Interviu cu Stace Kramer (RO)

Inspirația e un lucru foarte timid, ce poate fi speriat până și de ticăitul unui ceas

1. Să începem cu o întrebare clasică, una care mereu ne testează imaginația: cine este Anastasia Holova?

Bună, numele meu e Anastasia. Prietenii îmi spun Nastya. Am 20 de ani. Sunt studentă la Universitatea de Medicină, visul meu e să devin chirurg. În timpul liber scriu cărți, visez să devin o scriitoare obișnuită. Iubesc pisicile și sunt mândra deținătoare a patru pisici

2. De ce ai ales să publici sub un pseudonim, cu atât mai mult cu cât este inspirat din seria de filme horror Saw?

Îmi place franciza Saw,  iar personajul meu favorit e John Kramer, așa că i-am preluat numele de familie.

3. Care sunt sursele tale de inspirație?

Îmi găsesc inspirația cu precădere în muzică. Iubesc foarte mult cântăreții Indie. Se întâmplă să găsesc o melodie unică ce îmi vrăjește inima, iar în mintea mea se formează gânduri ce vor constitui baza unor viitoare capitole. Mă mai inspiră și filmografia autorului. Întotdeauna îmi vin idei neobișnuite pentru cărțile mele atunci când mă uit la filme cu o intrigă neobișnuită.

4. Recomandă-ne cărțile tale preferate și motivele pentru care ar trebui să le citim.

Cartea meu preferată e Hound of the Baskervilles/Câinele din Baskerville [de Arthur Conan Doyle]. Am citit-o când aveam doar câțiva ani, și încă îmi amintesc ce impresie puternică a făcut asupra mea. Sunt o mare fană a misticismului, iar această poveste s-a dovedit a fi mult mai interesantă pentru mine decât poveștile lui [Stephen] King. Mlaștini sumbre și misterioase, o clădire antică, o tăcere de moarte ce stăpânește ținuturile și ce ascunde ceva rău-prevestitor. Cât o ador!

O altă carte favorită e The Beautiful and the Damned/Cei Frumoși și Blestemați de Francis Scott Fitzgerald. După părerea mea, aceasta e o carte pe care fiecare adolescent ar trebui să o citească. Sunt convinsă că mulți, ca și mine, se vor regăsi în personajele lui Fitzgerald. Tineri, inteligenți, frumoși, dar complet incapabili de a trăi. Vor să-și îmbunătățească viața, dar nu fac nimic în acest sens. Se îneacă zilnic în propria inerție. Tot ce pot face e să bea, ca să-și uite pentru o clipă singurătatea, și să sufere pentru că viețile lor sunt goale, lipsite de însemnătate.

5. Romanul este bazat și pe experiențe personale sau exclusiv pe propria imaginație?

Am început să scriu 50 de zile înainte de sinucidere când aveam 15 ani. Într-adevăr, aceasta e cea mai sensibilă perioadă din viața cuiva. Ca majoritatea adolescenților, am trecut și eu prin probleme la școală, certuri cu părinții și cei mai buni prieteni. Da, m-am gândit la sinucidere, însă am știut tot timpul că sunt mai puternică decât credeam de fapt. Hobby-ul meu m-a ajutat să fac față gândurilor întunecate. Am exprimat în cartea mea toată suferința, toate experiențele mele. Gloria, eroina principală a cărții, a devenit prietena mea sacră, împreună cu care am trecut prin toate dificultățile. Vreau de asemenea să spun că romanul meu nu e despre sinucidere, ci despre cum, împotriva tuturor problemelor, ești capabil să găsești o viață frumoasă.

6. Sinuciderea este un subiect sensibil, mai ales în rândul adolescenților. Ce te-a îndemnat să-l folosești drept temă principală în roman?

Pot spune despre cartea mea că e o simbioză între experiențele mele personale și marea mea imaginație.

7. Ai ritualuri atunci cand scrii? Un loc special amenajat, o anumita ora, cand te loveste inspiratia, un playlist care te ajuta sa-ti transformi ideile in cuvinte?

În primul rând, încep să scriu doar după ce am terminat tot ce avem de lucru pentru studii, acasă, pentru că nu pot începe activitatea creativă dacă sunt împovărată de circumstanțe din viața reală. Înainte să lucrez, ascult întotdeauna muzică. Crywolf sau Sleeping at last, de exemplu.

Scriu mereu în tăcere, deoarece inspirația e un lucru foarte timid, ce poate fi speriat până și de ticăitul unui ceas. Ah, da, atunci când lucrez, am tot timpul o ceașcă de cafea și ceva mâncare lângă mine.

8. Care este cel mai neobișnuit mesaj primit de la un cititor?

Obișnuiam să primesc mesaje de la adolescenți. Dar într-o zi am primit un mesaj de la o femeie matură. Mi-a scris că mi-a găsit întâmplător cartea la fiica ei și că s-a speriat! Apoi a decis să o citească și i-a plăcut! Când a citit-o, se simțea din nou tânără, iar cartea mea a ajutat-o să realizeze câteva greșeli pe care le făcea în relația cu fiica ei.

9. Care sunt cele mai importante personaje din cartea ta? Ce ne poți spune despre ele?

Sunt multe personaje importante în carte depre care aș vrea să vorbesc, dar momentan prefer să mă axez pe Gloria, pentru că ea e personajul principal. Vei petrece toate cele 50 de zile alături de ea, trăind toate greutățile, râzând și plângând împreună cu ea. O vei iubi sau o vei detesta. Gloria e un personaj cu multe fațete, și cu fiecare capitol nou o vei recunoaște dintr-o nouă perspectivă.

10. Te-ai gândit vreodată la un dream cast, ce actori ar fi potriviți ca -i interpreteze pe Gloria, Adam, Chad sau Tezer?

Oh, m-am gândit de multe ori la ce actori aș vrea să îmi joace personajele. În visele mele, Rachel McAdams ar fi Tezer, Logan Lerman e perfect pentru rolul lui Chad, Adam – Penn Badgley, iar pentru Gloria încă nu m-am decis.

11. În prezent, la ce lucrezi? Dacă zvonurile sunt corecte, ar trebui să ne așteptăm la un sequel?

În prezent lucrez la continuarea volumului  50 de zile înainte de sinucidere.  Apropo, cititorii mei din Rusia nu au aflat încă această veste 😉

12. Ai un mesaj pentru cititori? Mulțumim pentru interviu!

Sunt atât de fericită că am oportunitatea de a-mi împărtăși cu noi cititori munca. Sper că vă va plăcea cartea și că vă va ajuta să înțelegeți că viața ne este dăruită o singură dată, și că ar trebui să o apreciem. Ar trebui de asemenea să apreciem persoanele pe care le iubim, și să înțelegem că toate acțiunile noastre negândite pot conduce la consecințe dezastruoase.

Foxy & Ralsie

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.
No items found.

3 Comments

  1. O Doamne, cred ca o sa explodez de fericire pentru raspunsul de la intrebarea 11. Cred ca as invata si rusa doar ca sa citesc cat mai repede cartea aia.

    Reply
    • I feel youu :))

      Reply
  2. doamne.. cat as vrea sa apara si film .. esti geniala…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader