Noutăți și surprize de la Leda Edge (2018): Ascunde-ți portofelul!

Oh, Leda Edge… ce îmi faci tu mie? 2018 a fost un an cu ups and downs, cu săptămâni în care nu am putut să citesc nici măcar un capitol (recordul negativ este de 23 de zile), dar și cu momente neașteptat de „roditoare”, cu până la 1385 de pagini devorate în mai puțin de 24 de ore. 2018 a fost anul schimbărilor și al provocărilor, iar colecția Leda Edge este cel mai bun exemplu că YA-ul îmbrățișează diversitatea, mereu în căutare de teme și abordări noi sau de povești cutremurătoare și inedite (eu „salivez” cu gândul la The Alienist).

Chiar dacă m-am îndepărtat treptat de acest gen literar, presimt că revenirea este aproape, pentru că, hai să fim sinceri, cine nu vrea să citească despre vikingi, dispariții, trădări, odisee, revolte și familii disfuncționale?


Eliberează-mă (Atingerea lui Juliette #2 + nuvela Frânge-mă), de Tahereh Mafi (traducere de Shauki Al-Gareeb)

tic

tic

tic

tic

tic

războiul

e pe cale să înceapă

Juliette a ajuns la Punctul Omega. E un loc pentru oameni asemenea ei – oameni înzestrați – și, de asemenea, sediul opoziției, al rebelilor.

A scăpat, în cele din urmă, de cei din Restaurație, dejucându-le planul de a o folosi drept armă, iar acum e liberă să-l iubească pe Adam.

Însă Juliette descoperă că nu va putea scăpa niciodată de atingerea sa letală.

Sau de Warner, care o dorește mai mult ca oricând.

Bântuită de trecutul ei și îngrozită de viitorul care o așteaptă, Juliette știe că va fi nevoită să ia hotărâri importante. Hotărâri care ar putea s-o oblige să aleagă între ceea ce-i dictează inima și viața lui Adam.

„O serie palpitantă, cu mize mari, despre descoperirea sinelui și dragostea interzisă, recomandată tuturor împătimiților de literatură distopică – sau orice fel de literatură!” Ransom Riggs


Sărutul Câștigătorului (Trilogia Câștigătorului #2), de Marie Rutkoski (traducere de Oana Chițu)

Războiul împotriva imperiului a început și Arin se află în mijlocul lui, alături de aliați noi, în care nu se încrede. Deși s-a convins singur că nu o mai iubește pe Kestrel, nu a uitat-o, dar e încredințat că ei îi pasă mai mult de imperiu decât de viețile oamenilor nevinovați – și, cu siguranță, mai mult decât îi pasă de el.

În nordul înghețat, Kestrel este prizonieră într-un lagăr de muncă brutal. În vreme ce caută disperată o cale de a scăpa, își dorește ca Arin să știe ce a sacrificat pentru el, își dorește ca imperiul să plătească pentru chinul la care a supus-o.

Dar simpla dorință nu poate aduce nimănui ceea ce vrea…

Războiul devine tot mai nimicitor, iar Kestrel și Arin descoperă că lumea începe să se schimbe. Estul și vestul se confruntă într-o luptă nemiloasă, iar ei doi sunt prinși la mijloc. Cu atât de multe de pierdut, poate cineva să câștige cu adevărat?

UNELE SĂRUTĂRI AU UN PREȚ GREU DE PLĂTIT.

„Sărutul Câștigătorului este o poveste amețitoare – un superb echilibru între dragoste, putere și sacrificiu –, redată în fascinanta proză senzuală a lui Marie Rutkoski. Un final perfect pentru o serie uluitoare.” Mary Pearson


De neînvins: o poveste despre supraviețuire (ediția YA), de Laura Hillenbrand (traducere de Claudia Roxana Olteanu)

În această carte tulburătoare, Laura Hillenbrand repovestește pentru tineri uluitoarea odisee a lui Louis Zamperini, delincvent incorigibil în adolescență, care a izbutit să-și canalizeze spiritual rebel spre atletism, ajungând să participe la Jocurile Olimpice de Vară de la Berlin din 1936 în cursa de 5 000 m.

După începerea celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit aviator și a luat parte la campaniile de pe Frontul din Pacific, prăbușindu-se cu avionul în spatele liniilor inamice. A supraviețuit 47 de zile într-o barcă de salvare, plutind 3 200 km pe apele infestate de rechini, doar pentru a fi salvat și a ajunge în cele mai îngrozitoare lagăre de concentrare nipone. În ciuda tuturor adversităților, tânărul a izbutit să nu se dea bătut însă, păstrându-și demnitatea și omenia.

Viața lui Louis reprezintă o mărturie cutremurătoare a capacității de rezistență, a ingeniozității și dăruirii de care poate fi capabilă o ființă umană, fiind, paradoxal, deloc tragică, ci de-a dreptul înălțătoare. O adevărată poveste despre supraviețuire și optimism.

„Ambițioasă și puternică. […] De-a dreptul cutremurătoare. […] O carte care te umple de speranță, de entuziasm, de curaj.” New York Times


Wildcard (Warcross #2), de Marie Lu (traducere de Iulia Dromereschi)

SOARTA OMENIRII ATÂRNĂ DE UN FIR DE PĂR. TABERELE SUNT GATA SĂ SE ÎNCAIERE.

Obsesia Warcross continuă, iar curajoasa Emika Chen, devenită vânător de recompense, nu poate sta deoparte, chiar dacă e ușor derutată. Acum că a aflat motivul pentru care miliardarul Hideo Tanaka a creat noul algoritm NeuroLink, tânăra nu mai știe în cine să aibă încredere.

Cu toate acestea, e hotărâtă să pună capăt monstruoaselor planuri ticluite de genialul Hideo. Cineva însă a pus o recompensă uriașă pe capul ei, așadar, vânătorul devine vânat. Singura șansă de supraviețuire a tinerei este să se asocieze cu misteriosul Zero și teribilii lui acoliți, membrii grupului Mantiile Negre. Curând, Emika descoperă că protectorul ei are un trecut tulburător, iar sprijinul lui are un preț. Va fi oare gata să îl plătească? Și ce se va alege de iubirea ei pentru Hideo?

O continuare captivantă și plină de neprevăzut a romanului Warcross!

„Lumea viitorului imaginată de Lu […] se simte periculos de verosimilă în această aventură plină de acțiune, dar cu un miez profund și plin de emoție!” Publishers Weekly

„O lectură alertă, intensă, fenomenală!” Kirkus Reviews


Coroana (Alegerea #5), de Kiera Cass (traducere de Andra Elena Agafiței)

O ALEGERE POATE AVEA DOAR UN CÂȘTIGĂTOR.

O PRINȚESĂ ARE DOAR O SINGURĂ INIMĂ.

Când Eadlyn devine prima prințesă din Illéa care își organizează propria Alegere, ea nu crede că se va îndrăgosti de vreunul dintre cei treizeci și cinci de tineri. Petrece primele câteva săptămâni ale competiției numărând zilele până când va putea scăpa de ei. Dar, pe măsură ce evenimentele de la palat se precipită și Eadlyn este obligată să iasă și mai mult în lumina reflectoarelor, își dă seama că poate nu ar fi fericită să rămână singură.

Încă nu este sigură că va trăi o poveste romantică de iubire, așa cum s-a întâmplat cu părinții ei în urmă cu douăzeci de ani. Dar, uneori, dragostea apare acolo unde nu te aștepți… și în curând Eadlyn trebuie să facă o alegere mai dificilă ‒ și mai importantă ‒ decât și-a imaginat vreodată.

„Fanii seriei ALEGEREA vor fi încântați de deznodământul celui de-al cincilea volum. […] Cercul început cu prima carte se închide, iar fanii poveștilor de dragoste vor urmări fascinați rolul pe care Eadlyn și-l asumă în istoria țării ei și vor suspina atunci când prințesa își va găsi iubirea adevărată.” COMMON SENSE MEDIA


Cerul din adâncuri, de Adrienne Young (traducere de Iulia Anania)

Cea mai așteptată carte YA a anului, combinație captivantă de Wonder Woman și Vikingii, de acțiune și de romantism!

Eelyn a fost crescută pentru a deveni o războinică de temut a clanului aska. Și a fost educată să îi urască de moarte pe cei din clanul riki, cu care, din cinci în cinci ani, ai ei se războiesc în timpul sezonului de luptă. Iar viața ei se desfășoară normal, până când, într-o bună zi, în timpul unei bătălii, se întâmplă ceva cu totul și cu totul incredibil: îl vede pe Iri, fratele pe care îl credea mort, luptând alături de dușmanii săi de moarte! Încercând să rezolve misterul, Eelyn pornește într-o urmărire care o va face să fie luată prizonieră și transformată în sclavă, o va duce în inima teritoriului inamic, unde se va vedea silită să își petreacă iarna în mijlocul unor oameni care o urăsc de moarte.

Numai că totul se schimbă atunci când începe o invazie a unui popor de năvălitori considerați până atunci o simplă poveste bună de speriat copiii. Care îi atacă, fără discriminare, pe aska și pe riki. În curând, Eelyn se vede aruncată în vâltoarea unei lupte pe viață și pe moarte, iar întregul ei univers se răstoarnă. Pentru că, dintr-odată, va înțelege că iubirea poate să răsară în locul urii și camaraderia în locul dușmăniei de moarte, transmise din moși-strămoși.

„O saga captivantă, o poveste despre maturizare perfectă pentru toți aceia cărora le plac vikingii și acțiunile pline de un romantism sălbatic, personajele feminine puternice și bătăliile bine descrise.” Kirkus

„Inspirându-se din istoria și civilizația vikingilor, Adrienne Young cizelează o carte captivantă, care o să vă facă adesea inima să se strângă de emoție. Romanul îi are în centru pe luptătoare de șaptesprezece ani Eelyn, pe cei din clanul ei aska și dușmănia lor veche de secole cu războinicii riki… Iar stilul adesea poetic al autoarei contrastează în cel mai tulburător mod cu însuflețitele sale descrieri ale bătăliilor și vărsărilor de sânge, care izbutesc să creeze o imagine limpede a brutalității războiului.” Publishers Weekly

„Personaje fascinante într-o lume minunat de întunecată. O poveste captivantă, spusă savuros..” Renneé Ahdieh


Cabina de săruturi, de Beth Reekles (traducere de Roxana Claudia Olteanu)

ACUM UN FILM NETFLIX!

Ea este Rochelle, dar prietenii o alintă Shelly sau Elle. Este drăguță, amuzantă, populară și tânjește în taină după marea iubire.

El este Noah, însă toată lumea îi spune Flynn, pentru că pare un nume mai potrivit pentru imaginea lui de băiat rău, fustangiu și aprig la mânie.

Atunci când Elle hotărăște să organizeze o cabină de săruturi cu prilejul mult așteptatului Carnaval al Primăverii, inevitabilul se produce, iar Elle și Noah ajung să formeze un cuplu. Tânăra însă nu se poate bucura din tot sufletul de povestea de dragoste abia începută. În timp ce inima îi spune să dea o șansă iubirii, mintea îi cere să fugă. Asta pentru că Noah este fratele lui Lee, cel mai bun prieten al lui Elle, iar între ei există un pact: acela de a nu te îndrăgosti de rudele amicului tău. Așadar, ce va face Elle? Va alege iubirea sau prietenia? Oare nu există o cale de a le împăca pe cele două, fără lacrimi și suferință?

O poveste de iubire cu peste 19 milioane de lecturi pe Wattpad!


Studiu despre otravă (Cronicile din Ixia #1), de Maria V. Snyder (traducere de Adina Ihora)

În Ixia, guvernul menține controlul strict asupra populației cu ajutorul Codului de Bună Purtare, care interzice cu desăvârșire folosirea magiei. Numai că, adesea, pericolele pândesc în cele mai tainice locuri…

Condamnată la moarte pentru crimă, Yelenei Zaltana i se oferă o șansă incredibilă: poate scăpa de executarea sentinței dacă acceptă să devină degustătoare. Astfel, va putea locui în palat, va avea parte de cele mai frumoase haine, dar va trebui să riște zilnic să moară în locul Comandantului din Ixia. Cum numai un prost ar refuza o astfel de ocazie, Yelena acceptă, doar pentru a descoperi, în curând, că pericolul otrăvirii reprezintă cea mai mică dintre problemele sale. Pentru că rebelii amenință să cucerească Ixia, iar Yelena a căpătat puteri magice pe care nu le poate controla deloc. Din nou, viața îi este în pericol, iar tânăra trebuie să ia niște hotărâri deloc ușoare. Numai că, de data aceasta, nu mai e deloc limpede care vor fi urmările…

Studiu despre otravă este una dintre acele cărți extrem de rare care reușește să îi facă pe cititorii săi să viseze la lumea și la personajele descrise multă vreme după ce i-au terminat de citit ultima pagină.” Publishers Weekly

„Acest prim roman al Cronicilor din Ixia este de-a dreptul impresionant, căci împleteşte aventura şi suspansul pentru a țese o poveste absolut tulburătoare.” Locus

„O perspectivă fascinantă asupra unei femei surprinse într-o situație imposibilă, care-și trăiește fiecare zi pe buza prăpastiei, înfruntând moartea. Talentul narativ al autoarei este fără de cusur.” Library Journal


Adulții ăștia!, de Caroline Hulse (traducere de Alexandra Fusoi)

Claire și Matt au divorțat, dar, la un moment dat, au hotărât să fiicei lor i-ar prinde bine să petreacă un Crăciun „normal”, „în familie”. Niciunul nu mai are habar a cui a fost ideea sau cine a propus să îi invite și pe noii parteneri din viețile lor. Cert e că Matt a invitat-o pe noua iubire a vieții sale, pe Alex cea haioasă, deșteaptă și extrem de răbdătoare, iar Claire l-a adus pe Patrick, un adevărat Iron-Man numai bun de însurătoare. Iar fiica lor, Scarlett, l-a luat cu sine pe prietenul ei imaginar, Posey. Care-i un iepure.

Iar de acum s-au trezit blocați toți cinci (sau șase?) într-o vacanță plină de „activități amuzante” pe care cei mari le suportă doar strângând din dinți și bând vârtos seară de seară, după ce o trimit pe Scarlett la culcare. Și, cu toate că și-au propus cu toții să se poarte „ca niște oameni în toată firea”, „ca niște adulți responsabili”, în curând, vacanța lor, transformată într-un adevărat butoi cu pulbere, ia sfârșit acolo unde începe povestea cărții: cu un telefon dat la Salvare, pentru ca o ambulanță să sosească de urgență în satul de vacanță Happy Forrest, lângă grota lui Moș Crăciun, peste drum de locul de fumat al spiridușilor…

Ce s-o fi întâmplat, oare? Ce ți-e și cu adulții ăștia!

„Experiența m-a învățat că acele cărți din cititul cărora ți-e cu adevărat greu să te oprești sunt foarte, foarte rare. Ei bine, aceasta este una dintre ele, o comedie de moravuri contemporane originală și nespus de inteligentă!” Daily Mail

„Grozav de amuzantă!” Good Housekeeping

„O comedie care taie-n carne vie!” Sunday Mirror


Sadie, de Courtney Summers (traducere de Carmen Ion)

Thrillerul pentru adolescenți care a stârnit cea mai mare vâlvă în 2018!

Dacă va muri, va îngropa și adevărul odată cu ea.

Un roman captivant despre cât de profundă poate fi iubirea unei surori care are toate șansele să devină următoarea carte despre care nu o să vă puteți abține să nu vorbiți cu toată lumea…

Adevărata călătorie în căutarea răzbunării a unei fete despre care nimeni nu mai știe unde se află și investigația unui jurnalist pornit pe urmele ei care este transmisă, pas cu pas, pe internet, prin intermediul unui podcast

Sadie nu a avut deloc o viață ușoară. Rămasă orfană, într-un orășel izolat, a fost silită să aibă grijă nu doar de ea însăși, ci și de surioara sa, Mattie, străduindu-se să asigure micii sale familii o viață cât mai normală și să facă în așa fel încât să nu se lase copleșită de greutăți.

Dar, atunci când Mattie este omorâtă, întregul univers al lui Sadie se prăbușește.

După ce polițiștii fac o anchetă de mântuială, care nu duce nicăieri, tânăra hotărăște să îl descopere singură pe ucigașul surorii sale și să îl aducă în fața justiției. Așa că Sadie pornește într-o adevărată călătorie în căutarea dreptății, dar și a răzbunării, fiind călăuzită de cele câteva indicii pe care reușește să le descopere. Numai că drumul său e presărat cu primejdii nebănuite și, în curând, tinerei i se pierde urma.

Iar atunci când prezentatorul radio West McCray află despre povestea celor două surori, devine de-a dreptul obsedat să o descopere atât pe Sadie, cât și adevărul despre moartea lui Mattie. Așa că el începe o investigație menită să îl ajute să dea de urma fetei și, în curând podcast-ul despre ancheta sa devine o adevărată senzație pe internet, căci din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de soarta lui Sadie, sperând, cu toții, că aceasta va fi descoperită de curajosul investigator înainte de a fi prea târziu…

Courtney Summers a scris cartea care îi va marca întreaga carieră și o va face celebră. Sadie este un roman, totodată, înălțător și înfiorător, care reușește să te țină în priză până la ultima pagină.

„Cu totul și cu totul strălucitor, fascinant!” A.J. Finn, autorul bestsellerului The Woman in the Window

„O lectură captivantă de la început până la sfârșit, Sadie este o carte care o să vă bântuie și-o să facă să vă fie rău de-a dreptul, care o să vă înșface și n-o să vă mai dea drumul până când nu veți ajunge să depuneți mărturie despre adevărul și realismul său.” Veronica Roth, autoarea cărților din seriile Divergent și Pecetea morții a care au urcat toate pe locul I în topul bestsellerurilor New York Times


Noutăți:

Infinitul dintre noi, de Carolyn Mackler (traducere de Carmen Ion)

O poveste despre prietenie, perseverență și speranță!

Cu o zi înainte de începerea primului an de liceu, Zoe, Jake, Mia, Gregor și Whitney au scris câte un mesaj către viitorul lor eu și au ascuns biletele într-un loc secret, cu promisiunea să le citească abia după absolvire.

Cine și-ar fi putut închipui atunci că acești cinci boboci cum nu se poate mai diferiți se vor confrunta cu pierderea unor oameni dragi, își vor vedea familiile destrămându-se sub propriii ochi, se vor lăsa cuprinși de fiorii primei iubiri, vor simți gustul amar al trădării, dar, mai presus de toate, își vor descoperi adevărata identitate?!

Chiar sunt anii de liceu cei mai frumoși pe care ni-i rezervă viața? Zoe, Jake, Mia, Gregor și Whitney și-au propus să afle. Ești gata să îi însoțești în călătoria lor?

„Personajele trăiesc, cresc și se maturizează într-o lume minunat construită.” Kirkus Reviews

„Un portret sincer și adevărat al vieții, așa cum este ea pentru mulți dintre adolescenți!” ALA Booklist


Societatea Trandafirului (Tinerele Elite #2), de Marie Lu (traducere de Iulia Dromereschi)

Cândva, signorina Adelina Amouteru, una dintre Tinerele Elite, adolescenții care dețin puteri uriașe și neobișnuite, părea să aibă tot ce și-ar putea dori cineva: un tată, un prinț care o iubea și un grup de prieteni uniți în Societatea Pumnalului care juraseră să se apere unul pe altul chiar și cu prețul vieții. Numai că și tatăl, și prietenii au trădat-o, iar prințul pe care îl iubea a murit din vina ei.

Așa că Adelina și-a părăsit țara și, sub numele de Lupul cel Alb, a alcătuit Societatea Trandafirului, în care a adunat toate Tinerele Elite care au jurat să lupte împotriva Axei Inchiziției.

Dar puterile Adelinei sunt alimentate de ura și spaima celor din jur, iar eroinei noastre îi e din ce în ce mai greu să nu se lase ea însăși mistuită de cele mai întunecate sentimente. Va reuși ea, oare, să își controleze nemăsuratele forțe și să lupte de partea binelui? Sau va cădea pradă urii?

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Bursa Nemira – cărți pe viață pentru elevi, ediția 2019

Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri. Cel care nu citește niciodată trăiește doar una.  R.R. Martin Editura Nemira anunță organizarea celei de-a treia ediții a Bursei de cititor Nemira, un proiect concurs, care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă și obișnuința de a citi de plăcere. Proiectul se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 13 decem...[Read More]

Mai rece ca gheața, de Jennifer L. Armentrout

UN SINGUR SĂRUT AL EI POATE FI FATAL. Mai rece ca gheața, al doilea volum din seria Apocalipsa Elementelor, se află la precomandă pe litera.ro cu 15% reducere și transport gratuit. Traducere din limba engleză de Ana Dragomirescu. Și pentru că veștile bune vin împreună: 1) Jennifer L. Armentrout, autoarea de bestselleruri internaționale, vine la București în luna mai pentru a-și întâlni cititorii! ...[Read More]

Chemarea monstrului · Patrick Ness – „Poveștile sunt creaturi sălbatice.”

„- Poveștile sunt creaturi sălbatice, zise monstrul. Cine știe ce dezastru pot provoca atunci când le lași libere?” Chemarea monstrului nu este un basm cu final fericit, o poveste pentru copii, pe care să le-o citești la culcare, o aventură în care eroul are mereu dreptate și în care antagonistul îi dorește răul și încearcă să-l manipuleze. Chemarea monstrului este un roman superb, din toate punct...[Read More]

A apărut Lupta mea. Cartea a cincea, de Karl Ove Knausgård (Editura Litera)

Anul literar 2018 începe cu un nou volum din celebra serie autobiografică Lupta mea. Volumul cinci, Mai sunt și zile cu ploaie, de scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård, a apărut săptămâna aceasta la Editura Litera. Acest volum vine în continuarea autobiografiei autorului, numit de revista Time „Proust al Norvegiei“, și îl prezintă pe Karl Ove Knausgård la vârsta de nouăsprezece ani. Acesta se m...[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader