Cum să-ți faci vocea auzită? Training intensiv de Public Speaking la Speakers Club

„The power of words”

Cuvintele au putere atât în scris, cât și oral, iar astăzi prin puterea cuvântului scris vă voi transmite în felu-mi caracteristic, cum am ajuns eu și cum puteți ajunge și voi să dați mai multă putere cuvintelor verbalizându-le. Totul pornește de la un prim pas…

De obicei totul pornește de la o nevoie (ridicați o mână dacă sunteți de acord cu mine!). Nevoia în cazul meu a venit din dorința de a-mi depăși o limită pe care singură mi-o impun și anume teama de a vorbi în public, dar și de a îmbunătăți discuțiile purtate unu la unu cu o persoană, începând cu primul aspect relevant și care necesită îmbunătățiri în cazul meu, și anume vocea.

Știți cum se spune: dacă îți zice o persoană că ești beată, îl trimiți tu la culcare, însă dacă îți zic mai multe persoane, e cazul să te duci tu la culcare. Cam așa este și în situația mea. Știam că vocea personală, irezistibilă de altfel, este slab auzită din simplul motiv că vorbesc de multe ori foarte încet. Vocea interioară mă certa în mod repetat și am ajuns astfel să mă întreb dacă pot vorbi mai tare. Răspunsul, clar și răspicat a fost: DA, poți vorbi mai tare!. Care sunt situațiile care mă fac să vorbesc încet? Ei bine, totul ține de modul în care emoțiile-mi pășesc în scenă. Te regăsești în situația descrisă? Dacă da, nevoia acum depistată, acum haide să vedem cum putem să o și satisfacem.

„Poți să ai idei geniale, însă dacă nu știi cum să le prezinți, ideile tale nu vor duce nicăieri!”

Am pornit cu o primă experiență de 3 ore, de tip Workshop, avută într-o seară de august la Speakers Club, în spațiul denumit Education Point, alături de Paul Ardeleanu, experiență care mi-a stârnit curiozitatea și m-a motivat și mai mult, datorită și faptului că am realizat încă o dată că orice se poate, indiferent de vârsta pe care o ai. Pe lângă acest fapt, am avut ocazia la acest Workshop să îmi și exersez timp de 1 minut abilitatea de a vorbi în fața unui grup de oameni, relativ măricel, de aproximativ 15 oameni, însă suficient cât să te scoată din zona de confort. Pentru acest mic discurs am primit și feedback, constructiv și apreciativ, aspect foarte important, atât de la cei din sală, cât și de la Paul, organizatorul și cel care a susținut Workshopul.

Așa am ajuns să aflu de Trainingurile Intensive de Public Speaking, care promiteau încă și mai multe experiențe decât am acumulat într-o singură seară, ceea ce pot să afirm că a fost, din punctul meu de vedere, deja cu suficientă substanță. Perioada în care s-a susținut a fost 29-30 septembrie, sfârșitul primei luni de toamnă cu alte cuvinte și, totodată, un sfârșit de săptămână care s-a transformat din unul obișnuit în unul ce promitea multe bogății. Iar Omega House ne-a găzduit în ambele zile, loc în care pot spune că m-am simțit ca acasă.

„Inform, Influence, Inspire” 

Trainingul a fost structurat pornind de la cei trei piloni principali ai Speakers Club: Informează, Influențează, Inspiră. În funcție de acestea fiecare dintre noi, ca participanți și aspiranți în ale vorbitului în public, de-a lungul celor două zile, am susținut discursuri, de cel mult 5 minute, nu înainte de a avea și o parte de învățare pentru a putea ulterior păși pe scenă. Paul ne-a transmis astfel o parte din tehnicile pe care el însuși le aplică zilnic în ceea ce face și puncte cheie în ce privește structura și elemente ce țin de modul de exprimare, atât verbală, cât și non-verbală.

Revenind la discursurile susținute, acestea ne-au permis, pentru început, să expunem ceea ce ne definește pe noi ca indivizi, cine suntem și ce putem oferi pentru cei din jur. De asemenea, am prezentat un anumit serviciu sau produs din domeniul care ne pasionează astfel încât să devenim convingători și să aducem totodată credibilitate cuvintelor noastre și am venit, în final, cu povești de viață, care pot să declanșeze o schimbare în auditoriu. Evident, după discurs, fiecare dintre participanți a primit feedback, pentru a ști ce am făcut bine și ce mai avem de îmbunătățit.

Un aspect care mie personal mi-a plăcut totodată foarte mult, pe lângă tot cumulul de informații și exerciții care au dat valoare trainingului, e însăși faptul că am cunoscut oameni care, deși destul de diferiți în ce privește domeniul de activitate, avem în primul rând în comun această dorință de a îmbunătăți ceva în care considerăm că merită investit și anume propria persoană. Pot să spun că în acest mod înveți nu numai ceea ce ține de public speaking, însă totodată câștigi câte puțin din experiențele de viață ale celor din jur, înveți cum să primești un feedback, să asculți totodată, să fii prezent și să creezi relații cu cei din jur.

În cazul în care ți-am stârnit curiozitatea, te anunț că pe aceste traininguri de două zile, dar și pe Workshopuri, Paul le susține regulat, cu atât mai mult cu cât accesul este limitat la un număr de restrâns de persoane. Grupul restrâns permite astfel și ca fiecare dintre participant să poată să își ia cât mai mult din bucățica de experiență prin exercițiile desfășurate.

Pentru început, în cazul în care răspunsul tău a fost afirmativ și își dorești să iei pulsul Speakers Club, te anunț că următorul Workshop, va fi pe 30 Octombrie, între orele 18.30-21.00, tot la Education Point, deci chiar acum, la sfârșitul acestei luni. Regăsești pagina eventului aici. Informații suplimentare găsești de asemenea pe pagina Speakers Club.

 

Fire în general calmă, liniștită și generoasă, nu-ți dorești să-i vezi însă gheruțele. A redescoperit de curând mica plăcere a scrisului ce-i dă libertate de exprimare. Caută această libertate însă, cu timiditate și umor, și dincolo de scris, ascunzând în sine un pui de vultur cu aripile deschise. Restul e un mister.

Autoarea Claire Barker vine în România!

Autoarea britanică Claire Barker vine la atelierele de lectură organizate de Asociația 7 ARTE să le citească celor mici duminică, 10 iunie, de la ora 11.30 în Grădina Secretă a librăriei Cărtureşti Verona. Lectura atutoarei britanice, care vine în România special pentru a participa la atelierele smARTkid, face parte dintr-un proiect mai amplu, 10 scriitori contemporani citesc pentru copii organiza...[Read More]

Expoziție de excepție la Muzeul Antipa – „Venin – Frumuseți de Neatins”

Când? 6 februarie – 1 mai 2018 Unde? Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, București Intrare: cu bilet Doriți să vedeți unele dintre cele mai periculoase și spectaculoase animale de pe Pământ? Ei bine, aveți ocazia în aceste luni să vizitați Muzeul Antipa din București și să descoperiți aceste specii uimitoare. Începând de pe data de 6 februarie 2018 Muzeul Natural de Istorie...[Read More]

Untold 2018 – cel mai mare spectacol muzical din Europa!

Când? Joi 2 august – 5 august 2018, 00:00 Unde? Cluj Arena, Cluj Napoca Anul acesta, Festivalul UNTOLD revine cu cea de-a patra ediție într-o formă extraordinară. În perioada 2-5 august 2018, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, veți auzi artiști precum: The Prodigy, Bonobo, Afrojack, Armin van Buuren, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Kygo, Oliver Heldens, Steve Aoki, Loko Dice, Nina ...[Read More]

Wine and Paint Night Out

Când? Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 19:00 Unde? Journey Pub (Str. George Enescu, n3. 25, Piața Romană, București) Acces: contra cost Arta merge perfect cu un pahar de vin la îndemână și de ce să nu le aducem împreună?! Wine and Paint Night Out este un eveniment care îmbină pictura pe pânză cu plăcerea degustării unui vin bun în seara de miercuri, 10 ianuarie 2018. Începând cu ora 19:00, sunteți ...[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader