea trebuie să descopere cine este criminalul pentru a putea trece de această zi nefastă și înainte ca șansele să i se termine. Reușește ea să-i dea de capăt? Rămâne să descoperiți voi acest lucru.

Într-o urmărire a vinovatului, fiecare persoană devine suspectă și adevăratul criminal este cine te aștepți mai puțin. Recunosc că pe mine m-a surprins și nu am putut anticipa cine este făptuitorul, cu toate că mintea mea curioasă încerca dinainte să jongleze cu dovezile, acelea puține care erau, iar cu toate astea, n-a reușit să vadă detaliul care face diferența. Pentru asta, un mare plus filmului pentru că a reușit să mă țină atentă și interesată până la final.

Mie una mi-a plăcut filmul și dacă doriți să vă destindeți cu un film thriller, vi-l recomand cu încredere.

Filmul apare în cinematografele din România pe 3 noiembrie 2017. Vizionare plăcută!

Mulţumesc pentru invitaţie, RO Image 2000!

7

Bun

Repezită și ușor zăpăcită, reușește să se rănească chiar și atunci când nimic nu pare să-i dea ocazia. Este o fire sensibilă și poate, chiar naivă. Apreciază replicile ironice pentru că și ea are tendința să le folosească. Cel mai mult îi plac ciocolata și jeleurile, dar nu refuză nimic ce intră la categoria dulce. Preferă filmele, serialele și cărțile când vine vorba de a-și petrece timpul liber. Învățată cu muntele de mică, drumețiile sunt pentru ea o vacanță reușită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader